Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Met de Eurostar trein naar Londen

Vanuit Nederland is de Eurostar trein een prima alternatief voor het vliegtuig voor reizen naar Londen. Vooral omdat er sinds 2018 een directe treinverbinding vanuit Amsterdam met Londen mogelijk is. Klik hier voor meer informatie over deze directe treinverbinding vanuit Amsterdam naar Londen. Dagelijks rijden er tot maximaal 10 treinen vanaf Brussel Zuid naar Londen en weer terug.

Als je de reistijd van minder dan 5 uur vergelijkt met de tijd die je kwijt bent om te vliegen naar Londen dan is de trein een goed alternatief. Bij de trein hoef je geen twee uur van te voren aanwezig te zijn en bovendien hoef je nadat je in Londen aangekomen bent ook niet te wachten op je koffers. Het grooste pluspunt van de trein is het feit dat de trein in hartje Londen stopt, terwijl je bij alle vliegvelden (met uitzondering van London City Airport) al gauw 30 tot 60 minuten reistijd nodig hebt om in het centrum van Londen te komen.

Vanuit Brussel doet de Eurostar er slechts twee uur over om in Londen aan te komen. De Eurostar zoeft met ruim 300 kilometer per uur door het Belgische en Franse landschap en stopt enkel nog op de stations van Lille en Calais voordat de trein de 50 kilometer lange Kanaaltunnel binnen rijdt. De Eurostar heeft slechts 21 minuten nodig om de oversteek onder het Kanaal te maken voordat de trein in Engeland weer boven de grond komt. De Eurostar komt in Londen aan op het station Londen St. Pancras. Dit station ligt vlakbij één van de hoofdstations van Londen, King Cross station waar je over kunt stappen op de bus, metro of trein waarmee je verder Engeland in kunt reizen.

Met de Eurostar trein naar Londen reizen
Copyright image: Eurostar

Tarieven van de Eurostar tickets naar Londen

In verhouding met de vliegtickets naar Londen van bijvoorbeeld Easyjet is het reizen met de trein naar Londen iets duurder. Daar staat wel tegenover dat je minder tijd kwijt bent aan inchecken en van te voren aanwezig zijn. En het grootste pluspunt aan het reizen met de trein naar Londen is het feit dat je in hartje Londen uitstapt, terwijl je met het vliegtuig nog vaak een half uur met de bus of trein moet reizen.

Wil je zo goedkoop mogelijk met de trein naar Londen reizen? Dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk je treintickets te boeken. De treintickets zijn vaak maximaal zes maanden van te voren te reserveren, met uitzondering van de herfst. In verband met de jaarlijks hernieuwde dienstregeling in december zijn de Eurostar treintickets voor december en verder vanaf halverwege oktober te boeken.

De goedkoopste tickets zijn te vinden als je op dinsdag of woensdag naar Londen reist. Verder is het reizen in de avonduren goedkoper dan vroeg op de ochtend en indien je een weekend naar Londen wilt is het aan te raden om niet vrijdag, zaterdag en zondag te gaan maar zaterdag, zondag en maandag of donderdag, vrijdag en zaterdag. De vrijdag en zondag zijn namelijk de duurste dagen om te reizen. Hou ook de aanbiedingen in de gaten, de NS en Eurostar stunten regelmatig met de treintickets naar Londen.

Een enkele reis naar Londen vanaf elk station in Nederland is al te boeken vanaf 59 euro per persoon i.c.m. met de Intercity naar Brussel Zuid, in combinatie met de Thalys zijn de treintickets te boeken vanaf 79 euro per persoon. De tickets kunnen gemakkelijk en snel besteld worden via de website van NS International.

Met de Eurostar trein naar Londen reizen
Copyright image: Eurostar

Reisklassen Eurostar treinen

De treinen van Eurostar beschikken over drie verschillende reisklassen: de standaard klasse, Standaard Premium en Business Premium met elk hun eigen prijskaartje. Ongeacht welke klasse je reserveert, bij alle treinkaartjes voor de Eurostar zit een zitplaatsreservering inbegrepen.

Standaard
Dit is de standaard klasse waarbij je eenvoudig kunt inchecken 30 minuten voordat de trein vertrekt. Je zit op een normale stoel met 84,5 cm aan beenruimte en moet betalen voor als je eventueel iets wilt eten of drinken aan boord. Als je een ticket hebt voor de standaard reisklasse mag je maximaal twee stuks bagage meenemen tot maximaal 85 cm lang. Qua gewicht is er geen beperking, mits je de bagage zelf de trein in kunt tillen. Naast de maximaal 2 stuks grote bagage mag je ook 1 kleine handbagage mee zoals een handtas, laptop- of aktetas. Kijk op de website van Eurostar voor de meest actuele normen voor bagage. Je kunt je Eurostar treintickets eenvoudig online reserveren via de website van NS International.

Met de Eurostar trein naar Londen reizen
Copyright image: Eurostar

Standaard Premium
De bagage regels voor de Standaard Premium zijn gelijk aan die van de Standaard klasse, het grote verschil zit hem in de service die je bij Standaard Premium krijgt. Zo krijg je een persoonlijke verwelkoming bij het instappen, heb je extra ruime zitplaatsen en een beenruimte van 94,5 cm , krijg je tijdens de reis een lichte, koude maaltijd inclusief drankje geserveerd bij je zitplaats, kun je gratis tijdschriften lezen en beschik je over een eigen stopcontact (geschikt voor Engelse en Europese stekkers).  Tickets voor de Standaard Premium klasse kun je reserveren via de website van NS International.

Business Premium
Voor wie het hoogste service niveau wenst is er de Business Premium klasse waarbij je tot 10 minuten voor vertrekt kunt inchecken, gebruik kunt maken van de Business Premierlounge op het station, gratis drankjes en een driegangendiner i.s.m. Michelinsterrenchef Raymond Blanc tijdens de reis en extra ruime business stoelen van 66,5 cm breed inclusief eigen stopcontact. Heb je per ongeluk de trein gemist? Dan kun je kostenloos gebruik maken van de volgende trein.

Reistijden en route

Als je vanuit Nederland met de Eurostar naar Londen wilt reizen dien je eerst de hogesnelheidslijn van Thalys of de intercity te nemen naar het station van Brussel Zuid waar je kunt overstappen op de Eurostar trein naar Londen. Ongeacht welke optie je kiest, je kunt altijd zes keer per dag naar Londen reizen.

Thalys
De Thalys hogesnelheidslijn vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en stopt op de stations van Schiphol, Rotterdam en Antwerpen voordat de trein stopt in Brussel waar je kunt overstappen. De totale reistijd vanaf Amsterdam Centraal met de Thalys en Eurostar is 4 uur en 39 minuten naar het centrum van Londen. Vanaf Schiphol is de reis 4:24 minuten en vanaf Rotterdam duurt de reis 3:59 minuten. De tickets met de Eurostar icm met de Thalys zijn online te boeken vanaf 4 maanden voor vertrek.

Intercity Brussel
De intercity naar Brussel vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en stopt op de stations van Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal. De totale reistijd vanaf Amsterdam Centraal met de Intercity en Eurostar is 5 uur en 47 minuten naar het centrum van Londen. De tickets met de Eurostar icm met de intercity zijn online te boeken vanaf 6 maanden voor vertrek.

Tijdens de treinreis naar Londen stoppen de Eurostar treinen nadat ze vertrekken zijn van Brussel Zuid nog twee keer in Frankrijk bij de stations van Lille en Calais en drie keer in Engeland op de stations van Ashford, Ebbsfleet en Londen St Pancras International.

Overstappen en inchecken
Op het station van Brussel Zuid moet je overstappen op de Eurostar trein en moet je inchecken. Speciaal voor de Eurostar treinen is er een aparte terminal gebruikt waar alle Eurostar treinen vertrekken en aankomen. Tijdens het inchecken gaat alle bagage door een detector en moet je als passagier door de Schengen paspoortcontrole en de UK immigration controle. Door deze extra controles moet je minimaal 40 minuten voor vertrek in Brussel of op de terugweg in Londen ingecheckt zijn.

Directe verbinding tussen Londen en Amsterdam

Eurostar is in 2018 gestart met de directe treinverbinding tussen Amsterdam Centraal en London St. Pancras. Tickets voor deze nieuwe treinverbinding zijn te koop via onder andere de website van NS International en Eurostar. Eurostar wil met de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Londen de concurrentie aangaan met de luchtvaart en hoopt zo een ware prijzenoorlog te ontketenen. Kijk voor meer informatie over deze directe treinverbinding op deze pagina.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com