Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De veerboot tussen Calais naar Dover is de populairste route als het gaat om het reizen van het vaste land naar Engeland. Dit komt vooral door het grote aanbod aan overtochten, in totaal zijn er maar liefst 26 overtochten op een dag waardoor er altijd een geschikt tijdstip is om de overtocht te maken. Overdag vertrekt er ieder uur wel een veerboot richting Engeland waardoor je bijna een onbeperkte vrijheid hebt om vanaf het vaste land naar Engeland te reizen.

Een ander voordeel van de veerboten tussen Calais en Dover is de prijs, door de concurrentie zijn de prijzen van de overtocht een stuk lager dan de overtocht vanuit bijvoorbeeld Hoek van Holland naar Harwich en Duinkerken naar Dover. Ook is de vaartijd met de ferry van Calais naar Dover de kortste an alle veerdiensten. In slechts anderhalf uur ben je vanuit Frankrijk met de veerboot in Engeland.

Met de Stena Line veerboot naar Londen vanuit Hoek van Holland
Copyright image: Stena Line

Veerdiensten tussen Calais en Dover

Als je vanuit Frankrijk met de veerboot naar Londen wilt reizen via Dover dan heb je de keuze uit twee verschillende maatschappijen, P&O Ferries en DFDS Seaways. P&O Ferries varen het vaakst tussen Calais en Dover en maken tot 16 keer per dag de overtocht. DFDS Seaways vaart tot maximaal 10 keer per dag tussen Calais en Dover.

Met DFDS Seaways naar Dover varen

De veerdienst van DFDS Seaways vaart tot 10 keer per dag en doet er gemiddeld ook 1 uur en 30 minuten over. DFDS Seaways vaart met zes verschillende schepen tussen Frankrijk en Engeland, deze schepen worden afwisseld ingezet op de route Calais – Dover en Duinkerken – Dover. Drie schepen varen onder Britse vlag, de Dover Seaways, Delft Seaways en Dunkerque Seaways. De andere drie schepen varen onder de Franse vlag, dit zijn de Côte Des Dunes, Côte Des Flandres en Calais Seaways. Aan boord van de schepen van DFDS Seaways zijn een aantal eetgelegenheden / snackbars te vinden plus een café, speelruimtes, een winkel, ligstoelen, openbare ruimtes met uitzicht op zee, een privélounge en faciliteiten voor commerciële chauffeurs. Zo hoef je je niet te vervelen tijdens de overtocht naar Engeland.

De prijzen bij DFDS beginnen bij 81 euro met je eigen auto (maximaal 4 personen) per enkele reis, maar lopen snel op tijdens populaire dagen en tijdstippen. De laagste prijs van 81 euro is lastig te vinden in de praktijk, maar gelukkig heeft DFDS regelmatig aanbiedingen waardoor je soms met 10 tot 20% korting de overtocht naar Engeland kunt maken. Het is dan ook slim om de website van DFDS Seaways goed in de gaten te houden of om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

De goedkoopste economy prijs geldt voor maximaal 4 personen en is inclusief een maaltijd aan boord. Kijk voor de meest actuele tarieven op de website van DFDS Seaways. De prijzen van de overtocht kun je eenvoudig vergelijken via de website van directferries. Hier zie je in één overzicht alle prijzen en betaal je nooit teveel voor je overtocht van Calais naar Dover.

Klik hier om je Calais – Dover veerboot tickets te boeken

P&O Ferries veerdienst tussen Calais en Dover
Copyright image: P&O Ferries

Met P&O Ferries naar Dover varen

De veerdiensten van P&O Ferries varen tot 16 keer per dag en de overtocht duurt gemiddeld 1 uur en 30 minuten. P&O Ferries vaart met 5 verschillende veerboten tussen Calais en Dover, de Pride of Burgundy, de Pride of Canterbury, de Pride of Kent, de Spiriti of Britain en de Spirit of France. Van deze schepen zijn de Spirit of France en de Spirit of Britain de twee nieuwste schepen.

Ongeacht welke veerboot je vanuit Frankrijk naar Engeland brengt, aan boord van ieder schip vindt je voldoende faciliteiten om je reis comfortabel te maken. Zo kun je winkelen, eten in één van de restaurants aan boord of relaxen in één van de vele zit gedeeltes aan boord. Of ga lekker uitwaaien op het dek en geniet van de zeelucht en de wind in je haren terwijl je uitkijkt over de Noordzee.

De prijzen van de overtocht naar Calais met de veerboot van P&O Ferries beginnen bij 75 euro met je eigen auto per enkele reis. Kijk voor de meest actuele tarieven op de website van P&O Ferries. De prijzen van de overtocht kun je eenvoudig vergelijken via de website van directferries. Hier zie je in één overzicht alle prijzen en betaal je nooit teveel voor je overtocht van Calais naar Dover.

Bij P&O Ferries heb je de keuze uit verschillende soorten tickets met elk een eigen prijs en voordelen. De hieronder genoemde basis prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, kijk daarom op de website van P&O Ferries voor de meest actuele tarieven voor de overtocht van Calais naar Dover. Bij P&O kun je allerlei extra’s bij je ticket boeken, zo kun je voor 14 euro extra kiezen voor versneld in- en ontschepen en sla je de wachtrij over en mag je als één van de eerst aan boord en van boord bij aankomst. Ook is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het Wi-Fi netwerk aan boord van de schepen of kun je tegen betaling heerlijk relaxen in de luxe Club Lounge.

