Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

London Stansted Airport (STN) is de budget luchthaven van Londen en hierdoor een luchthaven waarop veel gevlogen wordt vanuit Nederland. Wanneer je met een prijsvechter zoals Easyjet en Ryanair vliegt landt je meestal op de luchthaven van Stansted.

Het nadeel van London Stansted Airport is de ligging ver van het centrum van Londen. Het vliegveld ligt op ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Londen waardoor je al gauw drie kwartier tot een uur bezig bent om in het centrum van Londen te komen. Maar gelukkig heeft het vliegveld een goede verbinding met het centrum van Londen dankzij de Stansted Express treinen.

Treinstation van Stansted Express in Londen
Copyright image: Stansted Airport plc.

Treinstation Stansted Airport

Het treinstation van de Stansted Express ligt direct onder de terminal van de luchthaven waardoor je gemakkelijk en snel vanuit het vliegveld op de trein kunt stappen richting hartje Londen. Vanuit de aankomsthal is het dankzij de liften en roltrappen een kleine 2 tot 3 minuten lopen naar het station.

De Stansted Express rijdt vanuit het centrum van Londen vanaf het trein- en metrostation Liverpool Street Station in ongeveer 47 minuten naar de luchthaven. Hiermee is het de snelste manier om vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad te reizen. Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van de treinen op de website van de Stansted Express.

Als je in het noorden van Londen moet zijn kun je ook uitstappen bij het station Tottenham Hale, doordat dit station iets dichterbij de luchthaven ligt is de reistijd naar Tottenham Hale 36 minuten. Zowel het station van Liverpool Street Station als Tottenham Hale zijn aangesloten op het metronetwerk van Londen waardoor je gemakkelijk verder kunt reizen met de metro. Op het Liverpool Street Station kun je overstappen op de metrolijnen Central, Cirle, Metropolitan en de Hammersmith & City lijn en op het station van Tottenham Hale is het mogelijk om over te stappen op de Victoria Line.

Klik hier om je Stansted Express tickets te bestellen

De Stansted Express in Londen

Dienstregeling Stansted Express

De trein vertrekt iedere 15 minuten tussen 4 uur in de ochtend en half 12 ‘s nachts. De tickets zijn eenvoudig online te bestellen en beginnen bij 8 pond voor een enkele reis. Als je ver van te voren boekt krijg je de maximale korting, als je vlak voor vertrek boekt betaal je meer. Je kunt je tickets voor de Stansted Express eenvoudig online reserveren via de website van Trainline waarbij je in euro’s afrekent, je boekt een enkele reis al vanaf 21,50 euro per persoon.

Tickets voor de Stansted Express trein

Je kunt je tickets voor de Stansted Express eenvoudig vooraf online reserveren via de website van Trainline of via de website van GetYourGuide of via de website van VisitBritain. Zo voorkom je te moeten wachten bij de kassa of dat je op zoek moet naar een kaartjesautomaat op de luchthaven. Je rekent je tickets online af in euro’s en betalen kan met iDeal of creditcard.

Voor de Stansted Express zijn er verschillende tickets verkrijgbaar. Hieronder hebben wij alle tickets overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een betalende volwassenen.

Enkele reis
2e klas volwassenen: 21 euro
2e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 11 euro
1e klas volwassenen: 34 euro
1e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 17 euro
Klik hier om direct online je tickets te reserveren >>

Retour
2e klas volwassenen: 35,50 euro
2e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 17,50 euro
1e klas volwassenen: 54 euro
1e klas kinderen (5 tot en met 15 jaar): 27 euro
Klik hier om direct online je tickets te reserveren >>

De hierboven vermelde prijzen kunnen gewijzigd zijn door de schommeling van de wisselkoers van de Britse pond ten opzichte van de Euro. Kijk daarom op de website van de ticket verkoper voor de meest actuele tarieven voor de Stansted Express.

Je ontvangt de aangeschafte tickets voor de Stansted Express trein binnen 12 uur per e-mail, ook in het weekend. En dankzij de e-ticket kun je direct door de poortjes op het station en hoef je niet bij een kassa je voucher in te leveren. Wat ook handig is, is dat een retourticket 30 dagen geldig is. Je hoeft dus je heen- en terugreis niet op de dezelfde dag te maken.

Klik hier om je Stansted Express tickets te bestellen

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com