Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met het vliegtuig naar Londen

Wil jij graag naar Londen toe? Dat kan op diverse manieren, maar direct erheen rijden zoals naar Parijs bijvoorbeeld is niet mogelijk. Tussen Engeland en de rest van west-Europa ligt namelijk de Noordzee welke je kunt oversteken per boot, trein of natuurlijk met het vliegtuig. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de mogelijkheden om met het vliegtuig naar Londen te reizen.

Vliegveld van vertrek

Als je met een vlucht naar Londen wilt reizen dan heb je verschillende keuzes voor de luchthaven van vertrek. Niet alleen British Airways of Flybe verzorgt dit soort reizen. Er zijn veel budget airlines die deze reis aanbieden vanaf zowel Nederland, België als Duitsland. Denk maar eens aan Ryanair en EasyJet, maar ook het Duitse Eurowings biedt deze vlucht aan. De belangrijkste luchthavens voor een vlucht naar Londen zijn Schiphol, Keulen Airport en Düsseldorf Airport.

Schiphol Airport

Via Schiphol kun je bijvoorbeeld vliegen met prijsvechter EasyJet, waarbij je al voor een paar tientjes de reis kunt maken naar Londen. De vlucht duurt ongeveer een uur en 15 minuten en landt dan vaak op Londen Luton Airport of Londen Gatwick Airport. Ook KLM, Britisch Airways en Flybe bieden deze vlucht aan en landen dan voornamelijk op Londen Heathrow Airport, de grootste luchthaven van Londen.

Keulen Airport

Als je prijzen gaat vergelijken komt vliegen vanaf Keulen Bonn Airport toch vaak als één van de goedkoopste uit de bus. Dankzij de aanwezigheid van veel goedkope airlines zoals Ryanair en EasyJet kun je hier soms voor minder dan € 20,- al naar Londen vliegen. Je komt dan aan in Londen Standsted Airport met Ryanair. Ook het Duitse Eurowings biedt natuurlijk enkele vluchten naar Londen toe vanuit Keulen, waarbij je landt op Heathrow Airport.

Düsseldorf Airport

Niet ver van Keulen Airport ligt de grote luchthaven van Düsseldorf. Ook hier kun je onder de € 100,- al een vliegticket scoren naar Londen toe. Tickets hier zijn wel duidelijk duurder dan bij bovenstaande luchthavens. Voornamelijk Eurowings en British Airways bieden deze vlucht aan, waarbij je landt op Londen Heathrow Airport. Een enkele vlucht landt op Londen City Airport welke aan rivier de Theems ligt bij de Londense wijk Greenwich.
London Gatwick Airport

Copyright image: Gatwick Airport Limited

Parkeren bij de luchthaven

De meest gebruikte manier om naar de luchthaven te reizen is per auto. Dat is ook niet zo gek, want het is snel, vertrouwd én handig met je bagage. Het is vaak niet handig om met grote koffers in een bus of trein te stappen. Wil je graag zo voordelig mogelijk parkeren? Zorg er dan voor dat je ruim voor vertrek een online reservering maakt. Zeker in de zomerperiodes is het druk en zijn de goedkoopste opties dan vaak al volgeboekt. Als je een maand of zelfs meerdere maanden voorafgaand aan je vlucht een reservering maakt, heb je vaak ook de laagste prijzen.

Zo is het parkeren Keulen Bonn bijvoorbeeld heel gemakkelijk geregeld en dat voor een lage prijs! Vergelijk diverse parkeeraanbieders en kies de beste voor jou. Wil je bijvoorbeeld dat je auto gewassen kan worden tijdens je reis, zodat deze weer helemaal netjes is bij terugkomst? Dat is bij sommige parkeerplaatsen ook mogelijk!

Transfer naar Londen

Als je met het vliegtuig naar Londen bent gereisd dan ben je vaak nog flink wat kilometers verwijderd van het centrum. Geen paniek: er gaat vaak een direct vliegveld transfer naar het hartje van Londen toe. Zo gaat er een Heathrow Express trein, maar ook de Gatwick Express en Stansted Express trein brengen je van en naar de luchthaven toe. Ook Luton Airport kent een trein transfer naar St Pancras International of London Blackfriars in het centrum van Londen. Er rijden ook bussen, maar daarbij is de reistijd wel een stuk langer. Uiteraard kun je ook een typische Londense taxi nemen naar het centrum toe!

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com