Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aan de oevers van de Theems, vlakbij de London Bridge, ligt de Shakespeare’s Globe, een replica van het openluchttheater dat in 1599 werd ontworpen en waar veel van Shakespeare’s beroemde toneelstukken zijn opgevoerd. Tijdens een bezoek aan het Shakespeare Globe Theatre verken je het leven van de beroemde Engelse schrijver, dichter en acteur, William Shakespeare. Je leert niet alleen alles over de beroemde schrijver, maar ook krijg je alles te weten over de toneelwereld van toen.

Het oorspronkelijke theater is helaas compleet afgebrand in 1613 tijdens een optreden van Henry VIII. Pas in 1990 is het theater weer opgebouwd volgens de oude bouwtekeningen en met de authentieke Tudor style buitenkant en rieten dak zodat het een unieke replica is geworden. Het theater staat bovendien op vrijwel dezelfde plek als waar het vroegere theater afgebrand was.

Shakespeare's Globe in Londen

De Shakespeare’s Globe in Londen bezoeken

Tijdens je bezoek aan de Shakespeare Globe kun je ervoor kiezen om op eigen initiatief het theater te gaan bekijken of met een gratis audiogids. Ook kun je kiezen voor een rondleiding die dagelijks op vaste tijdstippen wordt georganiseerd. De audiogids is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Japans. In de expositie ruimte kun je een uitgebreide collectie kostuums en 400 jaar oude technieken om deze kostuums te maken bewonderen. Ook leer je hoe ze vroeger trucjes hadden om mensen te laten vliegen in het theater.

De rondleiding duurt 30 minuten en laat je onder andere zien hoe de Wooden O vandaag de dag werkt als fantasierijke en experimentele ruimte. De rondleidingen worden in gegeven het Engels en er worden gratis informatiebladen verstrekt in het Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools, Russisch, Chinees, Japans, Koreaans, Roemeens, Grieks, Hongaars en Tsjechisch. Ideaal voor als je met kinderen de Shakespeare Globe wilt bezoeken.

Shakespeare's Globe in Londen

Openingstijden en locatie

De Shakespeare Globe is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur, op zondag is de Shakespeare Globe veelal gesloten. De rondleidingen worden op maandag om 09:30 uur en 16:30 uur, op dinsdag tot zaterdag om 09:30 uur en 12:00 uur en op zondag om 09:30 uur en 11:00 uur georganiseerd. De rondleiding duurt ongeveer 30 minuten, maar je kunt natuurlijk ook op eigen initiatief de Shakespeare Globe bezoeken.

Hou er rekening mee dat de rondleidingen niet altijd beschikbaar zijn. Dit komt doordat The Globe een werkend theater is waar ook voorstellingen worden gegeven waardoor rondleidingen niet altijd mogelijk zijn omdat er repetities gehouden worden.

De Shakespeare Globe is eenvoudig te bereiken met de metro van Londen. De metrolijnen die stoppen bij de stations van Blackfriars, London Bridge, Southwark of St. Paul’s kun je pakken om er te komen. Ook kun je de trein nemen die stopt bij de stations van Blackfriars, London Bridge, Cannon Street of Waterloo. Pak je liever de bus? Dan kun je de buslijnen nemen die stoppen bij de haltes van Blackfriars Bridge, Cannon Street, Mansion House, Southwark Street of Southwark Bridge Road.

Tickets Shakespeare’s Globe

De tickets voor de Shakespeare Globe kosten 18,75 euro voor volwassenen (16+), kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 11 euro, studenten 15 euro en 65+ tickets zijn verkrijgbaar voor 17,10 euro. Je boekt de tickets voor de Shakespeare Globe eenvoudig vooraf via internet via de website van Tiqets.com of via de website van GetYourGuide. De hiervoor genoemde prijs van het Nightlife Ticket kan wisselen in verband met de schommelende wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Tickets voor Shakespeare’s Globe + Afternoon Tea

Wil je naast een bezoek aan de Shakespeare Globe genieten van een heerlijke afternoon tea? Boek dan het combi ticket Shakespeare’s Globe + Afternoon Tea

Na de rondleiding door de Shakespeare Globe kun je genieten van de Afternoon Tea in de elegante Swan Bar, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Thames en St. Paul’s Cathedral. De afternoon tea is volledig in het teken van de Midzomernachtdroom en hier kun je genieten van alle klassieke hapjes die in het toneelstuk worden genoemd waaronder onder andere de moerbeien (de boom waaronder Pyramus en Thisbe hadden afgesproken) en de lathyrus (de bloem waarmee Oberon’s liefdesdrank werd gemaakt).

Klik hier om de tickets online te boeken

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com