Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De top 10 bezienswaardigheden in Londen

Als je er heerlijk even tussenuit gaat om het mooie Londen te bezoeken, dan is er veel wat je hier wilt bekijken. Speciaal voor jou hebben we 10 bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Laat je inspireren en dan ga je een mooie tijd beleven in het prachtige Londen.

British Museum

Een van de grootste musea ter wereld vind je in Londen, genaamd British Museum. Het ligt echt in het hart van Londen en je vindt hier een ruime collectie van meer dan acht miljoen kunstwerken, maar ook culturele objecten. Als bezoeker krijg je hier de kans om de cultuur te ontdekken en veel te weten te komen over de geschiedenis.

De Tower of London in Londen bezoeken

Tower of London

Bezoek je graag een complex met 20 torens? Ga dan naar de Tower of London en daar kom je veel mooie verhalen te weten, net als bijzondere objecten. Vroeger heeft het namelijk gediend als paleis en nog wat later als gevangenis. Iedere toren heeft zo zijn eigen verhaal en veel toeristen zien de kroonjuwelen toch wel als een hoogtepunt. Je mag ze hier van heel dichtbij bekijken dus als je benieuwd bent, ga daar dan maar eens snel de tijd voor nemen.

Buckingham Palace

De meest bekende bezienswaardigheid van Londen is volgens velen Buckingham Palace. Het wordt nog steeds gebruikt voor officiële gelegenheden en toeristen komen er graag om de wisseling van de wacht te zien. Maar ook het paleis is de moeite waard, daar wil je echt wel foto’s maken. In totaal heeft het paleis 78 badkamers en 775 kamers, maar ook nog een dokterskabinet, een zwembad, een kapel een voor het personeel een cafetaria.

Typische arcades in Londen en gokken

Er zijn een paar typische arcades in Londen, waaronder Las Vegas Soho. Een heerlijk avondje uit om te genieten van het heerlijke leven hier. Zelf deelnemen aan spelavonden kan hier ook. Het is gelegen dichtbij de Central Line. Maar gokken is ook heel erg populair in Londen. Online gokken Nederland is thuis weer de moeite waard, maar als je in het mooie Londen bent dan wil je hier genieten van de gokcultuur met voetbal en paarden. Dit kan zomaar een heerlijke avond zijn van jouw vakantie en die zal je ook niet snel vergeten.

Het openbare park Hyde Park in het centrum van Londen

Hyde Park

Als je toch bij Buckingham Palace bent kun je ook even naar Hyde Park gaan voor een bezoekje. Je gaat hier wel even tot rust omen door te genieten van de mooie groene oase. Het ligt wel middenin de metropool. Als de zon schijnt dan komen alle mensen uit Londen hiernaartoe om te genieten. Je moet ook maar eens naar de rand van het park, wan dar vind je het paleis genaamd Kensington Palace.

Tower Bridge

Een hele beroemde brug is de Tower Bridge. Dit staat ook wel bekend als het icoon van Londen. In totaal is de brug 244 meter lang en heeft twee torens. Deze brug is te vinden naast de Tower Of Londen. Soms moet de brug open, alleen proberen ze dat zoveel als mogelijk te voorkomen. Per jaar gaat de brug ongeveer 900 keer open en dat is dan toch wel bijna drie keer per dag, wat toch best een aantal keer is voor zo’n enorme brug.

Covent Garden

Lekker shoppen als je in Londen bent? Misschien wel het theater bezoeken en goed eten? Je krijgt er dan geen spijt van als je naar Covent Garden gaat. Het is gelegen in West End en daar vind je ook veel trendy mode en je kunt je hier uren vermaken.

De London Eye in Londen

The London Eye

The London Eye is een groot reuzenrad, het is te vinden aan de oever van een rivier. Als je hierin gaat dan heb je echt een heel mooi uitzicht over heel Londen. Je zal het nooit koud hebben, ook niet op grote hoogte. Als het echt mooi zonnig en helder weer is, dan heb jij de kans om tot wel 40 km ver te kijken. Je kunt dan alle bezienswaardigheden vanaf een ander punt bekijken, namelijk vanaf grootte hoogte.

Westminster Abbey

Als je de kerk van Londen wil zien dan moet je naar Westminster Abbey. Het is een abdij die al meer dan 1000 jaar hier staat. Vanaf het jaar 1100 is het al in gebruik voor begrafenissen en ook voor huwelijken. Voor Britten is het ook een belangrijke plek, omdat belangrijke mensen hier worden bijgezet in het graf.

Madame Tussauds

Welke beroemdheden zou je graag willen zien? Ga eens naar Madame Tussauds en dan zie je ineens heel veel bekende mensen bij elkaar. Dit is de grootste locatie van het wassenbeeldenmuseum en tevens ook de oudste locatie. Je hebt echt wel een paar uur nodig om alles op je gemak te bekijken. Wat dacht je van sporthelden, historische figuren en nog zoveel beroemdheden meer….

Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen in het mooie Londen, tijd om je weekendje of midweekje weg te boeken en te genieten.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden