Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

In de heuvels van Chiltern op een kleine 60 minuten rijden van het centrum van Londen ligt de ZSL Whipsnade Zoo welke met ruim 600 hectare de grootste dierentuin is van het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste conservatieparken van Europa.

In de dierentuin kun je bijna 4000 dieren van 200 verschillende diersoorten van heel dichtbij bewonderen, sommige dieren kunnen zelfs gevoerd worden. Of bekijk de dieren vanaf het uitkijkpunt en kijk uit over de gehele dierentuin. Veel van de dieren in de ZSL Whipsnade Zoo worden in het wild bedreigd waaronder olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen. Maar gelukkig doet de dierentuin er alles aan om dit te voorkomen door deel te nemen aan internationale fokprogramma’s en het beschermen van de dieren in hun natuurlijke leefgebieden.

De Whipsnade Zoo dierentuin in Londen

Gebieden in de dierentuin

De ZSL Whipsnade Zoo is verdeeld in diverse zones welke corresponderen met een aantal werelddelen. Zo kun je in het Europa gebied een groot aantal wilde dieren spotten die in de Europese bossen leven waaronder de Europese bruine beer, de Europese Lynx, rendieren en wolven. Maar de echte bijzondere wilde dieren zijn te vinden in het Afrika gebied. Hier kun je oog in oog staan met de witte neushoorn welke in het wild met uitsterven wordt bedreigt. Ook vindt je hier de koning van de dieren, de leeuw. In het Lions of the Serengeti kun je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat bekijken en als je geluk hebt zie je zelfs hoe ze gevoerd worden.

Niet alleen in het Afrika gebied zijn neushoorns te zien, ook in het Azië gebied vind je deze bijzondere diersoort die net zoals zijn Afrikaanse soortgenoten met uitsterven wordt bedreigt. Naast de Aziatische neushoorn kun je hier onder andere ook tijgers, beren en yaks aanschouwen. In het Centre for Elephant Care kun je alles te weten komen over de Aziatische olifanten en uiteraard kun je ook de olifanten zelf bewonderen.

In het Base Camp gebied vind je ook een groot aantal dieren zoals chimpansees, vogels vanuit de hele wereld, zeeleeuwen, vlinders en rode panda’s. Speciaal voor de kleintjes is er een gebied waar kinderen zich kunnen vermaken. In Hullabazoo is onder andere een kinderboerderij te vinden waar kinderen geitjes, schapen en konijnen kunnen aaien en in de twee speelgebieden kunnen ze zich uren vermaken in de klimtoestellen.

Heb je geen zin om de dierentuin lopend te ontdekken? Dan kun je de Jumbo Express stoomtrein pakken voor een rondje door het park.

Plattegrond ZSL Whipsnade Zoo in Londen

Tickets Whipsnade Zoo

De tickets voor de Whipsnade Zoo kosten 28,60 euro voor volwassenen (16+), een ticket voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar kost 18,60 euro. Voor 65+ en studenten zijn er speciale kortingstickets beschikbaar voor 25,70 euro per persoon. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

De tickets voor de Whipsnade Zoo zijn eenvoudig vooraf via internet te bestellen via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel met onder andere iDeal, creditcard en PayPal. na je betaling ontvang je de e-tickets binnen enkele uren in je mailbox.

Klik hier om je tickets voor de Whipsnade Zoo te reserveren

De London Zoo dierentuin in Londen

Waar ligt de Whipsnade Zoo?

De ZSL Whipsnade ligt op ongeveer 60 minuten rijden van het centrum van Londen. Vanuit Londen kun je eenvoudig met de bus, trein of eigen vervoer naar de dierentuin reizen.

Je kunt Centrebus lijn 34 of 35 pakken of vanuit Dunstable Centrebus lijn 40 pakken, kijk voor meer informatie op de website van Centrebus. Op zondag rijden er geen bussen naar de dierentuin.

Als je met de trein wilt reizen kun je de Thameslink trein vanaf St Pancras naar Luton nemen, deze treinreis duurt 30 minuten. Ook kun je de London Northwestern Railway trein nemen vanaf from London Euston naar Hemel Hempstead en vervolgens met de taxi naar de dierentuin reizen. Beide stations liggen op +/1 16 kilometer van de ZSL Whipsnade Zoo. Meer info over de trein is te vinden op https://www.nationalrail.co.uk.

In de zomermaanden tussen 21 juli en 2 september is er een directe busverbinding van het Luton station naar de dierentuin. Een enkele reis kost 2 pond en een retourtje 2,50 pond per persoon. De bus rijdt op route 200 en brengt je binnen 30 minuten naar de dierentuin. Kijk op de website van de dierentuin voor meer info over deze bus.

Openingstijden ZSL Whipsnade Zoo

De ZSL Whipsnade Zoo dierentuin is het hele jaar geopend, met uitzondering van 1e kerstdag. Tussen 31 maart en 1 september is de dierentuin geopend van 10:00 tot 18:00 uur (laatste toegang mogelijk om 17:00 uur). Tussen 2 september en 26 oktober is de dierentuin te bezoeken vanaf 10 uur tot 17:00 uur en in de winterperiode welke loopt van 27 oktober tot 14 februari is de dierentuin geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Deze tijden kunnen gewijzigd zijn, kijk daarom altijd op de website van de dierentuin zelf voor de meest actuele openingstijden.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com