Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elk jaar wordt in Londen het nieuwe jaar op grootse wijze verwelkomt met een schitterend vuurwerk spektakel boven de rivier de Theems en vanaf het 130 meter hoge reuzenrad London Eye. Ieder jaar zijn vele tienduizenden mensen getuige van de schitterende vuurwerkshow in Londen die samen met de shows in Sydney en Dubai in de top drie van beste oud en nieuw vuurwerkshows ter wereld staat.

De viering van oud en nieuw in de Britse hoofdstad, ook wel bekend als “London New Year’s Eve” begint traditiegetrouw met het aftellen naar twaalf uur bij de wereldberoemde Big Ben. Als de Big Ben om 12 uur zijn bekende klokken luidt barst het vuurwerk spektakel boven de Theems los en is de lucht van Londen gedurende een kwartier lang verlicht door de felle flitsen van het vuurwerk. Sinds een aantal jaar word het vuurwerk niet zomaar de lucht in geschoten, maar gaat alles precies op de klanken van de speciaal samengestelde compilatie van muziek.

Tickets vuurwerkshow Londen – London New Year’s Eve

Wie getuige wilt zijn van de schitterende vuurwerkshow om bij de London Eye en daarvoor op de beste plekken wilt staan, moet een kaartje kopen. De tickets voor de vuurwerkshow top 31 december 2023 kosten 10 pond per persoon en kunnen aangeschaft worden via de website van de stad London en Seetickets. Let op, je kunt maximaal 4 tickets per persoon bestellen.

De kaarten voor de oud en nieuw vuurwerkshow in Londen gaan erg hard en helaas zijn ze momenteel uitverkocht. Gelukkig worden de tickets voor de vuurwerkshow in twee partijen vrijgegeven, de eerste partij tickets gaat in de verkoop in oktober en is uitverkocht. De tweede partij tickets gaan begin december in de verkoop via deze website. De tickets voor oud en nieuw in Londen koste 15 pond per persoon.

Laatste tickets begin december 2023 beschikbaar

De kaartjes voor de oud en nieuw vuurwerkshow die 2023 op feestelijke wijze inluidt waren dit jaar extreem snel uitverkocht maar begin december gaat de tweede partij tickets in de verkoop op de officiële website van Mayor of London: https://www.london.gov.uk. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de exacte dag en tijd van verkoop.

Londen is in 2014 begonnen met de ticket verkoop voor het bijwonen van de vuurwerkshow vanwege de veiligheid. Voorheen was het evenement gratis te bezoeken waardoor het mega druk werd in de gebieden rondom de London Eye en de Theems. Daarom is men begonnen met de verkoop van tickets zodat de organisatie en de hulpdiensten de hoeveelheid mensen in de verschillende gebieden kan reguleren. Een ander voordeel van het ticketsysteem, is dat je niet meer uren van te voren in de kou hoeft zitten te wachten voor de beste plekken.

Bezoekersgebieden bij de vuurwerkshow

Het gebied rondom de London Eye is tijdens de vuurwerkshow opgedeeld in vijf gebieden. Je koopt een ticket voor één van deze vier gebieden, het is niet mogelijk om met een ticket in een ander gebied te gaan staan. Klik hier voor een PDF van de diverse zones waar je als bezoeker de vuurwerkshow in Londen kunt bekijken. Het gaat hier om de volgende vier gebieden:

  • Blue Area: Victoria Embankment tussen Westminster en het Embankment Underground stations – dit gebied is alleen toegankelijk via de noordzijde van de rivier de Theems, aan de overkant van de Coca Cola London Eye. Toegang is mogelijk tussen 20:00 uur en 22:30 uur.
  • Red Area: Victoria Embankment tussen Embankment en het Temple Underground stations – dit gebied is alleen toegankelijk via de noordzijde van de rivier de Theems, aan de overkant van de Coca Cola London Eye. Toegang is mogelijk tussen 20:00 uur en 22:30 uur.
  • Green Area: Southbank achter de London Eye – dit gebied is alleen toegankelijk via de zuidzijde van de rivier de Theems. Toegang is mogelijk tussen 20:00 uur en 22:30 uur.
  • White Area: Westminster Bridge – dit gebied is alleen toegankelijk via de zuidzijde van de rivier de Theems. Toegang is mogelijk tussen 20:00 uur en 22:30 uur.
  • Pink area: Waterloo Bridge – dit gebied is alleen toegankelijk via de zuidzijde van de rivier de Theems. Toegang is mogelijk tussen 20:30 uur en 22:30 uur.

Let op! Op je ticket staan een bepaalde tijdvak vermeld waarop je in de betreffende zone moet zijn. Voor de Noorzijde (Blue en Red Area’s) word je verwacht tussen 7 uur en half 10 ‘s avonds in het vak te zijn. Voor de tickets op de zuid zijde van de Theems (White en Green Area’s) moet je tussen 8 uur en half 11 in het gebied zijn. Personen met tickets voor de Waterloo Bridge (Pink Area) worden verwacht tussen half 9 en half 11. Kom je te laat, dan is de kans groot dat je niet meer naar binnen mag. Deze tijden zijn ingevoerd om de enorme stroom van mensen in goede banen te kunnen leiden.

Wie geen zin heeft om te betalen voor een ticket kan ook een plek zoeken langs de Theems verder van de London Eye af. Vanaf hier heb je misschien een iets minder goed beeld van de vuurwerkshow en hoor je het geluid wat bij de show hoort niet, maar je bent wel getuige van de schitterende vuurwerkshow. Let er wel op dat grote delen van het centrum van Londen, en dan met name rondom de London Eye afgezet zijn en alleen toegankelijk zijn voor mensen met een geldig ticket.

Oud en nieuw in Londen

Openbaar vervoer tijdens oud en nieuw in Londen

Tijdens oud en nieuw in Londen kun je gratis reizen met de metro op 31 december tussen 23:45 uur en 1 januari tot 04:30 uur. Tevens geldt er een aangepaste dienstregeling. Let op, de exacte tijden dat het openbaar vervoer gratis is kunnen gewijzigd zijn, kijk daarom altijd ter plekke naar de actuele informatie omtrent de tijden dat het openbaar vervoer gratis is of kijk voor meer informatie hierover op onze aangepaste dienstregeling tijdens kerst pagina.

De metro’s en het overige openbaar vervoer in Londen kunnen tijdens de jaarwisseling erg druk zijn. In het centrum van de stad kan het vlak na de jaarwisseling erg druk zijn en lopen er vrij veel dronken mensen rond, vermijd daarom als het even kan de metrohaltes Picadilly Circus, Embankment en Leicester Square.

Na de vuurwerkshow

De vuurwerkshow bij de Theems duurt ongeveer een kwartier en tot +/- 2 uur is er entertainment op deze locatie. Na afloop van het vuurwerk stromen de gebieden rondom de London Eye langzaam leeg en zoekt men vertier in de cafe’s, bars en discotheken. Veel van de uitgaansgelegenheden werken met tickets dus het is verstandig om van te voren al te bedenken waar je heen wilt gaan en kaarten te kopen. Anders is de kans groot dat je nergens naar binnen kunt.

Kijk voor meer informatie over de vuurwerkshow tijdens oud en nieuw op de website van Londen.

Livestream oud en nieuw in Londen

Wil je de 2023 oud en nieuw vuurwerkshow in hartje Londen live meekijken? Dat kan dankzij de livestream op Youtube van de BBC. In Londen is het om 01:00 uur Nederlandse tijd oud en nieuw en verwelkomen ze een uurtje later dan ons het nieuwe jaar. Check de livestream hieronder. Heb je problemen met de livestream? De livestream is ook te bekijken op de Youtube pagina van de BBC.

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com