Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veerboot Duinkerke – Dover

Als je met de veerboot naar Londen wilt heb je de keuze uit drie verschillende locaties om de ferry naar Engeland te nemen. Naast de veerboot vanuit Hoek van Holland en Calais kun je ook vanuit het Franse Duinkerken (Dunkerque in het Frans en Dunkirk in het Engels) naar Engeland en Londen reizen met de veerboot. Vanuit Duinkerken, ook wel Duinkerke genoemd, varen de ferry’s van DFDS Seaways naar de haven van Dover en de overtocht duurt 2,5 uur. Als je de White Cliffs van Dover in de verte ziet verschijnen weet je dat je er bijna bent en kun je je alvast klaar maken om van boord te gaan. Vanuit Dover kun je vervolgens in een kleine twee uur heel eenvoudig naar Londen reizen met de auto.

Het voordeel van Duinkerke ten opzichte van Calais is dat er minder wachtrijen staan voor de veerboten en de ligging dichterbij Nederland. Vanuit Utrecht is het slechts 3,5 uur rijden naar Duinkerken, Calais ligt 30 minuten verder rijden. Ondanks dat Duinkerken dichterbij Nederland ligt ten opzichte van Calais is de totale reistijd vanuit Nederland ongeveer gelijk. Dit komt doordat de overtocht over de Noordzee vanuit Duinkerken iets langer duurt dan de overtocht vanuit Calais.

Vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Duinkerke en Dover varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Veerboot van Duinkerken naar Dover

In tegenstelling tot Calais is er op de route van Duinkerke naar Dover slechts één maatschappij actief, DFDS Seaways. Voorheen werden de overtochten door het Engelse Norfolkline uitgevoerd maar in 2010 is deze maatschappij overgenomen door DFDS en varen de ferry’s onder der vlag van het bekende DFDS Seaways. Sinds 2016 beschikt DFDS Seaways in Duinkerke over een gloednieuwe terminal die het in- en uitchecken nog soepeler, sneller en veiliger moet laten verlopen.

Dagelijks zijn er 12 afvaarten vanuit Duinkerken naar Groot-Brittannië zodat er altijd een tijdstip is die het beste in je planning past. En mocht je de veerboot missen dan hoef je nooit lang te wachten totdat de volgende gaat. De eerste veerboot naar Dover vertrekt om 2 uur ‘s nachts vanuit Duinkerken, de laatste boot vertrekt om 23:59 uur vanuit de haven. Hiertussen varen de veerboten gemiddeld om de 2 uur richting Dover. Je dient één uur voor vertrek van de veerboot aanwezig zijn. Hou er verder rekening mee dat er op zaterdag en zondag minder overtochten zijn, 8 in plaats van 12. Op zaterdag vertrekt de eerste boot om 4 uur in de ochtend in plaats van 2 uur en de laatste boot vertrekt om 20:00 uur vanuit de haven van Duinkerken. Op zondag vertrekt de eerste boot om 6 uur in de ochtend en de laatste boot gaat om 22:00 uur richting Dover. Kijk op de website van DFDS Seaways voor de meest actuele dienstregeling.

Klik hier om je Duinkerken veerboot tickets te boeken

De schepen van DFDS Seaways

De overtocht vanuit Duinkerken over de Noordzee naar het Engelse Dover duurt ongeveer 2,5 uur. Op de route naar Dover vaart DFDS Seaways met drie verschillende ferry schepen, de Delft Seaways, Dover Seaways en de Dunkerque Seaways, welke allemaal voorzien zijn van voldoende vermaak aan boord om je gedurende de 2,5 uur te vermaken. Alle drie de schepen zijn gebouwd in 2006 en hebben een capaciteit van 780 passagiers en maximaal 200 auto’s.

Aan boord van alle drie de DFDS veerboten vind je een eerste klas lounge, drie restaurants & bars en Sea Shops aan boord waar je jezelf tijdens de overtocht prima kunt vermaken. Als je zin hebt om even helemaal niets te doen kan dat natuurlijk ook, er zijn aan boord voldoende zitplaatsen waar je even heerlijk kunt relaxen of een boek kunt gaan lezen. Of je kunt even lekker uitwaaien op het dek. Ga je met kinderen naar Dover toe? Aan boord van de schepen is er een special kinderspeelruimte “Pirates’Island” voor de kinderen zodat ook zij zich niet hoeven te vervelen.

Veerboot Duinkerken naar Dover

Copyright image: DFDS

Tarieven veerboot Duinkerke naar Dover

De tarieven op de route Duinkerken naar Dover zijn altijd erg scherp. Zo kun je al een enkele reis naar Dover boeken inclusief auto en twee volwassenen vanaf 45 euro. Voor de meest actuele tarieven en acties kijk je op de website van DFDS Seaways. Of vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Duinkerken en Dover varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Voor wie meer comfort wilt tijdens de overtocht is er de Premium Lounge waar je tegen bijbetaling gratis wifi hebt en gratis versnaperingen, warme en koude dranken kunt halen. Ook is er in de premium lounge televisie en zijn er oplaadpunten voor je telefoon, tablet of laptop. De meerprijs voor de premium lounge begint bij 15 euro per persoon voor een enkele reis. Wil je als eerste aan boord en weer van boord in Dover? Dan kun je een priority boarding bijboeken voor 12 euro per voertuig per enkele reis.

Voor de prijzen geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Wees er dus snel bij en je betaalt de laagste prijs. Let op, de op deze pagina vermelde prijzen kunnen schommelen in verband met de wisselkoersen van de Euro ten opzichte van de pond en eventuele acties. Kijk daarom altijd op de website van DFDS Seaways voor de meest actuele tarieven voor de overtocht vanuit Duinkerken naar Dover. Of vergelijk eenvoudig en snel alle prijzen van de veerboten die tussen Duinkerken en Dover varen op de website van Direct Ferries. Zo betaal je nooit teveel voor je overtocht!

Klik hier om je Duinkerken veerboot tickets te boeken

Vergelijk direct de prijzen van de veerboten van Duinkerken naar Dover


Copyright header image: DFDS

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com