Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van alle markten in de stad Londen is de Camden Market in de wijk Camden Town verreweg de populairste. Ieder weekend bezoeken een kleine 100.000 bezoekers dagelijks de markten in de wijk, op jaarbasis zijn dat ongeveer 25 miljoen bezoekers. Daarmee is de Camden Market één van de grootste bezienswaardigheden van heel Londen.

Doordat men vaak spreekt over de Camden Market, lijkt het alsof er sprake is van slechts één markt, maar dat is onjuist. Camden Market is een verzamelnaam van zes straatmarkten in de wijk Camden Town, welke zich echter wel naar de buitenwereld presenteren als één geheel. Dat is op zich niet vreemd, aangezien de verschillende markten van de Camden Market bijna naadloos in elkaar over gaan. De verschillen zijn soms zelfs zo klein dat twee verschillende markten één markt lijken voor buitenstaanders.

Locatie van de Camden Market

De markten bevinden zich rondom de dubbele sluizen van Camden Town, welke in het Regent’s Canal gelegen zijn bij de Camden Lock. Niet heel toevallig heet één van de markten dan ook de Camden Lock Market. De markt die direct naast het kanaal is gelegen, heet de Camden Canal Market. Vooral bij mooi weer is deze markt dankzij zijn ligging langs het water de sfeervolste markt van alle zes de markten van Camden Town. Leuk detail van deze markt zijn de zitplaatsen op omgebouwde scooters van waar je een mooi uitzicht krijgt over het water. Hier kun je bijvoorbeeld je gekochte lekkernijen van één van de vele eetstalletjes opeten.

De zes markten van Camden Market

De Camden Market bestaat al sinds 1974 en is in de loop van de tijd uitgegroeid van een kleine levensmiddelenmarkt tot een markt met maar liefst duizenden kraampjes. Waar het begon met één simpele markt zijn het vandaag de dag zes verschillende markten die samen de Camden Market vormen.

Camden Lock Market
De Camden Lock Market is de oorspronkelijke markt waar het in 1974 allemaal mee is begonnen. Deze markt is na de Stables Lock Market de populairste markt van Camden Market en is te vinden naast het Regent’s Canal en de sluizen.

Deze deels overdekte markt biedt vooral kraampjes met kunst, sieraden, boeken, diverse handgemaakte artikelen en tweedehands kleiding. Voor wie op zoek is naar sieraden of items om het huis te decoreren zit op de Camden Lock Market perfect. Wie even genoeg heeft van het shoppen kan tot rust komen op één van de vele terrasjes op deze markt.

Stables Lock Market
De grootste en populairste markt van Camden Town is de Stables Lock Market. Deze sfeervolle markt is gevestigd onder een spoorviaduct waar vroeger de stallen van Camden Town waren te vinden. De Stables Lock Market kenmerkt zich dan ook vooral door de vele sculpturen van paarden. De Stables Lock Market is deels overdekt en is verdeelt over twee niveaus, de meeste kraampjes zijn tegenwoordig te vinden onder de twee grote bogen van het spoorviaduct.

Op deze markt is een mengelmoes te vinden van allerlei artikelen. Van kleding tot meubels en van kandelaars tot aan zonnebrillen, het aanbod is zeer divers te noemen op de Stables Lock Market. Tussen alle kraampjes vol met kleding en accessoires vind je ook diverse eetstalletjes waar je heerlijke gerechten kunt kopen.

Buck Street Market
De markt voor kleiding en accessoires is de Buck Street Market. Hier vind je vintage mode, namaak kleding van de bekende merken en de goedkope variant van de laatste modetrends. Voor wie vanaf het metrostation Camden Market naar de Camden Market loopt zal als eerste de Buck Street Market tegenkomen aan zijn rechterhand.

Camden Canal Market
De Camden Canal Market is bij veel mensen de populairste markt van de zes. Dit komt vooral vanwege zijn ligging langs het kanaal en de vele eetstalletjes. Heel bijzonder is ook de locatie waar je je gekochte etenwaar kunt opeten. Langs het kanaal staan allerlei halve scooters op een rij die als zitplaats fungeren. De Camden Canal Market bestaat uit ongeveer 500 kramen welke een zeer gevarieerd aanbod bieden.

Electric Ballroom
De Electric Ballroom is door de weeks een uitgaansgelegenheid met een tweetal dansvloeren. In de weekenden wordt dit twee verdiepingen tellende gebouw omgetoverd tot een overdekte markt. Voor wie op zoek is naar bijzondere objecten kan het beste naar deze markt gaan. De ingang kan wat lastig te vinden zijn, maar als je eenmaal binnen bent is de Electric Ballroom zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze markt ligt bijna direct naast het metrostation van Camden Market en is alleen zondag geopend.

Inverness Street Market
Op de locatie waar vroeger de oorspronkelijke weekmarkt werd gehouden, bevind zich nu de Inverness Street Market. Doordat de Inverness Street Market maar een kleine straatmarkt is, is de Inverness Street Market de mist interessante markt van alle zesde markten in Camden Town.

Openingstijden van de markten
De Camden Market is het gehele jaar geopend, met uitzondering van de eerste kerstdag op 25 december. De markt begint iedere dag om 10:00 uur en duurt tot en met 18:00 uur. Let op dat tijdens de Bank Holiday het zeer druk kan zijn op de markten. Ook tijdens het weekend, en dat met name met mooi weer, kan het druk zijn op de Camden Market.

Hoe kom je bij de Camden Market?

De snelste manier om bij de Camden Market te komen is met de metro. Het dichts bijgelegen metrostation is die van Camden Town op de Northern Line. Dit metrostation ligt op slechts een paar minuten lopen van de Camden Market. Tijdens drukke dagen kan het erg druk zijn bij dit metrostation waardoor er bij de ingang een rij ontstaat. Tijdens drukke tijdstippen mag er namelijk een beperkt aantal mensen naar binnen om te voorkomen dat er op de perrons van de metro gevaarlijke situaties ontstaan.

Mocht je de drukte willen ontwijken, dan raden wij je aan om de metrohalte Chalk Farm te nemen Deze ligt op ongeveer een kilomeer ten noordwesten van het metrostation Camden Town. Bij deze metrohalte is het een stuk rustiger.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com