Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Londen is de stad waar je moet zijn geweest als je een grote fan van Harry Potter bent. Londen is namelijk de plek waar het allemaal begon voor Harry Potter, en tijdens een bezoek aan de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk kun je in de voetsporen treden van de jonge leerling tovenaar.

Het startpunt van je reis is het King’s Cross Station, hier vertrekt vanaf spoor 9 3/4 de Zweinstein Express die de leerlingen van Zweinstein van Londen naar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus brengt. Je hoeft niet lang te zoeken naar het beroemde vertrekpunt, het perron 9 3/4 staat namelijk netjes aangeduid in de grote aankomsthal van het station. Op het perron zelf is een bagage trolley te vinden die in de muur lijkt te verdwijnen. Niet vreemd dat dit punt een zeer geliefd fotopunt is voor toeristen.

Naast het King’s Cross Station zijn er tal van andere locaties in Londen die voorkomen in de boeken en films van Harry Potter, zoals de Millennium Bridge. In het begin van “Harry Potter en de Halfblood Prince” is te zien hoe de voetgangersbrug wordt aangevallen door Dooddoeners. Ook het Westminster Station komt voor in de boeken van Harry Potter. Hier vind je de ticket barrières waar meneer Wemel worstelt in Harry Potter en de Orde van de Feniks. Ook de Lekke Ketel is te vinden in Londen, voor deze pub zijn niet 1 maar twee verschillende locaties in Londen gebruikt om scenes te filmen voor diverse films.

Slapen in het Harry Potter hotel

Als je als Harry Potter fan op zoek bent naar een hotel in Londen dan zit je goed in het Georgian House Hotel. Hier kun je overnachten in een speciale tovenaarskamer (Wizard familiekamer) en organiseren ze speciale Harry Potter bus- en looptours door de stad. Slapen in het hotel is alsof je op Zweinstein slaapt met glas in lood ramen en het typische Zweinstein interieur.

Harry Potter wandeltocht in Londen

Wil je echt alle locaties uit de boeken en films van Harry Potter in Londen bezoeken? Dan is de 2,5 uur durende wandeltocht onder begeleiding van een ervaren gids de ultieme excursie voor iedere Harry Potter fan. De gids brengt je langs alle bekende locaties zoals het Ministerie van Toverkunst waar Ron, Hermelien en Harry het ministerie infiltreren in Harry Potter en de Relieken van de Dood.

De tickets voor de 2,5 uur durende Harry Potter tour door Londen kosten 22,95 euro, kinderen tussen de 5 en 15 jaar betalen 13,75 euro. De tickets voor de Harry Potter wandeltocht kunnen eenvoudig online geboekt worden via de GetYourGuide website.

Tijdens de Harry Potter wandeltour van 2,5 uur ga je met een professionele gids onder andere langs de brug waar de nachtbus zich tussen twee dubbeldekkers perst in de film De Gevangene van Azkaban, bezoek je het magische perron 9¾ waar Harry Potter op de Zweinsteinexpres stapt en zie je de rode telefooncabine welke gebruikt zijn in De Orde van de Feniks en kom je op de plek waar Harry en meneer Weasley de lift nemen naar het Ministerie van Toverkunst. Verder breng je ook een bezoek aan de plek van het koffietent gevecht en zie je waar de strijd van de zeven Potters plaatsvond in de film De Relieken van de Dood deel 1.

Klik hier om je Harry Potter wandeltour in Londen te boeken

Harry Potter avondwandeling met boottocht

Naast de normale Harry Potter wandeltocht door Londen is het ook mogelijk om een avondrondleiding door Londen te doen inclusief een boottocht over de Theems rivier. De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en brengt je onder andere langs The Leaky Cauldron, de geheime tovenaarsherberg, de echte Wegisweg waar Harry zijn eerste toverstok koopt en je ziet de brug die verwoest werd door de Dooddoeners in “Harry Potter en de Halfbloed Prins”. Na de wandeling door het centrum van Londen is het tijd om op de boot te stappen voor een spookachtige tocht over de Theems.

De avondwandeling inclusief boottocht kost euro 40,10 euro per persoon, voor kinderen kosten de tickets 34,50 euro per persoon. Je kunt deze tour online reserveren via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je Harry Potter avondtour inclusief boottocht te boeken

Harry Potter Studios in Londen
Copyright image: COO7 / Shutterstock.com

Harry Potter Studio – bezoek de wereld van Harry Potter

Om je Harry Potter ervaring in Londen compleet te maken mag een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter niet ontbreken. In deze studio is de magische wereld van Harry Potter gecreëerd en krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de filmset en grote delen van het decor te bewonderen tijdens de studio tour.

Tijdens je bezoek aan de Harry Potter studio kun je niet alleen vliegen in de blauwe Ford Angelia van de Wemels, over de kasseien van de Wegisweg wandelen of binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken, je krijgt er ook een goed beeld van hoe de verschillende personages en creaties uit de film dankzij special effects tot leven zijn gewekt. Maar er is nog veel meer, wat dacht je van een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, deelnemen aan de Toverdrankenles van Sneeps, de hut van Hagrid, de jongensslaapzaal en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst.

De Warner Bros Studio’s liggen niet in Londen zelf maar op enkele tientallen kilometers buiten de stad in Leavesden. Met de trein ben je er binnen een uurtje maar er rijden vanuit het centrum ook speciale shuttle bussen naar de studio. De rondleiding in de studio duurt ongeveer drie uur maar je kunt Zweinstein ook in je eigen tempo ontdekken. Het is wel aan te raden om enkele weken van te voren je tickets te boeken omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn en de Harry Potter Studios een populaire attractie is.

