Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Heathrow Express trein

Vlieg je vanuit Nederland naar de luchthaven London Heathrow Airport en wil je snel een makkelijk naar het centrum van Londen reizen? Dan zijn de treinen van de Heathrow Express de beste keuze. De treinen vertrekken ieder kwartier vanaf het station bij de luchthaven en rijden no-stop naar het station van Paddington in het centrum van Londen. De Heathrow Express is een populaire manier om van en naar het vliegveld van Heathrow te reizen, sinds de introductie van de route begin 1998 hebben al meer dan 60 miljoen mensen gebruik gemaakt van de Heathrow Express.

De luchthaven van Heathrow beschikt over twee stations voor de treinen van de Heathrow Express. Terminal 1, 2 en 3 maken gebruik van het station Heathrow Central. Reizigers die aankomen op terminal 5 kunnen gebruik maken van het Terminal 5 station welke in de kelder van de terminal is te vinden.

Vertrektijden Heathrow Express

Tussen 5 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s nachts vertrekt er iedere 15 minuten een trein naar het centrum van Londen. De rit duurt slechts 15 minuten waardoor je super snel vanaf de luchthaven in het centrum van de stad kunt staan. Als je vanaf terminal 5 vertrekt is de reistijd naar het centrum 21 minuten.

Vanaf het station London Paddington vertrekt de eerste trein naar Heathrow om 05:10 uur, op zondag vertrekt de eerste trein om 06:25 uur. De laatste trein vertrekt om 23:25 uur naar Heathrow.

Vanaf het Heathrow Central station vertrekt de eerste trein op maandag tot en met zaterdag om 05:12 uur en op zondag om 05.08 uur. De laatste trein vertrekt om 23.48 uur naar het centrum van Londen. Vanaf Terminal 4 van Heathrow vertrekt de eerste shuttlebus naar het Heathrow Central station van maandag tot en met zaterdag om 05:23 uur maandag en om 05.53 uur op zondag. Vanaf Heathrow Terminal 5 vertrekt de eerste trein van maandag tot en met zaterdag om 05:07 uur en op zondag om 6:18 uur. De laatste trein vanaf Heathrow Terminal 5 naar het Paddington station vertrekt om 23.42 uur.

Klik hier om je Heathrow Express tickets te boeken

De Heathrow Express route

Vanaf waar vertrekt de Heathrow Express?

De Heathrow Express vertrekt vanaf alle terminals van de luchthaven. Als je aankomt in terminals 1, 2 en 3 moet je de borden volgen naar het Heathrow Centraal station.

Als je in terminal 4 op Heathrow aankomt moet je de borden in het terminal gebouw volgen voor de gratis pendelbus naar het Heathrow Centraal station, vanaf daar vertrekt de Heathrow Express-trein naar het centrum van Londen. De pendeldienst vanaf terminal 4 van Heathrow vertrekt iedere 15 minuten en de rit duurt ongeveer 4 minuten. Als je in terminal 5 aankomt moet je de borden volgen naar het Heathrow Terminal 5 station.

Als je vanuit het centrum van Londen naar Heathrow wilt reizen moet je in het station van Paddington op platform 6 of 7 zijn. Maar het beste is om ter plekke op de elektronische borden in het station te kijken voor de laatste informatie.

De heathrow Express trein in Londen

Tickets voor de Heathrow Express

Tickets voor de Heathrow Express trein kunnen online gereserveerd worden via de website van GetYourGuide of via de website van VisitBritain. Je tickets kun je vervolgens uitprinten of via het scherm van je mobiele telefoon tonen bij de controle. Het is niet mogelijk om tickets te boeken voor reizen verder dan 3 maanden.

De Heathrow Express beschikt over 2 verschillende reisklassen, de Heathrow Express Saver (2e klasse) is de goedkoopste en kost 25 euro voor een enkele reis en 40 euro voor een retour. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassene. Daarnaast is er de Business First (1e klasse) welke 33 euro per persoon per enkele reis kost en 59,50 euro voor een retour. Let op, deze prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn omdat ze variëren door de wisselkoers van de pond te opzichte van de euro. Kijk daarom altijd op de website van de ticket verkoper voor de meest actuele tarieven.

Tickets zijn te bestellen via onder andere via de website van GetYourGuide of via de website van VisitBritain. Betalen kan met iDeal, PayPal en creditcard. Ook kun je via de ticketautomaten op het station en via de ticketbalie je tickets bestellen, maar deze zijn duurder dan de tickets online. Je kunt ook aan boord een ticket kopen, maar ook deze tickets zijn 5 pond duurder ten opzichte van de tickets die online worden geboekt. Meer info over de tarieven en de dienstregeling vind je op de website van de Heathrow Express.

Klik hier om je Heathrow Express tickets te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com