Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek het Londen van Harry Potter tijdens deze unieke 2,5-uur durende wandeltocht langs een groot aantal Harry Potter filmlocaties in Londen en een aantal inspirerende plekken uit de populaire boeken en films van Harry Potter.

Tijdens de wandeltour van 2,5 uur ga je met een professionele gids onder andere langs de brug waar de nachtbus zich tussen twee dubbeldekkers perst in de film De Gevangene van Azkaban, bezoek je het magische perron 9¾ waar Harry Potter op de Zweinsteinexpres stapt en zie je de rode telefooncabine welke gebruikt zijn in De Orde van de Feniks en kom je op de plek waar Harry en meneer Weasley de lift nemen naar het Ministerie van Toverkunst. Verder breng je ook een bezoek aan de plek van het koffietent gevecht en zie je waar de strijd van de zeven Potters plaatsvond in de film De Relieken van de Dood deel 1.

Harry Potter wandeltocht in Londen

Ook brengt deze tour je langs de doorgang waarop de wegisweg is gebaseerd en zie je de ingang naar de lekke ketel. Ook zie je de brug die verwoest werd door de Dooddoeners van Heer Voldemort in de film De Halfbloed Prins en breng je een bezoek aan de geheime schuilplaats waar Harry en Sirius Zwarts elkaar weer zien het het deel De Orde van de Feniks. Op je tocht door de hoofdstad van Engeland kom je ook langs de bioscopen waar de verschillende Harry Potter films in wereldpremière zijn gegaan.

Belangrijk om te weten is dat je tijdens deze tour een rit maakt met de metro van Londen, zorg er dus voor dat je een geldige Zone 1 metrokaart hebt. Daarnaast is het mogelijk om als extra betaalde optie een korte boottocht te maken over de rivier de Theems.

Voordelen van deze Harry Potter wandeltocht

De Harry Potter wandeltocht met een ervaren gids is een GetYourGuide Originals tour. De voordelen van de GetYourGuide Originals tour zijn dat de tours georganiseerd worden met kleine groepen van maximaal 20 deelnemers waardoor je de tour op een meer persoonlijke en interactieve manier zult beleven. Tijdens de tour leid een uitzonderlijke lokale gids je langs alle Harry Potter hoogtepunten. Zo krijg je alle verborgen highlights te zien en krijg je voorangstoegang bij attracties.

Beviel de tour toch niet? Dan krijg je volledige restitutie in het geval de tour niet is bevallen. Ook is het mogelijk om GetYourGuide Originals tours te allen tijde gratis om te boeken indien je te laat bent of als je plannen veranderen.

Kosten van de tour

De tickets voor de 2,5 uur durende Harry Potter tour door Londen kosten 22,95 euro, kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 13,75 euro. De tickets voor de Harry Potter wandeltocht kunnen eenvoudig online geboekt worden via de GetYourGuide website.

Kies je voor de wandeltocht inclusief een boottocht over de Theems dan bedragen de kosten voor de wandeltocht 31,40 euro voor volwassenen en 17,85 euro voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. De genoemde prijzen kunnen verouderd zijn door onder andere de wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond. Kijk voor de actuele prijzen op de website van de ticket verkoper.

Klik hier om je Harry Potter wandeltour te boeken

Harry Potter avondwandeling met boottocht

Naast de normale Harry Potter wandeltocht door Londen is het ook mogelijk om een avondrondleiding door Londen te doen inclusief een boottocht over de Theems rivier. De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en brengt je onder andere langs The Leaky Cauldron, de geheime tovenaarsherberg, de echte Wegisweg waar Harry zijn eerste toverstok koopt en je ziet de brug die verwoest werd door de Dooddoeners in “Harry Potter en de Halfbloed Prins”. Na de wandeling door het centrum van Londen is het tijd om op de boot te stappen voor een spookachtige tocht over de Theems.

De avondwandeling inclusief boottocht kost euro 40,10 euro per persoon, voor kinderen kosten de tickets 34,50 euro per persoon. Je kunt deze tour online reserveren via de website van GetYourGuide.

Bezoek de Warner Bros Studio Tour London - The Making of Harry Potter in Londen

Harry Potter Studio in Londen – bezoek de wereld van Harry Potter

Om je Harry Potter ervaring in Londen helemaal compleet te maken mag een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter niet ontbreken. In deze studio is de magische wereld van Harry Potter gecreëerd en krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de filmset en grote delen van het decor te bewonderen tijdens de studio tour.

Tijdens je bezoek aan de Harry Potter Warner Brothers studio kun je niet alleen vliegen in de blauwe Ford Angelia van de Wemels, over de kasseien van de Wegisweg wandelen of binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken, je krijgt er ook een goed beeld van hoe de verschillende personages en creaties uit de film dankzij special effects tot leven zijn gewekt. Maar er is nog veel meer, wat dacht je van een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, deelnemen aan de Toverdrankenles van Sneeps, de hut van Hagrid, de jongensslaapzaal en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst.

De Warner Bros Studio’s liggen niet in Londen zelf maar op enkele tientallen kilometers buiten de stad in Leavesden. Met de trein ben je er binnen een uurtje maar er rijden vanuit het centrum ook speciale shuttle bussen naar de studio. De rondleiding in de studio duurt ongeveer drie uur maar je kunt Zweinstein ook in je eigen tempo ontdekken. Het is wel aan te raden om enkele weken van te voren je tickets te boeken omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn en het een populaire attractie is. Je tickets kun je vooraf eenvoudig online boeken via de website van GetYourGuide vanaf 101 euro per persoon. Deze tickets zijn inclusief vervoer naar de studio.

Klik hier om je Harry Potter studio tickets te bestellen

 

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com