Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Taxi’s in Londen

Net zoals de bekende rode dubbeldekker bussen is de iconische bolhoed taxi een waar icoon voor Londen, inmiddels rijden er zo’n 25.000 taxi’s rond in de stad. Waren de taxi’s vroeger allemaal zwart en te herkennen, tegenwoordig hebben de taxi’s steeds vaker uitbundige reclame-uitingen. Maar één ding blijft hetzelfde, alle taxi’s zijn te herkennen aan de opvallende vorm die veel gelijkenis heeft met een bolhoed.

Mocht je een taxi nodig hebben dan kun je ze vooraf boeken via de taxicentrale, er eentje langs de weg aanhouden of instappen bij één vele taxistandplaatsen in de stad. Met name bij treinstations, metrostations en de grotere hotels staan er standaard taxi’s voor de deur. Als een taxi vrij is, dat brandt het “Taxi” bordje op het dak van de taxi.

Taxi in Londen

Tarieven taxi Londen

Taxi’s rijden in Londen altijd op een taximeter, de meter begin bij £1,40 en stijgt per minuut of bij iedere 311 meter die de taxi rijdt. Voor iedere extra passagier en ieder stuk bagage wordt een toeslag berekend. Ook tijdens ongebruikelijke uren, zoals ‘s nachts, wordt er een toeslag berekend bovenop de prijs. Bovenop het vrij pittige standaardtarief verwacht de chauffeur van de taxi aan het einde van de rit een fooi van 10 tot 15%. Steeds meer taxi’s accepteren creditcard, maar lang niet alle taxi’s. Let er dus op dat je altijd contact geld bij je hebt indien je gebruikt wilt maken van een taxi in Londen.

Bestuurders van de taxi’s moeten alle ritten accepteren indien deze in Greater London zijn en tot 12 mijl of maximaal één uur zijn. Indien de rit naar een plaats buiten Greater London is mag de chauffeur van de taxi de rit weigeren. Kijk voor meer informatie over de taxi’s in Londen op de officiële website van de overheid van Groot-Brittannië.

Taxi vanaf het vliegveld

Wil je vanaf één van de zes luchthavens van Londen een taxi nemen naar het centrum van de stad of andersom? Dan kun je deze vinden bij de taxistandplaatsen bij de luchthaven, maar je kunt er ook voor kiezen om vooraf via internet je taxi te reserveren tegen een scherpe prijs. Een voordelige taxi is vooraf te regelen via bijvoorbeeld de website van Taxi2Airport. Door vooraf je taxi vanaf het vliegveld te reserveren ben je zeker van een taxi op het gewenste tijdstip en loop je geen kans op eventuele onverwachte kosten.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com