Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Busreis naar Londen

Wie een stedentrip naar Londen wilt maken en op zoek is naar vervoer naar de Engelse hoofdstad zoekt al snel naar vliegtickets of treinreizen naar Londen. Toch is er nog een manier om naar Londen te reizen die veel mensen vergeten, en dat is met de bus. Het grootste pluspunt van busreizen naar Londen is de prijs. Je kunt bij sommige aanbieders zoals FlixBus al vanaf 34 Euro enkele reis naar Londen reizen met de bus. Een busreis naar Londen is niet alleen voordeliger ten opzichte van het vliegtuig of de trein, het is ook nog eens een comfortabele manier van reizen doordat de reizen met comfortabele touringcars worden uitgevoerd.

Een ander voordeel van een busreis naar Londen is het feit dat er heel veel opstapplaatsen door het hele land zijn, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Groningen of Eindhoven. Zo is er dus altijd wel een opstapplaats bij je in de buurt en hoef je nooit ver te reizen. Ook hoef je in tegenstelling tot het vliegtuig niet uren van te voren aanwezig te zijn.

Busreis naar Londen

Route busreis naar Londen

Als je ervoor kiest om een busreis naar Engeland te boeken dan heb je de keuze uit diverse touroperators. Ongeacht welke touroperator je kiest, de route is vrijwel altijd gelijk. Vanaf één van de vele opstapplaatsen wordt je met de bus naar het centrale overstappunt in Nederland gebracht waar je over moet stappen op de luxe touringcar die je vervolgens naar Londen brengt. Vaak kun je voordat de bus vertrekt naar Londen nog ongeveer een half uur eten en drinken bij het wegrestaurant waar de overstap plaats vindt of nog even snel naar de wc gaan. Nadat alle mensen in de juiste bus zitten vertrek je richting Londen.

Als je met de bus naar Londen gaat is er één obstakel wat gepasseerd moet worden, de Noordzee. Om de Noordzee te overbruggen zijn er twee opties, of de bus gaat met de veerboot van het Europese vaste land vanuit Duinkerken of Calais naar Dover in Groot-Brittannië of de bus neemt de kanaaltunnel / Eurotunnel vanuit Calais naar het Engelse Folkestone. Die laatste is de snelste optie, maar ook een duurdere optie. Vandaar dat veel busmaatschappijen kiezen voor een overtocht met de veerboot om de prijs van de busreis laag te kunnen houden.

Als de bus de veerboot naar Londen neem zijn er twee opties, of de veerboot vanuit Calais naar Dover of de veerboot vanuit Duinkerken naar Dover. Meestal kiezen de touroperators in Nederland voor de overtocht vanuit Calais naar Dover omdat deze overtocht korter is. De overtocht van Calais naar Dover duurt anderhalf uur, terwijl die van Duinkerken naar Dover 2 uur duurt. Aan boord van de veerboten is er altijd genoeg entertainment en je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje.

Er zijn twee maatschappijen die veerdiensten aanbieden tussen Calais en Dover, P&O Ferries en DFDS Seaways. Qua prijs en kwaliteit zit er weinig verschil tussen beide veerdiensten. Grootste verschil is de frequentie van de overtochten. P&O Ferries vaart dagelijks 23 keer heen en weer terwijl DFDS 30 overtochten per dag aanbiedt tussen Calais en Dover. Tussen Duinkerken en Dover varen de veerboten van DFDS Seaways 24 keer per dag en de reistijd van de veerboot tussen Duinkerken en Dover is 2 uur.

Voordat de bus aan boord mag, moet iedereen door de douane heen en daarna mag de bus aan boord van de ferry of trein. Tijdens de overtocht mag je niet in de bus blijven zitten en kun je plaats nemen op één van de vele stoelen aan boord van de ferry of de trein. Wil je meer informatie over de ferry naar Londen? Bekijk dan onze veerboot naar Londen pagina.

Als de ferry aangekomen is in Dover kun je voet zetten op het vaste land van Groot-Brittannië en neem je weer plaats in de bus voor het laatste stukje van de route naar Londen. Vanuit Dover is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Londen. Na aankomst in Londen wordt je netjes voor de deur van je hotel afgezet door de buschauffeur en kan je stedentrip in Londen beginnen.

Bussen in Londen

Aanbieders van busreizen naar Londen

In Nederland zijn er diverse touroperators die busreizen aanbieden naar Londen. Je kunt hierbij kiezen uit budget busreizen waarbij je minder comfort onderweg hebt of voor een busreis met een luxe touringcar waarbij je onderweg kunt genieten van veel beenruimte, luxe stoelen en gratis wi-fi aan boord.

