Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Series en films kijken in Londen

Na een dagje shoppen, musea bezoeken of struinen langs de Thames is het fijn om even een moment tot rust te komen in je hotelkamer of appartement. Een leuke film of serie met een kopje thee erbij is daar het ideale moment voor. Maar wat als je favoriete serie of film niet beschikbaar is in de UK?

Ben je al een tijdje bezig aan je favoriete serie en wil je die op reis verder kijken? Of wil je dat je kinderen even naar een tv programma in het Nederlands kijken? Dat kan lastige situaties opleveren in het buitenland: het aanbod van streamingdiensten is buiten Nederland namelijk niet hetzelfde.

Streamingdiensten zoals Netflix, NPO Start, Disney+ en Videoland kopen uitzendrechten voor alle programma’s die ze aanbieden. Als ze die uitzendrechten alleen voor de Nederlandse markt kopen, zijn de programma’s en films niet in het buitenland te zien. Streamingdiensten passen dan zogenaamde geoblokkades toe.

Netflix kijken in Londen

Geoblokkades omzeilen? Pas je virtuele locatie aan

Maar niet getreurd, er zijn manieren om de blokkades van bijvoorbeeld Netflix en NPO Start te omzeilen. Een streamingdienst bepaalt jouw locatie aan de hand van het IP-adres waarmee je aan het internetten bent. En dat IP-adres, je virtuele locatie, kun je eigenlijk best makkelijk aanpassen.

Het werkt als volgt. Om je IP-adres te wijzigen, is het van belang dat je via een server op een andere locatie het internet op gaat. Dat doe je met behulp van een VPN (virtual private network).

Als je een VPN inschakelt, kun je zelf kiezen via welke server je wilt internetten. Dat kan bijvoorbeeld een server zijn in New York, maar om het Nederlandse aanbod van streamingdiensten te ontvangen, moet je met een Nederlandse server verbinden.

Eenmaal verbonden met een Nederlandse server, is je IP-adres ook gekoppeld aan de locatie van die server. Alles wat je daarna op internet doet, lijkt daardoor vanuit Nederland te komen. Op die manier kan je de favoriete Nederlandse films en series van jou of je kind gewoon kijken tijdens een stedentrip in Londen.

Sommige providers niet geschikt voor streaming

Bij het kiezen van een VPN provider is het overigens goed om in het achterhoofd te houden dat niet alle aanbieders zijn geschikt om te streamen. Omdat streamingdiensten zoals Netflix niet blij zijn die vanuit een ander land al het aanbod kunnen ontvangen, proberen ze gebruikers die via een VPN een film of serie willen kijken te blokkeren. En bij sommige VPN-providers lukt ze dat. Die zijn daardoor niet meer bruikbaar bij streamingdiensten. Dat geldt echter lang niet voor alle aanbieders.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden