Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Midden in het centrum van Londen, op slechts een steenworp afstand van het beroemde London Eye reuzenrad ligt één van de grootse aquariums van Europa, het Sea Life Londen aquarium. Het aquarium is gevestigd in het historische gebouw van County Hall en heeft één van de grootste collecties van vissen en zeedieren uit de hele wereld kunt aanschouwen. Van haaien tot zeepaardjes en van zeer giftige kikkers tot dodelijke piranha’s, het is allemaal te bewonderen in Sea Life Londen!

Verdeelt over drie verdiepingen leven er duizenden zeedieren en vissen van ruim 500 verschillende soorten in rum 2 miljoen liter water. Een groot aantal dieren in Sea Life Londen staat op de lijst van bedreigde dieren. Het aquarium doet dan ook volop mee met diverse fok programma’s om deze dieren van uitsterven te behoeden.

Klik hier om je SEA LIFE Londen tickets te reserveren

SEA LIFE Londen aquarium
Copyright image: Merlin Entertainments (SEA LIFE) Limited

14 Theme gebieden

Het aquarium is verdeeld in 14 verschillende thema gebieden welke je kunt bezoeken. Waaronder het eerste thema gebied welke je bezoekt bij binnenkomst, de Atlantische Oceaan. Daarnaast zijn er ook thema gebieden zoals de rockpool waar je prachtige koraalriffen kunt bewonderen en de oceaan tunnel waar je via een glazen tunnel midden tussen de vissen kunt lopen. En natuurlijk mag Nemo, de vis die bekend werd van de Disney film “Finding Nemo”, niet ontbreken in het aquarium. Je vindt Nemo en zijn vriendjes in het Nemo’s Coral Reef.

In Rainforest of the world krijg je een uniek kijkje in de diverse regenwouden van de wereld en de waterdieren die hier leven, zoals de krokodil, de dodelijke piranha, giftige kikkers en schildpadden. Hier vind je ook een unieke tropische waterval en de zes meter lange dwergkrokodillen.

Ben je gek van pinguïns? Dan moet je in de ijs grot zijn waar je onder andere de Ezel pinguïns van dichtbij kunt bewonderen. Trek wel je jas aan want het kan hier koud worden in het landschap van ijs. In de Ray Lagune leven ruim zestig soorten roggen van de in totaal 500 verschillende soorten die wereldwijd in de oceanen leven.

Haaien in Sea Life

Hoogtepunt van Sea Life is zonder twijfel de donkere zone van de Stille Oceaan in de Shark Reef Encounter waar een school van 16 haaien van diverse verschillende soorten onder je voeten door zwemmen, een unieke ervaring! In totaal leven er maar liefst 40 haaien van 12 verschillende haaiensoorten in Sea Life Londen.

Ben je niet bang voor haaien? Dan kun je gaan snorkelen met haaien waarbij je naast het snorkelen ook een rondleiding achter de schermen krijgt. Je kunt bij de “Snorkel With Sharks Experience” in totaal 15 minuten snorkelen met de haaien waarbij je tussen meterslange zandtijger haaien, zwartpunt haaien en twee bruine haainen door kunt zwemmen.

Tickets voor Sea Life Londen

De tickets voor SEA LIFE Londen kosten 24,50 euro voor volwassenen (16 jaar en ouder). Kinderen tussen de 3 en 15 jaar betalen 20 euro en kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. De tickets voor SEA LIFE Londen zijn online te reserveren via de website van GetYourGuide.

Het beste kun je de tickets vooraf via internet reserveren omdat het met name in het hoogseizoen druk kan zijn bij de kassa en de kans groot is dat je in de rij moet wachten om tickets te kunnen kopen. Als je ze vooraf via internet reserveert bespaar je een hoop tijd en weet je zeker dat je naar binnen kunt op het gewenste tijdstip en dag.

Wil je naast SEA LIFE ook Shrek’s Adventure in Londen gaan bezoeken? Dan is er een speciaal en voordelig combi ticket voor Shrek’s Adventure en SEA LIFE. Het combi ticket kost 45 euro per persoon en is te koop via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je SEA LIFE Londen tickets te reserveren

SEA LIFE Londen aquarium
Copyright image: Merlin Entertainments (SEA LIFE) Limited

Locatie en openingstijden Sea Life Londen

Het Sea Life aquarium in Londen is dagelijks geopend, met uitzondering van 1e kerstdag, van maandag tot en met vrijdag va 10:00 tot 18:00 uur waarbij de laatste entree mogelijk is om 17:00 uur. In het weekend is het aquarium geopend van 09:30 uur tot 19:00 uur waarbij de laatste entree mogelijk is om 18:00 uur. Op feestdagen zoals kerstmis en oud en nieuw kunnen er afwijkende openingstijden zijn.

Het Sea Life aquarium is eenvoudig te vinden dankzij de ligging vrijwel direct naast het bekende London Eye reuzenrad. De makkelijkste manier om naar Sea Life te reizen is met de metro van Londen. De metrostations van Westminister (Circle Line) en Waterloo (Jubilee en District Line) liggen vlakbij op slechts enkele minuten loopafstand. Je kunt ook met de bus naar Sea Life reizen, er stoppen heel veel lijnen in de buurt van het aquarium bij o.a. Waterloo Road (lijn 1, 4, 26, X68, 76, 168, 171, 172, 176, 188, 243, 507 en 638) en Westminister Bridge Road (lijn 12, 53, 59, 76, 148, 159, 211 of 341).

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com