De busreizen worden met en zonder hotel aangeboden zodat je ook zelf de keuze kunt maken om een hotel te zoeken in Londen. Als je op zoek bent naar hotels in Londen kun je een kijkje nemen op de website van Booking.com, hier vind je het een enorm aanbod van hotels in Londen. Of bekijk de beste hotels van Londen op de website van Stedentrips.nl.

Als je ervoor kiest om een georganiseerde busreis naar Londen te maken inclusief hotelovernachting heb je de keuze uit een 3, 4, 5 of 6 daagse trip naar Londen. Bij de georganiseerde busreizen zijn de accommodaties al voor je geregeld en vaak in het ontbijt ook inbegrepen in de prijs van de busreis. De bus zet je altijd voor de deur van je hotel af en haalt je hier ook weer op als de stedentrip in Londen erop zit. De hotels die bij de busreis zijn inbegrepen zijn altijd prima hotels welke vaak net buiten het centrum liggen in verband met de prijs. Maar gelukkig beschikt Londen over een uitgebreid metro netwerk zodat je nooit ver hoeft te lopen naar een metrohalte.

Vaak wordt er bij een georganiseerde busreis op de terugweg naar huis nog een korte rondrit door het oude havengebied van Londen gemaakt voordat de bus de route start naar Dover voor de oversteek naar het Europese vaste land.

Flixbus - busreizen naar Londen

FlixBus

Als je op zoek bent naar een spotgoedkope busreis naar Londen en zelf je hotel of appartement wilt boeken dan is FlixBus de beste optie. Bij FlixBus kun je al vanaf 34 euro per persoon een enkele reis van Amsterdam naar hartje Londen boeken. Het voordeel van de FlixBus is dat je midden in het centrum van de stad wordt afgezet, op het Victoria Coach Station. Vanaf dit busstation is het slechts enkele minuten lopen naar de metro van Londen waarmee je gemakkelijk de rest van de stad kunt bereiken.

De busrit met de comfortabele bussen van FlixBus duurt ongeveer 10 uur indien je een directe busverbinding hebt gekozen. Er zijn ook busverbindingen naar Londen waarbij je een overstap moet maken, deze busritten duren gemiddeld 12 tot 15 uur. Doordat de bussen van FlixBus met een hoge frequentie naar de Engelse hoofdstad rijden kun je meerdere keren op een dag een busreis maken naar Londen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om vanuit een andere grote stad in bijvoorbeeld Duitsland of België met de Flix bussen naar Londen te reizen.

Vanuit Nederland vertrekken de bussen van FlixBus vanaf Amsterdam Sloterdijk (bushalte op de Raderweg),Rotterdam (internationale bushalte, busperron HH)) en Eindhoven (internationale bushalte). De voordelige bustickets naar Londen zijn eenvoudig en snel te bestellen via de de website van FlixBus.

Slangen reizen - busreizen naar Londen

Slangenreizen

Ben je op zoek naar een voordelige busreis naar Londen? Dan zit je bij Slangenreizen goed! Deze jonge en dynamische touroperator biedt al vele jaren een groot aantal busreizen aan naar Londen waarbij je de keuze hebt uit een dagje Londen of meerdere dagen Londen waarbij je overnacht in een prima 2 of 3 sterren hotel van onder ander de hotelketens Ibis of Holiday Inn.

Slangenreizen kent een groot aantal opstapplaatsen verdeelt over heel Nederland zodat er altijd een opstap plek in de buurt is. De busreizen worden uitgevoerd door een vaste groep van keurmerk touringcarbedrijven zodat je verzekerd bent van een aangename reis naar Londen.

Kijk voor het complete aanbod van busreizen naar Londen op de website van Slangenreizen.nl.

TUI - busreizen naar Londen

TUI

TUI is al jaren een grote speler op het gebied van busreizen naar Londen. Alle busreizen van TUI worden uitgevoerd met comfort class touringcars en alle transfers, overnachtingen, ontbijt en de ferry overtocht van Duinkerken naar Dover of Calais naar Dover. TUI heeft voor hun busreizen diverse op- en uitstapplaatsen in Nederland waaronder Eindhoven, Breda, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Speciaal voor de kerst periode heeft TUI de Kerstshoppen en Oud & Nieuw busreizen zodat je in de mooiste periode van het jaar kunt genieten van één van de mooiste steden van Europa. Ook bied TUI busreizen naar Londen aan in combinatie met Windsor Castle, Cambridge en Birmingham. Ook is het mogelijk om een busreis naar Londen te boeken inclusief een bezoek aan de Harry Potter Studios.

Met de voordeelreis kun je bij TUI al een busreis naar Londen boeken vanaf 159 euro per persoon. Neem een kijkje op de website van TUI voor het complete aanbod van busvakanties naar Londen.

Copyright header image: Flix SE

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com