Extra Voordeel ticket
Het Extra Voordeel ticket is vooral geschikt voor iedereen die vaak met de ferry reist en zeker weet dat ze op een bepaalde tijd bij de veerboot in Calais kunnen zijn. Het ticket is namelijk niet aan te passen naar een andere tijd voor het geval je de boot mist door bijvoorbeeld files onderweg. Met het Extra Voordeel ticket kun je verder geen gebruik maken van het Wi-Fi netwerk aan bood. Qua prijs begint het Extra Voordeel ticket bij 40 euro per enkele reis.

Standaard Flexibel ticket
Iets duurder is het Standaard Flexibel ticket. Dit is de meest gekozen optie en biedt nog enige flexibiliteit voor het geval je de boot mist door bijvoorbeeld file onderweg naar Calais. Met het Standaard Flexibel ticket mag je maximaal 4 uur afwijken van de oorspronkelijke vertrektijd. De prijs begint bij 60 euro per enkele reis.

Volledig Flexibel
Het vooledig flexibel ticket is geschikt voor iedereen die niet weet wanneer precies ze de overtocht naar Engeland gaan maken en hierdoor veel flexibiliteit nodig hebben. Dit ticket is dan ook een stuk duurder dan het standaard flexibele ticket. De prijs begint bij 100 euro per enkele reis.

Premier
Het premier ticket is het duurste ticket en zorgt voor een VIP reis. Met het premier ticket krijg je toegang tot de Club Lounge aan boord waar je in alle luxe kunt genieten van de overtocht. De prijs van een Premier ticket begint bij 125 euro per enkele reis.
veer
Klik hier om je Calais – Dover veerboot tickets te boeken

Veerboot Duinkerken naar Dover
Copyright image: DFDS

Reizen naar Calais

Calais ligt in het noorden van Frankrijk en beschikt over een grote haven aan het Kanaal. Dankzij deze grote haven is de plaats uitgegroeid tot een populaire plek voor het maken van de overtocht naar Engeland. Naast de veerboten is Calais is ook bekend vanwege de kanaaltunnel die hier begint en 33,8 kilometer verder aan de andere kant weer boven de grond komt in de Engelse kustplaats Dover. Als je van plan bent om de overtocht te gaan maken vanuit Calais dan kun je er voor kiezen om een aantal uur uit te trekken voor een bezoek aan Calais zelf. Het oude gedeelte van de stad is zeker de moeite waard dankzij de grachten in het centrum en de Place d’Armes in het oude centrum. Deze voormalige watertoren deed tot 1848 dienst als vuurtoren.

Je kunt op verschillende manieren de haven van Calais bereiken om vanaf hier de veerboot richting Engeland te nemen. Als je met de auto reist kun je het beste de A16/E40 pakken richting Frankrijk. Als je in de buurt komt van Calais verschijnen vanzelf de havens van Calais op de borden welke je kunt volgen. In de haven zelf moet je de borden naar de paspoort controle volgen, als je door de paspoort controle bent dien je de borden te volgen naar de incheckbalie, hier kun je inchecken met je reserveringsnummer.

Nadat je bent ingecheckt krijg je een label welke je achter de voorruit van je auto moet hangen. Via dit label weet het personeel via welke ingang je de veerboot moet inrijden. Een verkeersregelaar vertelt je ter plekke hoe en wanneer je het schip mag op rijden.

Aankomst in Dover

Na ongeveer 1,5 uur varen kom je aan in de haven van Dover. Dover is een belangrijke havenplaats in Groot-Brittannië en ligt aan de zuidoostkust van Engeland. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk waardoor de boottocht vanuit Calais het korst is van alle overtochten naar Engeland. De haven van de stad wordt jaarlijks bezocht door ruim 16 miljoen passagiers, 3 miljoen auto’s en motoren en 2 miljoen vrachtwagens. Dover wordt ook wel eens de poort van Engeland genoemd doordat hier veel toeristen het land binnenkomen via de veerboot of de Eurostar trein welke door de kanaaltunnel rijdt. Dover staat daarnaast bekend vanwege Dover Castle en de iconische Witte Kliffen die je goed kunt zien vanaf de veerboot. Ook het Dover Castle.

In de haven van Dover zijn er diverse faciliteiten te vinden. Zo kun je er iets eten, de auto voltanken of geld wisselen zodat je contact geld bij je hebt. Als je aankomt in Dover kun je natuurlijk gelijk doorrijden naar je eindbestemming in bijvoorbeeld Londen. Maar het is zeker de moeite waard om een paar uur vrij te maken om zo Dover te ontdekken. De havenplaats staat namelijk vol met cultureel historisch erfgoed en beschikt daarnaast over een uniek kunstgebied met de beroemde witte rotsen. Op ongeveer 20 kilometer van Dover ligt het middeleeuwse stadje Sandwich en op 30 kilometer afstand is het historische centrum van Canterbury te vinden.

Copyright header image: DFDS

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com