Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een populaire wijk in de regio Groot-Londen is Camden Town. Deze wijk ligt ten noorden van het centrum van de stad en dankt zijn populariteit vooral aan de Camden Market die hier ieder weekend wordt georganiseerd. In tegenstelling tot wat de naam doet lijken is dit niet één markt maar is het een verzamelnaam voor de verschillende markten die in de wijk Camden Town worden georganiseerd.

Van alle markten in Londen is de Camden Market verreweg de populairste. Ieder weekend bezoeken ongeveer 100.000 bezoekers dagelijks de markten in de wijk, op jaarbasis komt dat neer op ongeveer 25 miljoen bezoekers. Daarmee is de Camden Market één van de grootste bezienswaardigheden van heel Londen.

Doordat men vaak spreekt over de Camden Market, lijkt het alsof er sprake is van slechts één markt, maar dat is onjuist. Camden Market is een verzamelnaam van zes straatmarkten in de wijk Camden Town, welke zich echter wel naar de buitenwereld presenteren als één geheel. Dat is op zich niet vreemd, aangezien de verschillende markten van de Camden Market bijna naadloos in elkaar over gaan. De verschillen zijn soms zelfs zo klein dat twee verschillende markten één markt lijken voor buitenstaanders.

Camden Market in Londen

Locatie van de Camden markten

De markten bevinden zich rondom de dubbele sluizen van Camden Town, welke in het Regent’s Canal gelegen zijn bij de Camden Lock. Niet heel toevallig heet één van de markten dan ook de Camden Lock Market. De markt die direct naast het kanaal is gelegen, heet de Camden Canal Market. Vooral bij mooi weer is deze markt dankzij zijn ligging langs het water de sfeervolste markt van alle zes de markten van Camden Town. Leuk detail van deze markt zijn de zitplaatsen op omgebouwde scooters van waar je een mooi uitzicht krijgt over het water. Hier kun je bijvoorbeeld je gekochte lekkernijen van één van de vele eetstalletjes opeten.

Alternatieve wijk van Londen

De wijk Camden Town staat verder bekend als één van de gekste alternatieve gebieden van Londen en is vooral onder jongeren erg populair. De wijk was vroeger een typische industriële wijk met veel arbeidershuizen en fabrieken. Na de sluiting van de fabrieken is de wijk in verval geraakt maar gelukkig is er voor de oude loodsen en fabriekshallen vandaag de dag een nieuwe bestemming gevonden. Veel van deze gebouwen worden nu gebruikt voor commerciële en artistieke doeleinde waardoor de wijk weer helemaal “hot” is.

Een deel van de huizen in Camden Town hebben een totale make over gehad en zijn geverfd in de meest opvallende kleuren en zijn voorzien van gekke versieringen, waaronder duivels, grote draken en schoenen. Vooral de gevels aan de westelijke kant van Hartland Road zijn een bezoek waard. Hier staat een rij van ongeveer vijftien panden welke allemaal in verschillende pasteltinten zijn geverfd. Hierdoor is de straat vooral bij fotografen erg geliefd.

Door het noordelijke gedeelte van de wijk lopen nog een aantal oude kanalen waar tevens nog een oude sluis is te vinden. Bij deze oude sluis zijn een aantal longboats aangemeerd waarmee je een boottocht kunt maken over de oude kanalen in de wijk. Zeker een aanrader!

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com