Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasen is een ideale tijd om op stedentrip naar Londen te gaan. Dankzij het lange weekend kun je één extra dag Londen ontdekken zonder dat het je een vakantiedag kost. En de temperaturen in Londen gaan in april dankzij de lente langzamerhand omhoog met gemiddelde temperaturen van rond de 12 tot 15 graden. Ideaal weer dus om Londen te gaan ontdekken!

Ga je tijdens Pasen naar Londen toe? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Pasen in Londen, de openingstijden van de winkels, musea en bezienswaardigheden in Londen en het openbaar vervoer in Londen tijdens Pasen.

Data Pasen in Londen

In 2024 valt het Paasweekend in Londen van vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag) tot en met maandag 1 april (2e paasdag). Eerste paasdag (Easter Monday) valt in 2024 op zondag 31 maart.

In 2025 valt het Paasweekend in Londen van vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 21 april (2e paasdag). Eerste paasdag (Easter Monday) valt in 2025 op zondag 20 april.

In 2026 valt het Paasweekend in Londen van vrijdag 3 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 6 april (2e paasdag). Eerste paasdag (Easter Monday) valt in 2026 op zondag 5 april.

In 2027 valt het Paasweekend in Londen van vrijdag 26 maart (Goede Vrijdag) tot en met maandag 29 maart (2e paasdag). Eerste paasdag (Easter Monday) valt in 2027 op zondag 28 maart.

Goede Vrijdag en tweede paasdag op maandag vallen in Engeland onder de “public holiday” wat inhoudt dat veel Britten vrij zijn en niet hoeven te werken. Hou er rekening mee dat het bij diverse bezienswaardigheden, zoals de London Tower, tijdens Pasen extra druk kan zijn omdat de Britten zelf ook vakantie hebben en er veel toeristen tijdens Pasen in Londen zijn.

Greenwich Park in Londen

Openingstijden in Londen tijdens Pasen

Zijn de winkels open in Londen tijdens Pasen? Ja en nee. Op goede vrijdag, op zaterdag en op maandag eerste Paasdag zijn allee winkels in Londen gewoon geopend. Op vrijdag kunnen ze iets eerder sluiten net zoals in Nederland, maar overdag kun je gewoon shoppen in Londen. Ook de bezienswaardigheden en musea zijn op Goede vrijdag en maandag 2e paasdag gewoon geopend. Hou er wel rekening mee dat de Westminster Abbey en de St. Paul’s Cathedral op Goede Vrijdag en zondag 1e Paasdag in verband met kerkdiensten alleen toegankelijk zijn voor kerkgangers en niet voor toeristen.

Op zondag 1e Paasdag (Eastern Sunday) is het anders, dan zijn de grote winkels, de warenhuizen en supermarkten in Londen gesloten. Dit is bij wet zo geregeld in Groot-Brittannië en verplicht voor alle winkels in het land. De kleinere winkels, winkels op de stations, winkels op de vliegvelden en apotheken mogen wel geopend zijn op zondag, maar deze hebben afwijkende openingstijden en zijn vaak slechts enkele uren geopend.

De bezienswaardigheden en musea in Londen zijn tijdens 1e paasdag op zondag veelal geopend of hebben afwijkende openingstijden, maar dit hangt af van de bezienswaardigheid. Het beste kun je op de website kijken van de bezienswaardigheid of het museum of deze op 1e paasdag gesloten is en of er aangepaste openingstijden zijn.

Hieronder hebben wij van een aantal populaire bezienswaardigheden op een rijtje gezet of ze geopend of gesloten zijn tijdens Pasen.

British Museum: Geopend
London Tower: Geopend
London Eye: Geopend
Tower Bridge: Geopend
Madame Tussauds: Geopend
Sea Life: Geopend
Natural History Museum: Geopend
National Gallery: Geopend

Tijdens Pasen is de London Eye alle dagen geopend en speciaal voor Pasen een uur langer. In plaats van 20:30 uur kun je van vrijdag tot en met zondag tot 21:30 uur de London Eye bezoeken.

Let op, de openingstijden kunnen gewijzigd zijn, kijk daarom altijd op de website van het museum of attractie voor de meest actuele openingstijden.

Openbaar vervoer in Londen tijdens Pasen

Tijdens Pasen rijdt het openbaar vervoer in Londen op alle dagen, ook op Paas zondag. Wel is het verstandig om rekening te houden met extra reistijd omdat de dienstregeling tijdens Pasen aangepast is. Daarnaast zijn er op een aantal lijnen geplande onderhoudswerkzaamheden waardoor er minder vaak gereden zal worden.

Wil je tijdens Pasen met het openbaar vervoer in Londen reizen? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen op de website van Transport of London waar je eenvoudig een route kunt plannen via de “Plan a journey” planner en direct de reistijd te zien krijgt. Op de speciale Easter Travel pagina staan alle aanpassingen in de dienstregeling vermeld.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com