Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles over Londen telefoonnummers

Historie van vaste telefoonnummers in Londen vanaf de 90-er jaren

Tot mei 1990 had het telefoonsysteem in Londen ruimte voor 10 miljoen vaste telefoonnummers. Er vond daarna een splitsing van het netnummer plaats waardoor de capaciteit verdubbelde. In april 2000 vond er weer een grote technische wijziging van het telefoonsysteem plaats die o.a. bedoeld was als voorbereiding op de introductie van het 020 netnummer voor Londen. Dat volgde definitief in april 2000. De introductie van het nieuwe netnummer 020 zorgde voor een uitbreiding van de capaciteit tot 100 miljoen telefooonnummers.

Het netnummer 020 wordt gebruikt binnen een radius van 12 mijl (20 kilometer) gemeten vanaf het centrum van Londen. Dat betekent praktisch gezien dat de City of London, een deel van Greater London en een aantal lokale districten onder dit bereik vallen.

Momenteel zijn er al meer dan 30 miljoen vaste telefoonnummers in Londen in gebruik. Het netnummer 020 startte in 2000 allereerst met de toegevoegde nummers 7 of 8. 0207 en 0208 vormden daarmee de eerste twee nieuwe nummerreeksen. Op het moment dat nummerreeksen vol raken, moet er weer een nieuw nummer worden toegevoegd. Zo werd de reeks 0203 in gebruik genomen in 2005.

De bevolkingsomvang in Londen is lange tijd aan grote schommelingen onderhevig geweest. Het aantal inwoners van Londen bereikte een hoogtepunt in 1939 net voor de Tweede Wereldoorlog. Daarna daalde de bevolking gestaag met wel 20% tot in de 80-er jaren. Vanaf het begin van de jaren 90 is de grootte van de bevolking echter hersteld. De groei zette door en bereikte een nieuw hoogtepunt in 2019. Daarbij loopt met name Inner London nog wel achter. De verwachting is dat de hele bevolking in Londen met een geleidelijke trend zal blijven toenemen tot 2030.

Door de groei van de bevolking en daarmee van huizen en bedrijven is de 0203 reeks ook volgeraakt. Vanaf 1 oktober 2019 kunnen er daarom telefoonnummers voor de reeks 0204 aangevraagd worden.

Telefooncel in Londen

Voordelen voor ondernemingen van het aanvragen van een vast telefoonnummer in Londen

Londen hoeft niet nader voorgesteld te worden. Het is een wereldstad die zijn weerga niet kent. Voor een onderneming die een vestiging in Londen heeft, is het hebben van een lokaal vast telefoonnummer van groot belang. De gesprekskosten worden tegen lokale vaste gesprekstarieven afgerekend. Het hebben van een eigen professioneel Londens telefoonnummer maakt de drempel voor klanten of investeerders in Londen lager. Het telefoonnummer geeft namelijk op natuurlijke wijze een positief en professioneel imago aan de onderneming. Het wekt direct vertrouwen op bij het handelen in een nieuwe en buitenlandse afzetmarkt. Indien de binding met Londen minder belangrijk is, kunnen ondernemers ook nog het nationale 030 UK telefoonnummer overwegen. Of een een gratis te bellen Engels nummer (0808, vergelijkbaar met de 0800 nummers zoals we die in Nederland kennen).

Met moderne technologie zoals VoIP is het tegenwoordig niet meer nodig om zelf in Londen te zijn. Gesprekken naar een Londens vast telefoonnummer kunnen direct naar elk ander nummer, zowel vast of mobiel, worden doorverbonden. Een inkomend telefoongesprek kan dus ook worden doorverbonden naar een thuisadres van een collega of naar een ander kantoor maar de onderneming kan ook telefonisch bereikbaar zijn in een ander land. Elk gesprek kan op elke plaats ter wereld worden aangenomen. Er zijn veel verschillende virtuele telefoonnummers in Londen beschikbaar, ook meer dan één! Er zijn geen nieuwe hardware of nieuwe telefoons nodig. Er dient alleen een goede en stabiele internetverbinding te zijn.

Er is echter méér dan alleen telefonisch bereikbaar te zijn. Met moderne telefonie kunnen er ook heel wat extra zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een welkomstmelding, het verdelen van verschillende gesprekken waarmee piek- of dubbele belasting opgevangen kan worden, het plaatsen van de klant in een wachtrij met een informatiemenu, integratie met andere communicatiemiddelen zoals e-mail, automatisch bijwerken van informatie uit telefoongesprekken in een CRM-systeem of het genereren van managementrapportages, bijvoorbeeld in combinatie met een virtueel call center. Een Londens vast nummer op mobiel kan volledig naar eigen behoeften worden ingericht. De mogelijkheden zijn grenzeloos net zoals de kansen in Londen zelf.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden