Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Wijk Covent Garden is erg populair onder toeristen en dat is niet voor niets! Je vindt er tal van gezellige restaurants en cafe’s, kunt er uitstekend winkelen in de grote winkels van de bekende merken en kleine boetiekjes. In het centrum van de wijk is de beroemde Covent Garden market te vinden. Deze overdekte markt begon ooit als groente- en fruitmarkt maar is tegenwoordig vooral een toeristische markt. Jaarlijks bezoeken een kleine 30 miljoen bezoekers de voormalige markthallen.

Vooral in de zomermaanden en het weekend is het in de wijk, op de markt en het verkeersvrije plein voor de markthal gezellig druk. Rondom de overdekte mark van Covent Garden zijn verder altijd een groot aantal straatartiesten te vinden die de omgeving een levendige en gezellige sfeer geven. In de weekenden zijn vooral de terrassen en restaurants goed gevuld waardoor het handig kan zijn om vooraf te reserveren.

Jubilee Market Hall in Covent Garden

Bezienswaardigheden in Covent Garden

Overige trekpleisters van de wijk zijn het in 1782 gebouwde Royal Opera House, gelegen aan de Bow Street naast de Covent Garden Square. Hier worden onder andere wereldberoemde opera’s gehouden en voert het Royal Ballet schitterende voorstellingen op.

Ook leuk om te bezoeken is de Seven Dails. Deze verzameling van zeven straatjes welke uitkomt op de rotonde Seven Dails is vrij verborgen maar is zeker het bezoeken waard. In de buurt van Seven Dails zijn diverse kleine winkels en boetiekjes te vinden. Ook vind je hier een groot aantal hippe restaurants en barretjes.

Ook het London Transport Museum (LTM) is te vinden in de Covent Garden wijk. Het museum bevindt zich in een voormalige remise aan de rand van de wijk. In het museum zijn diverse bijzondere items te vinden die te maken hebben met transport. Zo beschikt het museum over een aantal zeldzame (paarden)trams, bussen en de oudste metro’s ter wereld. Ook locomotief 23 van de Metropolitan Railway is in het museum te vinden. Verder bestaat de collectie uit bussen, trolleybussen en diverse soorten spoorwegvoertuigen uit de 19e en 20e-eeuw.

Waar ligt Covent Garden in Londen?

De wijk Covent Garden ligt in het oosten van het stadsdeel West End en is prima te bereiken via de metro en bus. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Covent Garden (Piccadilly line) en Leicester Square (Northern en Piccadilly lines). Deze twee metrostations zijn de toegangspoorten voor Leicester Square en behoren tot de drukte metrostations van Londen.

In de buurt van Covent Garden bevinden zich onder andere de St Paul’s Cathedral, Trafalgar Square en de National Gallery welke gratis te bezoeken is.

Copyright header foto: Alice-photo / Shutterstock.com

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com