Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je aan musicals denkt, dan denk je al gauw aan Londen. Al vele tientallen jaren zijn de grootste en de beste musicals van de wereld, zoals The Lion King, Marry Poppins, Les Miserables, Wicked en Mamma Mia, te bewonderen in Londen. Het is dan ook geen verassing dat de musicals in Londen erg populair zijn, zowel onder de lokale bevolking als de toeristen. Door de enorme populariteit van de musicals in Londen zijn veel musicals snel uitverkocht.

Musicals in West End in Londen

De wijk West End in Londen is het kloppende hart van de wereldwijde musicalscene. In deze bruisende wijk spelen vrijwel alle gerenommeerde musicals in de grootschalige theaters. Naast de iconische theaters herbergt West End enkele andere bezienswaardigheden, waaronder het levendige Piccadilly Circus en Leicester Square. Nergens in Londen is de theaterdichtheid zo hoog als in West End, waar beroemde locaties zoals het Lyceum Theatre, het London Palladium en het London Opera House zijn te bezoeken. De voornaamste theaterstraten in deze wijk zijn Shaftesbury Avenue, Charing Cross Road, de Strand en Haymarket.

In het Londense West End kun je onder andere de sinds 1986 draaiende hitmusical The Phantom of the Opera bewonderen of de musical Matilda The Musical en de Disney klassieker, The Lion King. Een hele bijzondere musical is te bekijken in het St Martin’s Theathre aan de West Street, Cambridge Circus. Het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie wordt hier al sinds 1952 ieder dag opgevoerd.

Musical bezoeken in Londen

Londen musical tickets bestellen

Door de enorme populariteit van de musicals in Londen zijn veel musicals altijd snel uitverkocht. Als je enkel maanden van te voren weet dat je naar Londen op stedentrip gaat is het verstandig om geruime tijd van te voren je tickets voor de musical(s) naar wens online te bestellen. Dit kun je onder andere eenvoudig doen via de website van Tiqets. Je kunt direct zien welke dagen er vrij zijn en wel ticket aanbod beschikbaar is. Je ontvangt je musical tickets na je bestelling binnen enkele uren in je mailbox.

Klik hier om je musical tickets te boeken

Last minute musical tickets in Londen kopen

Als je spontaan een musical wilt bezoeken tijdens je vakantie in Londen en de voorstelling is uitverkocht, kan je altijd proberen om een ticket ter plekke te bemachtigen bij de ticket boots of bij het TKTS. Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor de populaire musicals die je dezelfde dag wilt bezoeken hoger kunnen zijn dan wanneer je ver van te voren reserveert.

TKTS musical ticket verkoper

Er lopen op Leicester Square en de straten van West End veel zogenaamde officiële vertegenwoordigers van de theaters rond die beweren dat ze van het theater zelf zijn. Ze proberen je last minute tickets voor de populaire musicals te verkopen. Het beste kunt u niet in zee gaan met deze personen omdat er veelal oplichters tussen lopen. De theaters hebben slechts één officieel last minute verkooppunt en dat is het TKTS op Leicester Square. Hier kunt u terecht voor de aankoop van de onverkochte kaartjes met korting voor de vele musicals in Londen.

Het opvallende gebouw met de klokkentoren van het TKTS is te vinden aan de zuidzijde van Leicester Square. Dit gedeelte van het plein is het rustige gedeelte waardoor het gebouw minder snel opvalt. Op het drukke gedeelte wordt je soms overspoelt door de imitatie ticket verkopers.

Vaak staan er lange rijen voor de loketten van het TKTS dus als je graag last minute naar een populaire musical wilt is het aan te raden om op tijd te komen. Op de borden bij de loketten van het TKTS staan iedere dag de theatertickets vermeldt die op de dag met korting verkocht worden. Helaas is het aanbod van onverkochte tickets vaak niet groot omdat vrijwel alle populaire voorstellingen op de laatste dag compleet zijn uitverkocht.

TKTS is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 15:00 uur. Er worden altijd twee lijsten opgehangen, één lijst voor de matinee voorstellingen in de middag en een aparte lijst voorde musical voorstellingen die in de avond worden spelen. Bij de loketten hanteert het TKTS hetzelfde principe, een apart loket met rij voor de matinee tickets en een apart loket met rij voor de avond voorstellingen dus let er goed op dat je in de juiste rij gaat staan.

Discount Theatre in Londen

Een andere optie om tickets voor de musicals in Londen te bemachtigen is bij de kiosken of website van het reserveringsbureau Discount Theatre. Deze organisatie heeft diverse kiosken in Londen waar je terecht kunt voor musical tickets voor vrijwel alle voorstellingen in Londen.
Je kunt onder andere een kiosk van Discount Theatre vinden in de metrostations van Piccadilly Circus en Leicester Square, in het The Criterion Theatre op Piccadilly Circus en vlakbij Madame Tussauds in Oxford Street, op nummer 458 om precies te zijn. Ook in Charing Cross Road is een kiosk van de Discount Theatre te vinden.

Het is echter aan te raden om niet tot het allerlaaste moment te wachten want de kans is groot dat de populaire musicals al enkele dagen voor de dag van de voorstelling uitverkocht zijn. En let bij het vergelijken van de prijzen voor musicaltickets in Londen ook op de booking fee, die kunnen per aanbieder verschillend zijn waardoor de ene partij uiteindelijk duurder uitvalt dan in eerste instantie gedacht.

Aanbod van musicals in Londen

Of je nu een fan bent van tijdloze klassiekers zoals “The Phantom of the Opera” en “Les Misérables”, of meer van de hedendaagse hits bent zoals de musical “Hamilton” en “The Lion King”, West End biedt een breed scala aan musicals voor elk publiek. Ben je benieuwd welke musicals er momenteel spelen in Londen? Neem een kijkje op de website van Tiqets voor het complete aanbod aan musical tickets in Londen. Of bekijk hieronder de populairste musicals van Londen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com