Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parkeren bij Schiphol – wat zijn de mogelijkheden?

Ga je binnenkort op reis naar Londen vanaf Schiphol? Dan ben je wellicht op zoek naar een parkeerplaats. Wij delen graag zoveel mogelijk informatie over Londen, maar je reis begint natuurlijk al zodra je de deur dichttrekt. Daarom geven wij je graag wat tips over het parkeren bij Schiphol. Zo ga je voorbereid en onbezorgd op reis!

Waar kan ik parkeren?

Er zijn enorm veel verschillende locaties en parkeerbedrijven waar jij je auto kan achterlaten. Schiphol zelf biedt meerdere locaties en services aan. Er zijn echter nog veel meer parkeerbedrijven die je ook van een parkeerplaats kunnen voorzien.

Officiële parkeerplaatsen

De zogeheten officiële parkeerplaatsen worden beheerd door Schiphol zelf. Deze kan je dan ook enkel via de website van Schiphol reserveren. Je kan kiezen uit drie verschillende parkeerproducten:

  • P1 Lang Parkeren: Bij P1 Schiphol parkeert u op loopafstand van de luchthaven. Het terrein is geschikt voor zowel kort als lang parkeren. Indien je kort op reis gaat dan is het een comfortabele optie. Ga je langer op reis dan kan het prijzig worden.
  • P3 Lang Parkeren: Bij P3 Schiphol parkeer je met een shuttleservice. Je bent wat langer onderweg, dit betekent echter een lager prijskaartje. P3 is dan ook de beste officiële optie wanneer je langer op reis gaat.
  • P6 Valet: Bij P6 Valet parkeer je met een valetservice. Hierbij neemt een chauffeur je auto over bij de luchthaven en rijdt de chauffeur je auto naar een ander parkeerterrein. Dit is een zeer comfortabele, maar ook prijzige service.
  • Kiss & Ride: Het is natuurlijk ook mogelijk dat iemand je wegbrengt en ophaalt. Dit kan bij de Kiss & Ride, gelegen bij het P1 terrein. Hier betaal je (op het moment van schrijven) € 2,30 per 20 minuten en maximaal € 51,00 per 24 uur. Het is dus niet meer gratis zoals het in het verleden wel was.

Het is ook mogelijk om te parkeren op de Privium-varianten van de bovenstaande parkeerplaatsen. Hiervoor dien je het Privium Schiphol abonnement af te sluiten.

Naast de officiële terreinen zijn er echter nog veel meer alternatieve parkeerbedrijven die doorgaans scherpere tarieven bieden. Hier kan je met een shuttle- of valetservice parkeren.

Amsterdam Schiphol Airport

Parkeren met shuttleservice

Wanneer je parkeert met een shuttleservice dan rij je naar het gekozen parkeerterrein en parkeer je hier je auto. Vervolgens wordt je met een shuttlebus(je) naar de luchthaven gebracht. Doorgaans ben je niet langer dan 15 minuten onderweg in de shuttlebus.

Bij terugkomst wordt je weer opgehaald vanaf de luchthaven en de shuttlebus brengt je terug naar het parkeerterrein. Hier stap je weer in en kan je het parkeerterrein verlaten.

Houdt er rekening mee dat een online reservering vaak verplicht is. Daarnaast verschilt het per parkeeraanbieder of je jouw autosleutels zelf mee kan nemen of in moet leveren.

Parkeren met valetservice

Tot slot kan je ook parkeren met een valetservice. Hierbij rij je naar de luchthaven en bel je een half uur voor aankomst met de gekozen parking. De parking zorgt er vervolgens voor dat een chauffeur je verwelkomt bij de luchthaven.

Eenmaal aangekomen inspecteert de chauffeur jouw auto, denk aan een schaderondje en notering kilometerstand, en parkeert je auto vervolgens op het parkeerterrein. De meeste valet parkings nemen je auto aan tussen vertrekhal 2 en 3.

Bij terugkomst neem je weer telefonisch contact op en de parking zorgt ervoor dat je auto weer terug wordt gebracht naar de luchthaven. Je stapt dus bij de luchthaven weer in en vanuit hier kan je jouw reis vervolgen.

Een online reservering is verplicht in het geval van een valetservice.

Hoe vind of boek ik een parkeerplaats?

Er zijn enorm veel mogelijkheden, het is dus verstandig om jezelf te verdiepen in deze mogelijkheden voor je een keuze maakt. Net als voor je vliegtickets naar Londen, kan je ook de parkeermogelijkheden online vergelijken.

Via een online vergelijkings- en boekingsplatform kan je alle mogelijkheden gemakkelijk vergelijken en de geprefereerde parking direct online reserveren. Een voorbeeld hiervan is Vliegen & Parkeren. Wanneer je op zoek bent naar Vliegen en Parkeren Schiphol dan selecteert je jouw reisdata en vervolgens kan je de mogelijkheden vergelijken. Tijdens dit proces kan je nog filteren of sorteren om gemakkelijk de ideale parkeerplaats te vinden.

Je kan vervolgens direct online reserveren. Per mail ontvang je een bevestiging waarop alle informatie vermeld staat. Zo weet je dus hoe het parkeren werkt en wat je kan verwachten.

Wat kost het parkeren?

Er zijn enorm veel mogelijkheden, dit betekent ook dat de tarieven onderling enorm kunnen verschillen. Ieder parkeerbedrijf hanteert namelijk zijn eigen prijzen. Daarnaast verschillende de prijzen ook per periode. Tijdens vakantieperiodes betaal je meer dan tijdens de minder drukke periodes. Tijdens het laagseizoen kost een week parkeren je ongeveer tussen € 40,00 en € 200,00. Tijdens het hoogseizoen loopt dit al op tot ongeveer € 70,00 en € 300,00.

Ons advies: vergelijk de mogelijkheden online en reserveer ook direct online. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en betaal je nooit teveel. Daarnaast is het ook gewoon een fijn gevoel je parkeerplaats al van tevoren geregeld te hebben.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden