Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen naar Londen: zo doe je dat!

Londen is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. En dat is ook niet zonder reden. Deze stad is enorm veel mooie bezienswaardigheden rijk, kent een prachtige natuur en de vriendelijkste mensen. Het gevoel van thuiskomen! Maar hoe reis je eigenlijk naar Londen? Je zal immers het kanaal moeten oversteken. Dit kan op verschillende manieren. Zowel per boot, vliegtuig, trein of zelfs de auto. Maar welke mogelijkheid heeft de voorkeur? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende reisopties? Wij brachten ze allemaal in kaart!

Vliegen naar Londen

Het kanaal oversteken per vliegtuig heeft voor de meeste mensen de voorkeur. Daarnaast beschikken heel veel luchtvaartmaatschappijen over mooie deals voor een vlucht naar Londen. Er zijn 5 verschillende luchthavens in en rondom Londen te vinden. Veruit de meest gekozen luchthaven is Londen Heathrow. Van hieruit kan je hartje Londen eenvoudig met de welbekende metro’s bereiken.

Als je kiest voor een vlucht naar Londen moet je rekening houden met een vluchttijd van circa een uur. Soms duurt het wat langer tot je kunt landen, waardoor de vluchttijd iets vertraging op kan lopen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de tijd die het kost om op je accommodatie aan te komen. Zijn de verbindingen goed op elkaar aangesloten? Vergelijk de kosten van de verschillende luchtmaatschappijen en bekijk hoeveel je bij moet betalen om bijvoorbeeld extra bagage in te checken. Een goedkoop ticket kan immers zomaar duurder uitvallen als je de hoofdprijs voor je bagage betaalt.

Het grootste voordeel van vliegen is dat je over het algemeen snel in Londen bent. Wel moet je er rekening mee houden dat je meestal minder bagage mee kunt nemen, omdat je anders veel duurder uit zal zijn.

Auto rijden in Londen

Met de auto

Wil je met je eigen auto naar Londen vertrekken? Dan moet je je eerst goed afvragen of je auto in optimale conditie is. Je wil er immers niet aan denken dat je plotseling met pech onderweg komt te staan. Controleer tevens je autoverzekering, zodat je met een onbezorgd gevoel op pad kunt gaan. De autoverzekering berekenen doe je dan ook in de weken voorafgaand aan de vakantie, zodat je altijd op de juiste manier verzekerd bent.

Houd er rekening mee dat je niet de gehele route per auto kunt afleggen. Je zal immers ook het kanaal over moeten steken. De meeste mensen maken hierbij gebruik van de veerboot, maar je kunt er ook voor kiezen om de Kanaaltunnel mee te pakken. Er zijn verschillende havens in Nederland, België en Frankrijk die je naar Engeland kunnen brengen. Zoek van tevoren uit wat voor jou de beste optie is.

Bedenk goed dat parkeren in Londen extreem lastig kan zijn. Bovendien verschillen de verkeersregels enorm met die van Nederland. Denk hierbij alleen al aan het feit dat Engelsen voornamelijk links rijden. Het vraagt dus veel kennis en ervaring om hier met een relaxt gevoel te rijden.

Met de trein naar Londen

Het is ook mogelijk om via Brussel met de trein naar Londen te reizen. Met de trein reizen is een relatief milieuvriendelijke manier om op je eindbestemming aan te komen. Daarnaast is het in de meeste gevallen een goedkoper alternatief dan reizen per vliegtuig.

Wist je dat het sinds het voorjaar van 2020 ook mogelijk is om via Nederland naar Londen te reizen? Dit doe je vanuit Amsterdam of Rotterdam. De reistijd bedraagt tussen de 3 en 4 uur.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com