Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op tweede kerstdag (26 december) is het in Londen en in de rest van Engeland Boxing Day. Op Boxing Day beginnen alle grote winkels met de uitverkoop en is het erg druk in de bekende winkelstraten. In tegenstelling tot in Nederland viert men in Engeland geen tweede kerstdag en zijn de dag na kerstmis in Londen alle winkels in het centrum van Londen geopend. Voor liefhebbers van shoppen is Boxing Day dé grote dag van het jaar!

Boxing Day is in Londen een ware belevenis, veel mensen staan extra vroeg op om in de rijen voor de winkel aan te sluiten om zo direct na opening de beste koopjes te scoren. Sommige liggen zelfs de avond ervoor al met hun slaapzak voor de deur van de grote warenhuizen van Harrods en Selfridges. Vrijwel alles moet weg uit de winkels om ruimte te maken voor de zomer collecties en de kortingen op Boxing Day zijn dusdanig hoog dat iedereen graag een graantje wilt meepikken.

De beste plek om te shoppen tijdens Boxing Day zijn de winkels in Regent Street en de grote warenhuizen in Oxford Street. Op Boxing Day zelf kan het hier erg druk zijn dus als je liever de drukte wilt ontlopen kun je het beste één of twee dagen na Boxing Day gaan shoppen, maar dan loop je wel de kans dat de allerbeste koopjes al weg zijn. Een andere plek om goed te shoppen tijdens de uitverkoop is het grote Westfield winkelcentrum, doordat het winkelcentrum overdekt is, loop je tijdens de regen droog en heb je geen last van de kou. Als je kinderen hebt mag je zeker de 250 jaar oude speelgoedwinkel Hamleys in Regent Street niet vergeten, ook hier kun je koopjes scoren tijdens de uitverkoop.

De Hamley's speelgoedwinkel in Londen

Uitverkoop in Harrods

Er is één bekende winkel die niet meedoet aan Boxing Day, dat is het warenhuis Harrods. Traditiegetrouw start de grote uitverkoop bij het bekende warenhuis niet op 26 december, maar om klokslag 09:00 uur op 27 december.

Het is een traditie dat een bekend persoon in Engeland naar Harrods komt om klokslag negen uur in de ochtend het lintje door te knippen, na deze plechtigheid stroomt het publiek naar binnen en is het in de eerste uren mega druk in het warenhuis. Het kan op de eerste dag van de sale zo druk zijn tijdens de uitverkoop in Harrods dat er speciale wachtrijen zijn op Brompton Road voor onder andere de luxe tassen merken zoals Gucci en Louis Vuitton. Ook worden er door de beveiliging steeds kleine groepjes mensen tegelijkertijd naar binnen gelaten omdat het anders te druk word op de afdelingen van de luxe merken.

De beste locaties voor de Boxing Day uitverkoop in Londen

Wie op zoek is naar voordelige schoenen, kleding, tassen en accessoires kan het beste tijdens de Boxing Day uitverkoop naar Oxford Street en Regent Street gaan. Vergeet vooral ook niet het warenhuis Selfridges over te slaan, hier kun je ook vaak veel koopjes vinden. Als je met de metro komt kun je het beste uitstappen bij de metrohalte Oxford Circus die op het kruispunt ligt van Oxford Street en Regent Street.

In Regent Street liggen de beste winkels tussen het metrostation Piccadilly Circus en Oxford Circus. De winkels op Oxford en Regent Street zijn dagelijks geopend van 10 uur in de morgen tot 10 uur in de avond, met uitzondering van zondag, dan sluiten de winkels om acht uur ‘s avonds.

Westfield winkelcentrum
Daarnaast kun je veel modewinkels vinden in het Westfield winkelcentrum aan de Arial Way. In het Westfield winkelcentrum vind je onder andere winkels van Adidas, Versace, Bershka, DKNY, Diesel Abercrombie & Fitch en Armani Exchange. Kijk voor meer informatie op de website van Westfield.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren