Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veerboot naar Londen

Als je op zoek bent naar een stedentrip naar Londen kun je kiezen voor het de gebruikelijke manier van reizen met het vliegtuig of de trein naar Londen. Maar wist je dat je ook met de veerboot naar Londen kunt? Hierdoor kun je ook met de auto naar Engeland toe reizen en kun je tijdens je citytrip in Londen altijd beschikken over eigen vervoer. Ook heb je zo de mogelijkheid om eenvoudig de omgeving van Londen te gaan ontdekken. Een dagtrip naar bijvoorbeeld Stonehenge, Windsor Castle, Cambridge of Oxford is dankzij het reizen met je eigen auto heel eenvoudig en kost niet meer dan 2 uur reistijd.

Dagelijks varen de veerboten van P&O Ferries en DFDS Seaways meerdere keren het Kanaal over vanuit Calais of Duinkerken naar Dover in Engeland. Vanuit Dover of Harwich is het vervolgens nog slechts twee uurtjes rijden naar het centrum van Londen. Heb je geen zin om veel te rijden naar de veerboot in Frankrijk of België? Ook vanuit Nederland is het mogelijk om vanuit Hoek van Holland de veerboot van Stena Line te nemen naar Harwich in Groot-Brittannië.

Een groot voordeel van de ferry naar Londen is dat je geen lange treinreis hoeft te maken of naar de luchthaven hoeft te rijden en twee uur hoeft te wachten op het vliegveld voordat je vlucht naar Londen vertrekt. Met een overtocht met de ferry naar Londen geniet je ontspannen aan boord onder het genot van een hapje en een drankje in een comfortabele stoel. Als je kiest voor de veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich kun je zelfs een eigen hut boeken en vaar je naar de overkant terwijl je slaapt.

Met de Stena Line veerboot naar Londen vanuit Hoek van Holland

copyright image: Stena Line

Veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich

Vanuit Hoek van Holland varen er dagelijks veerboten van Stena Line naar de haven van Harwich in Groot-Brittannië. Stena Line vaart met twee verschillende schepen op de route Hoek van Holland – Harwich van Nederland naar Engeland; de Stena Britannica en de Stena Hollandica. Qua voorzieningen en passagierscapaciteit zijn beide schepen gelijk aan elkaar.

De veerboot overdag doet er ongeveer zes en een half uur over, als je kiest voor de nachtvaart duurt de overtocht naar Harwich rond de 9 uur. Ongeacht welke optie je kiest, aan boord van de luxe veerboten van Stena Line hoef je je eigen nooit te vervelen. De boten van Stena Line beschikken namelijk over diverse winkels en restaurants en ook aan entertainment is gedacht in de vorm van een bar, casino en bioscoop.

Alles over de veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich lees je op de pagina “Veerboot Hoek van Holland naar Harwich“. Vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Hoek van Holland en Harwich varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Klik hier om je Hoek van Holland veerboot tickets te boeken

Veerboot vanuit Calais naar Dover

De veerbootdienst tussen Calais naar Dover is de populairste route als het gaat om het reizen van het vaste land naar Engeland. Dit komt vooral door het grote aanbod aan overtochten, in totaal zijn er maar liefst 26 overtochten op een dag waardoor er altijd een geschikt tijdstip is om de overtocht te maken. Overdag vertrekt er ieder uur wel een veerboot richting Engeland.

Een ander voordeel van de veerboten tussen Calais en Dover is de prijs, door de concurrentie zijn de prijzen van de overtocht een stuk lager dan de overtocht vanuit bijvoorbeeld Hoek van Holland naar Harwich en Duinkerken naar Dover. Ook is de vaartijd met de ferry van Calais naar Dover de kortste an alle veerdiensten. In slechts anderhalf uur ben je vanuit Frankrijk in Engeland.

Alles over de veerboot vanuit Calais in Frankrijk naar het Engelse Calais lees je op de pagina “Veerboot Calais naar Dover“.

Vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Calais en Dover varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Veerboot Duinkerken naar Dover
Copyright image: DFDS

Veerboot vanuit Duinkerken naar Dover

Naast Calais en Hoek van Holland kun je ook vanuit het Franse Duinkerken naar Engeland en Londen reizen met de veerboot. Vanuit Duinkerken varen de ferry’s van DFDS naar de haven van Dover en de overtocht duurt 2,5 uur. Als je de White Cliffs van Dover in de verte ziet verschijnen weet je dat je er bijna bent en kun je je alvast klaar maken om van boord te gaan. Vanuit Dover kun je vervolgens in een kleine twee uur heel eenvoudig naar Londen reizen met de auto.

Het voordeel van Duinkerke ten opzichte van Calais is dat er minder wachtrijen staan voor de veerboten en de ligging dichterbij Nederland. Vanuit Utrecht is het slechts 3,5 uur rijden naar Duinkerke, Calais ligt 30 minuten verder rijden. Ondanks dat Duinkerke dichterbij Nederland ligt ten opzichte van Calais is de totale reistijd vanuit Nederland ongeveer gelijk. Dit komt doordat de overtocht over de Noordzee vanuit Duinkerke iets langer duurt dan de overtocht vanuit Calais.

Alles over de veerboot vanuit Duinkerken in België naar het Engelse Calais lees je op de pagina “Veerboot Duinkerken naar Dover“. Vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Duinkerken en Dover varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Klik hier om je Duinkerken veerboot tickets te boeken

Overige reizen per boot naar Engeland

Naast de veerboot tussen Hoek van Holland en Harwich zijn er vanuit Nederland nog twee andere veerboot verbindingen naar Engeland. Deze bootverbindingen zijn echter niet echt geschikt om te kiezen voor een stedentrip naar Londen omdat beide bootverbindingen varen naar steden in Noord Engeland. Je kunt echter wel kiezen voor deze overtocht als je een roadtrip in Engeland wilt maken waarbij je aankomt in Newcastle en vervolgens terug vaart via Harwich en onderweg een bezoek brengt aan Londen.

Vanuit IJmuiden kun je met de veerboot van DFDS Seaways richting Newcastle varen en vanuit Rotterdam Europoort varen de boten van P&O Ferries naar Hull. Kijk op de website van DFDS Seaways of de website van P&O Ferries voor de actuele tarieven voor de overtocht naar Newcastle en Hull.

Vergelijk direct de prijzen van de veerboten naar Engeland / Londencopyright header image: DFDS

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com