Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminster en midden in het centrum van Londen ligt het bekende reuzenrad The London Eye. Het reuzenrad was enkele jaren bekend als de Coca-Cola London Eye dankzij een sponsor overeenkomst met het beroemde frisdranken merk maar sinds 2019 het The London Eye officieel The lastminute.com London Eye dankzij een nieuwe sponsor overeenkomst.

De London Eye is één van de populairste attracties van heel Londen en het reuzenrad biedt een spectaculair uitzicht over een groot deel van de stad en de vele bezienswaardigheden. Bovenin kan je bij helder weer ongeveer 40 kilometer ver kijken en zie je onder andere drie luchthavens, dertien voetbalstadions, zeven graafschappen, 36 bruggen over de Theems zien, waaronder de beroemde London Tower Bridge en een groot aantal bezienswaardigheden van Londen zien waaronder de Big Ben, The Houses of Parliament, Buckingham Palace, Westminster Abbey en Trafalgar square.

Met een hoogte van 135 meter was de London Eye lange tijd het grootste reuzenrad van de wereld, een record dat inmiddels is overgenomen door de 210 meter hoge Ain Dubai in Dubai. Met zijn hoogte van 135 meter is de London Eye het op drie na hoogste bouwwerk van Londen waarvan de top bereikbaar is en Europa’s grootste observatiereuzenrad.

The lastminute.com London Eye

Het reuzenrad beschikt over 32 gesloten cabines van glas zodat je onder alle weersomstandigheden bijna alle uithoeken van de stad Londen kunt bekijken vanuit de lucht. Iedere cabine is voorzien van airco en kan maximaal 25 personen vervoeren (de cabines zijn ook toegankelijk voor rolstoelen). Een volledig rondje met een cabine duurt ongeveer minuten. Doordat het reuzenrad erg langzaam draait hoeft het rad niet stilgezet te worden voor het in- en uitstappen van de passagiers.

Er zijn ook een aantal rondvaartboten die aanmeren bij de Millennium Pier van de London Eye. De boten die vanaf de Millbank, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine’s en de Westminster Piers varen komen allemaal langs de Millennium Pier.

De London Eye in Londen

De London Eye bezoeken – tickets bestellen

Wil je de London Eye gaan bezoeken? Dan heb je een ticket nodig. De tickets voor de London Eye kunnen zowel ter plekke als online gekocht worden via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Aangezien de London Eye een populaire attractie is en er niet altijd tickets ter plekke beschikbaar zijn is het aan te raden om je tickets vooraf via internet te boeken. Zo ben je er zeker van dat je op het gewenste tijdstip een rondje kunt maken met het reuzenrad. Bovendien krijg je korting als je de tickets van te voren online boekt.

Prijzen General ticket
Een general ticket geeft een normale toegang tot de London Eye waarbij je de kans hebt dat je moet wachten in de rij voordat je aan boord van de London Eye kunt stappen. De prijzen voor het normale General ticket bedragen 38 euro voor volwassenen. Een ticket voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar kost 26 euro en kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. Het general ticket is het goedkoopste ticket voor de London Eye. De normale tickets zijn te bestellen via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Betalen doe je veilig en snel via iDeal, creditcard of Paypal.

Prijzen Fast Lane ticket
Wil je er zeker van zijn dat je niet lang in de rij hoeft te staan bij de kassa van de London Eye? Bestel dan een Flexi Fast Track ticket en je kunt gebruiken maken van de speciale rij waarmee je de normale wachtrij kunt overslaan. De wachtrijen voor de London Eye kunnen in de drukke vakantie periodes oplopen tot wel 2,5 uur, daarom is het verstandig om online je ticket te reserveren en zo veel wachttijd te besparen.

De prijzen van een Flexi Fast Lane ticket voor de Londen Eye bedragen 41 euro per persoon en zijn te bestellen via de website van Tiqets. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Reserveer je tickets voor de London Eye

Combi tickets London Eye

Wil je naast de London Eye nog andere attracties en bezienswaardigheden in Londen gaan bezoeken? Dan kan het veel geld schelen door een voordelig combi ticket te reserveren. Hieronder hebben we alle London Eye combi tickets voor je op een rijtje gezet.

Combiticket London Eye en Madame Tussauds
Prijs per persoon vanaf: 57 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye, Big Bus hop on en Thames cruise
Prijs per persoon vanaf: 69 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye en SEA LIFE
Prijs per persoon vanaf: 57 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye, Madame Tussauds en SEA LIFE
Prijs per persoon vanaf: 57 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye en London Dungeon
Prijs per persoon vanaf: 57 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye, Madame Tussauds en London Dungeon
Prijs per persoon vanaf: 69 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

Combiticket London Eye en Shrek’s Adventure
Prijs per persoon vanaf: 57 euro
Klik hier om het combi ticket te reserveren >>

De London Eye in Londen

Openingstijden van de London Eye

De London Eye is dagelijks geopend, met uitzondering van eerste kerstdag (25 december) en de jaarlijkse onderhoudsperiode van 6 tot en met 17 januari. De ticketbalie gaat om half 10 ‘s ochtends en de eerste rit start om 10 uur. Doorgaans is de London Eye in de winterperiode (1 september tot 4 april) geopend tot 20:30 uur en in de zomer periode (5 april tot 31 augustus) geopend tot 21:00 uur, maar er zijn uitzonderingen. Kijk daarom voor de actuele openingstijden op de website van de London Eye.

De London Eye in Londen bezoeken

De London Eye is het gemakkelijkst te bereiken via de metro van Londen. De stations Waterloo Station, Embankment, Westminster en het Charing Cross liggen op loopafstand van het reuzenrad. Het station van Waterloo ligt het dichts bij de London Eye, op ongeveer 5 minuten lopen. Vanuit het Waterloo Station volg je de borden South Bank. De stations Charing Cross en Embankment liggen op de noordelijke oever van de Theems, vanaf deze stations is het 10 tot 15 minuten lopen naar de London Eye. Voor beide stations geldt dat je eerst de rivier de Theems over moet steken via de Hungerford Bridge om bij de London Eye te komen.

Het Westminster tube station is het metrostation dat het dichts bij de Big Ben en het Houses of Parliament ligt. Vanaf dit station dien je de borden Westminster Pier te volgen om bij de London Eye te komen. Meer informatie over de metro in de Engelse hoodstad is te vinden op onze Metro in Londen pagina.

Er zijn ook diverse buslijnen die in de buurt van de London Eye komen, het beste kun je de buslijn 211, 77 of 381 nemen om in de buurt van de London Eye te komen. Deze buslijnen hebben allemaal een bushalte in de buurt van de London Eye vanwaar je naar het reuzenrad kunt wandelen.

Geschiedenis van de London Eye

De London Eye is in 1999 in opdracht van British Airways ontworpen door de architecten David Marks, Julia Barfield, Frank Anatole, Nic Bailey, Steven Chilton en Malcolm Cook en is gebouwd vanwege het millennium. Een groot deel van de onderdelen van het reuzenrad zijn gebouwd in Nederland.

De London Eye werd op 31 december 1999 geopend door de Engelse minister president Tony Blair. Door technische problemen duurde het echter nog tot maart 2010 voordat het grote publiek een rondje kon maken in het reuzenrad. Tijdens de opening kreeg het reuzenrad de naam Millennium Wheel, een naam die door verschillende sponsor overeenkomsten in de loop der jaren wijzigde naar British Airways London Eye (2000), Merlin Entertainments London Eye (2009), EDF Energy London Eye (2011) en Coca Cola Eye.

Klik hier om je London Eye tickets online te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com