Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eurostar start directe verbinding Amsterdam – Londen

Eurostar start op 30 april 2020 met de directe treinverbinding tussen Amsterdam Centraal en London St. Pancras waardoor overstappen op Brussel niet meer nodig is. Door die noodzakelijke overstap in verband met de paspoortcontrole duurde de treinreis ruim drie kwartier langer, dat is binnenkort verleden tijd! Vanaf 18 mei gaat de Eurostar ook rechtstreeks vanuit Rotterdam rijden.

Tickets voor deze nieuwe treinverbinding zijn nu al te koop via onder andere de website van NS International en Eurostar. Eurostar wil met de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Londen de concurrentie aangaan met de luchtvaartmaatschappijen van onder andere Ryanair en Easyjet en hoopt zo een ware prijzenoorlog te ontketenen. De tarieven voor de nieuwe Eurostar verbinding beginnen bij 40 euro voor een enkele reis.

Met de Eurostar trein naar Londen reizen
Copyright image: Eurostar

Er zullen dagelijks twee Eurostar treinen gaan rijden vanuit London St. Pancras International naar Rotterdam en Amsterdam, maar de NS hoopt daar binnenkort een 3e en 4e treinrit aan toe te kunnen voegen. In 2021 hoopt men om zelfs een 5e dagelijkse treinrit in te kunnen zetten. Dankzij deze nieuwe directe trein kun je in 4 uur en 10 minuten vanuit Londen naar Amsterdam reizen. De rit naar Rotterdam duurt 3,5 uur.

Dat lijkt lang aangezien de reis met het vliegtuig nog geen uur duurt, maar daar staat tegenover dat je met de trein in hartje Londen uitstapt en niet op één van de luchthavens welke gemiddeld op 30 tot 60 minuten rijden van het centrum liggen. Ook moet je bij het vliegtuig vaak minimaal twee uur van te voren aanwezig zijn waardoor de treinreis een stuk sneller is dan het vliegtuig. Daarnaast is reizen met de trein een stuk comfortabeler aangezien je meer beenruimte hebt, gebruik kunt maken van wifi en je beschikt over een ruime tafel om aan te werken.

Tijdelijke overstap in Brussel

Tot 30 april 2020 is er nog wel een tijdelijke overstap nodig in Brussel in verband met de paspoort controle. Maar dankzij de bouw van eigen terminals op de stations Amsterdam en Rotterdam Centraal kunnen de paspoorten bij het opstappen op de trein al direct gecontroleerd worden.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden