Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gatwick Express trein

Op ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Londen ligt de luchthaven London Gatwick (airportcode LGW). Na de luchthaven Heathrow is Gatwick het drukste vliegveld van Londen. Een groot voordeel van het vliegveld van Gatwick is het feit dat naast KLM en British Airways ook de lowcost maatschappijen zoals EasyJet en Ryanair op de luchthaven vliegen. Hierdoor kun je vrij voordelig vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Londen vliegen.

Station Gatwick Express

De luchthaven van Gatwick ligt op 45 kilometer ten zuiden van het centrum van Londen. Dat is een flinke afstand maar gelukkig zijn er tal van transfermogelijkheden van en naar de luchthaven. De comfortabele Gatwick Express trein is de beste optie om vanaf het vliegveld van Gatwick Express naar het centrum van Londen te reizen. De trein is vier keer goedkoper dan een taxi en brengt je twee keer zo snel in het centrum van de stad.

Je vindt het station van de Gatwick Express treinen in de South Terminal. Indien je aankomt in de North Terminal kun je gebruik maken van de gratis pendeldienst naar de South Terminal. De pendeldienst rijdt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en de rit duurt slechts twee minuten.

Klik hier om je Gatwick Express tickets te boeken

Dienstregeling Gatwick Express

De Gatwick Express trein rijdt nog stop iedere 15 minuten vanaf de luchthaven naar het station London Victoria. In de avonduren en ‘s nachts in de frequentie van de treinen minder. De treinreis duurt ongeveer 30 minuten waardoor je vrij snel vanaf het vliegveld in het centrum van London kunt zijn. De eerste trein vertrekt om 04:35 uur vanaf London Gatwick, de laatste trein vertrekt om 01:35 uur naar het centrum van de stad. Vanaf het station London Victoria vertrekt om 03:30 uur naar de luchthaven, de laatste trein vertrekt om 00:32 uur. Kijk voor de meest actuele dienstverlening op de website van de Gatwick Express.

De Gatwick Express trein vanaf de luchthaven van Gatwick in Londen

Tickets voor de Gatwick Express

Het is verstandig om vooraf je tickets voor de Gatwick Express online te reserveren via de website van Trainline. Betalen kan veilig en snel via creditcard. Heb je geen creditcard? Dan kun je ze ook bestellen met iDeal via GetYourGuide. Zo bespaar je niet alleen op de prijs, je voorkomt ook te moeten wachten in de rij voor het kaartjesloket. Wel zo handig! En je gaat met een gerust hart op citytrip naar Londen zonder ter plekke nog dingen te moeten regelen.

Een retourticket is 30 dagen geldig dus je hoeft je heen- en terugreis niet op de dezelfde dag te maken. Wel moet je binnen 30 dagen na je heenreis de terugreis maken, anders moet je twee keer een enkele reis aanschaffen. Je ontvangt je tickets binnen 12 uur per e-mail, ook in het weekend. En met het E-ticket kun je direct door de poortjes op het station lopen zonder je voucher ergens in te moeten wisselen voor een echt ticket.

De Gatwick Express heeft zowel een 1e als 2e klas. Vanzelfsprekend zijn de tickets voor de 1e klas duurder dan die van de 2e klas, maar daartegenover staat wel dat je luxere stoelen hebt en meer beenruimte hebt tijdens je treinreis. Kinderen onder de vijf jaar mogen gratis mee met de Gatwick Express onder begeleiding van een betalende volwassene.

Enkele reis
2e klas volwassenen: 25 euro
2e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 11 euro
1e klas volwassenen: 32 euro
1e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 16 euro
Klik hier om direct online je tickets te reserveren >>

Retour
2e klas volwassenen: 44 euro
2e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 19 euro
1e klas volwassenen: 61 euro
1e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 30,50 euro
Klik hier om direct online je tickets te reserveren >>

De hierboven vermelde prijzen kunnen gewijzigd zijn door de schommeling van de wisselkoers van de Britse pond ten opzichte van de Euro. Kijk daarom op de website van de ticket verkoper voor de meest actuele tarieven voor de Gatwick Express.

Klik hier om je Gatwick Express tickets te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com