De tickets voor de Harry Potter: Warner Brothers Studio Tour in Londen kun je eenvoudig vooraf online boeken via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets vanaf 120 euro per persoon. Deze tickets zijn inclusief vervoer vanuit Londen naar de studios en weer terug per touringcar.

Je kunt ook kiezen voor tickets naar de Harry Potter studio’s inclusief privé vervoer, deze zijn te reserveren of via de website van GetYourGuide vanaf 185 euro per persoon.

Klik hier om je Harry Potter studio tickets te bestellen

Harry Potter wandeltocht in Londen

Bustour langs de Harry Potter filmlocaties in Londen

Ga op rondreis langs de vele filmlocaties van de acht Harry Potter films in Londen met deze bustour van 3,5 uur. Van King’s Cross Station tot de Millennium Bridge en meer, alle locaties van de magische wereld van Harry Potter komen voorbij.

Zoek de ingang van het Ministerie van Toverkunst in Harry Potter en de Orde van de Feniks, ga op de foto met een karretje door de muur bij Platform 9 ¾ en ontdek de inspiratie voor 12 Grimboudplein van Harry Potter en de Orde van de Feniks. Zie waar de Collectebus zich nog net door de tegemoetkomende dubbeldekkers heen kon persen in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, treed in de voetsporen van Rubeus Hagrid (Robbie Coltrane) en Harry Potter (Daniel Radcliffe) bij de ingang van de Lekke Ketel en bekijk de locatie die voor Bank Goudgrijp werd gebruikt. Je zult onderweg ook veel andere bekende bezienswaardigheden in Londen te zien krijgen zoals St. Paul’s Cathedral en de London Eye.

Kosten van de bustour
De bustour wordt iedere woensdag en zaterdag georganiseerd en kost 36 euro voor volwassenen (15 jaar en ouder) en 25 euro voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee met de tour onder begeleiding van een volwassene. De bustour kun je online reserveren via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je Harry Potter bustour te reserveren

 

The Making of Harry Potter - Warner Bros. Studio Tour

3 uur durende Harry Potter filmlocaties rondrit in een authentieke Black Cab

Bezoek Harry Potter filmlocaties in Londen in een authentieke zwarte taxi tijdens deze unieke drie uur durende Harry Potter Black Cab Tour. Bekijk de levensechte locaties van Gringotts Tovenaarsbank, de Lekke Ketel, de Derdehands Boekenwinkeltje, en nog veel meer Potter-plekken in het centrum van Londen.

Ga onder andere naar Kings Cross voor een fotoshoot op Platform 9¾, en volg de route van de Knight Bus over de Theems en door de Londense straten. Met een gepassioneerde Potter liefhebber als gezelschap volg je de route van de Knight Bus in een authentieke hackney koets. Wandel over de ‘Brockdale Bridge’ (die ondanks de inspanningen van die vervelende Dooddoeners nog steeds overeind staat), dwaal door Diagon Alley, en snuffel rond op Borough Market, de thuisbasis van de Third Hand Book Emporium.

Kosten van de speurtocht
De drie uur durende tour met een authentieke Black Cab door het centrum van Londen kost 432 euro per taxi voor maximaal zes personen. De prijs is inclusief vervoer in een rolstoeltoegankelijke zwarte taxi, vervoer van deur tot deur, gratis flessenwater en een drie uur durende rondleiding door Harry Potter filmlocaties in Londen inclusief privé gids.

door het centrum van Londen kost 6,99 euro per persoon. Het enige wat je verder nodig hebt is een smartphone met een volle accu en je kunt op pad in Londen! De Harry Potter Black Cab Tour kun je eenvoudig online reserveren via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je Harry Potter speurtocht te reserveren

Harry Potter tour in Londen

Speurtocht World of Wizards en Harry Potter-locaties

Dit is de ideale activiteit voor als je met kinderen in Londen op stedentrip gaat! Ga op een speurtocht met je smartphone door Londen en voorkom dat een kwaadaardige tovenaar de wereld vernietigt. Ontgrendel nieuwe verhalen en ontdek plekken uit de Harry Potter-films, waaronder Cecil Court en Trafalgar Square.

Begin aan een speurtocht door Londen als “Theodgar”, een machtige tovenaar die ervoor koos onder de mensen te leven en deze te beschermen. Je volgt aanwijzingen die je in je app ontvangt en strijdt tegen Ozin, de tovenaar die de aarde wil vernietigen. Onderweg kom je langs Westminster Station, Downing Street, Horse Guards Avenue, Trafalgar Square en andere populaire locaties uit de Harry Potter-films. Neem de tijd om deze locaties te verkennen, terwijl je ook hun verhaal leest in de app.

Om het spel te spelen hoef je alleen maar de instructies te volgen die je na het boeken per e-mail ontvangt en naar het startpunt te gaan. Het wordt aanbevolen dat je met maximaal 4 personen per telefoon speelt. Je kunt beginnen en pauzeren wanneer je maar wilt. Voel je vrij om het spel in je eigen tempo te spelen. Als je meer competitief bent ingesteld, kun je natuurlijk ook opschieten en proberen een hoge score voor het scorebord te behalen.

Kosten van de speurtocht
De speurtocht door het centrum van Londen kost 6,99 euro per persoon. Het enige wat je verder nodig hebt is een smartphone met een volle accu en je kunt op pad in Londen! De speurtocht kun je eenvoudig online reserveren via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je Harry Potter speurtocht te reserveren

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren