Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het grootste en bekendste vliegveld van Londen is de internationale luchthaven London Heathrow Airport. De luchthaven is gelegen ten westen van Londen, op ongeveer 27 kilometer van het centrum van de stad.

Op London Heathrow vertrekken en landen vrijwel alle intercontinentale vluchten en als je moet overstappen tijdens een intercontinentale vlucht vanaf Amsterdam Schiphol dan is dit vrijwel altijd op Heathrow. Is Londen je eindbestemming en vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol, dan is het waarschijnlijk goedkoper om te vliegen op één van de andere luchthavens van de stad. De reden is dat de low-cost airlines zoals Ryan Air en Easyjet vliegen niet op London Heathrow vliegen.

Vluchten en bestemmingen vanaf Heathrow Airport

Vanaf Schiphol vliegen onder andere de luchtvaartmaatschappijen van KLM, British Airways, Virgin Atlantic, Eurowings en Aer Lingus op de luchthaven van Heathrow. De complete lijst van luchtvaartmaatschappijen is te bekijken op de website van de luchthaven. Kijk op onze vliegtickets pagina voor een overzicht van goedkope vliegtickets en reizen naar Londen.

Vanaf de luchthaven van Heathrow vertrekken er vluchten naar ruim 200 bestemmingen, in 90 landen en 6 continenten waaronder Dubai, Singapore, Rome en New York. In totaal vliegen er bijna 65 maatschappijen vanaf London Heathrow Airport. De meeste vluchten worden uitgevoerd door British Airways. Andere bekende maatschappijen die vanaf London Heathrow Airport vliegen zijn onder andere Emirates, KLM, American Airlines, Qatar Airways, Lufthansa en Delta Air Lines.

De meeste vluchten vanaf de luchthaven gaan naar de Verenigde Staten, waarvan New York de populairste bestemming is. Naast de Verenigde Staten worden er ook veel vluchten uitgevoerd op IJsland, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en India.

Heathrow Airport in Londen

Terminals London Heathrow Airport

London Heathrow is de drukste luchthaven van de stad en dat merk je direct in de aankomst- en vertrekhallen. Het is er altijd chaotisch druk en bovendien zijn ze de luchthaven ook grondig aan het verbouwen met alle overlast van die. Om op tijd te zijn voor je vlucht moet je altijd ruim van te voren aanwezig zijn. Dit maakt de luchthaven niet heel erg geschikt voor een korte citytrip, daarvoor kun je beter op één van de andere luchthavens van de stad vliegen.

Terminal 1, Terminal 2 en Terminal 3 liggen aan de noordzijde van het vliegveld, Terminal 4, waarop KLM vanaf Schiphol vlieg, ligt aan de zuidkant en Terminal 5 waar British Airways op vliegt, ligt aan de westkant. Terminal 2 is de nieuwste terminal van de luchthaven en is in juni 2014 in gebruik genomen. Sinds juni 2915 is Terminal 1 gesloten vanwege renovatie werkzaamheden. Het is nog niet bekend wanneer deze terminal weer open gaat.

Openbaar vervoer London Heathrow Airport

Als je met het openbaar vervoer reist kun vanaf London Heathrow gebruik maken van de metro, de Heathrow Express of de normale trein. Natuurlijk kun je ook een taxi boeken of een privé transfer of taxibusje als je met een grotere groep bent. Een goedkope taxi is vooraf te regelen via bijvoorbeeld de website van Taxi2Airport. Door vooraf je taxi te reserveren ben je zeker van een taxi en heb je geen kans op onverwachte kosten.

Metro vanaf London Heathrow Airport

De donkerblauwe Piccadilly metrolijn brengt je vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad. Controleer wel goed of de metrolijn niet gesloten is voor onderhoud, iets dat regelmatig voorkomt. Zorgt er ook goed voor dat je weet vanaf welke vertrekhal je vertrekt, er zijn namelijk drie metrostations op de luchthaven wat voor verwarming kan zorgen.

Terminal 2 en 3 heeft een gedeeld metrostation, terwijl Terminal 4 en terminal 5 beide beschikken over een eigen metrostation. Het metrostation Heathrow Terminals 2 + 3 ligt tussen de beide terminals op een aantal minuten lopen van de terminal. De metrohaltes Heathrow Terminal 4 en Heathrow Terminal 5 zijn ondergronds en zijn direct via de terminal te bereiken.

Een enkele reis met de metro kost omgerekend ongeveer 5 euro. De rit tussen de terminals op London Heathrow Airport en de metrohalte Piccadilly Circus in het centrum van de stad duurt ongeveer de 60 minuten. Iedere 5 minuten vertrekt er een metro. Kijk voor de actuele prijzen, vertrektijden en locaties op de website van London Heathrow Airport.

De heathrow Express trein in Londen

Heathrow Express – trein vanaf Heathrow Airport

Een alternatief op de metro is de trein Heathrow Express, maar deze is wel een stuk duurder. Een enkele reis kost rond de 26 pond, maar dan sta je wel na een kwartier in hartje Londen. Je kunt in- en uitstappen op de stations van Terminal 2-3 en Terminal 5. Terminal 4 beschikt niet over een eigen halte van de Heathrow Express. Iedere 15 minuten vertrekt er een trein richting het Paddington Station in het centrum van Londen. De reistijd bedraagt 15 minuten vanaf Terminal 2-3 en vanaf Terminal 5 duurt het 20 minuten.

Tickets zijn eenvoudig te bestellen via onder andere de website van GetYourGuide, via de website van Trainline, via de ticketautomaten op het station en via de ticketbalie. Je kunt ook aan boord een ticket kopen, maar deze zijn 5 pond duurder. Meer info over de tarieven en de dienstregeling vind je op de website van de Heathrow Express.

Heathrow Connect (normale trein)

Naast de Heathrow Express rijdt er ook een normale trein vanaf het vliegveld naar het centrum van Londen. De Heathrow Connect volgt dezelfde route als de duurdere Heathrow Express, maar maakt tijdens zijn rit meer tussenstops waardoor de reistijd bijna 50% langer is ten opzichte van de Heathrow Express. Een rit met de Heathrow Connect vanaf Terminal 2-3 naar het Paddington Station duurt 27 minuten, de reistijd naar het vliegveld is 32 minuten. Nadeel van de Heathrow Connect is dat deze minder vaak per uur rijdt, slechts twee keer in het uur terwijl de Heathrow Express ieder kwartier rijdt.

In tegenstelling tot de Heathrow Express stopt de Heathrow Connect wel op de halte van Terminal 4 maar niet op het station van Terminal 5. Meer info over de Heathrow Connect en de actuele dienstregeling en de ticket prijzen zijn te vinden op de website.

Vliegveld transfer vanaf de vliegvelden van Londen naar het centrum van Londen

Vliegveld transfers vanaf London Heathrow Airport

Vlieg je binnenkort op het vliegveld van London Heathrow Airport voor een korte vakantie of stedentrip in Londen? En ben je op zoek naar vervoer van en naar de luchthaven naar het centrum van de stad? Wij hebben alle vliegveld transfers van London Heathrow Airport naar het centrum van Londen voor je op een rijtje gezet op onze speciale luchthaven transfers vanaf Heathrow Airport pagina.

Auto huren op Heathrow Airport

Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren op de luchthaven om zo Londen en de omgeving van Londen te ontdekken. Op Heathrow Airport zijn vrijwel alle bekende autoverhuur maatschappijen aanwezig, waaronder Hertz, Avis, Europcar, Sixt en Budget. Prijzen van autoverhuur op Heathrow Airport kun je eenvoudig en snel vergelijken via de website van Easyterra of Sunny Cars. Let er wel op dat het rijden in Londen zelf prijzig kan zijn vanwege de parkeertarieven en de “Congestion Charges”. Of kijk op de pagina auto huren in Londen voor meer aanbieders van huurauto’s in Londen en informatie over het huren van een auto in Londen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com