Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sky Garden Londen – een unieke stadstuin in de lucht

De Sky Garden biedt één van de mooiste uitzichtpunten van heel Londen en het mooiste is dat je de Sky Garden helemaal gratis kunt bezoeken. De Sky Garden is te vinden in de glazen koepel bovenin het 160 meter hoge gebouw “20 Fenchurch street” en bestaat uit drie verdiepingen waar naast één van de mooiste stadstuin van Londen ook een observatiedek, restaurant en een openlucht terras te vinden zijn. Vanaf de 35e, 36e en 37e verdieping heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de skyline van Londen met onder andere The Shard, de Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral en de Millennium Bridge.

De Sky Garden in Londen bezoeken

De Sky Garden in Londen ligt op de 38e verdieping van de 20 Fenchurch street wolkenkrabber en bij het opengaan van de liftdeuren op de 35e verdieping bevindt je je plotseling in een oase van planten, licht en bijzondere vergezichten. De Sky Garden is ontworpen door het prijswinnende landschapsarchitectenbureau “Gillespies” en als inspiratie hebben ze planten uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Afrika gebruikt die goed tegen de warmte kunnen en daardoor goed kunnen overleven onder het grote glazen dak. In de tuin vind je onder exotische palmen en bloeiende planten waaronder de Afrikaanse Lelie (Agapanthus), de “Red Hot Poker”(Kniphofia) en de “Bird of Paradise” (Strelitzia reginae). Tussen deze exotische planten staan er ook meer bekende planten zoals de lekker ruikende kruiden van de Franse lavendel, Rozemarijn en Kruizemunt.

Aan de Theems zijde van het gebouw is er een open balkon waar je in de buitenlucht kunt genieten van het uitzicht, de rest van de Sky Garden is overdekt met grote ramen waardoor het opvallend licht is in de bijzondere lucht tuin. Verstopt tussen al het groen in de binnentuin en de botanische tuin vindt je ook een restaurant en bar.

Bezoek de Sky Garden in Londen

Bijzondere architectuur

Toen de Sky Garden en het 20 Fenchurch Street gebouw in 2015 werden geopend waren de meningen niet allemaal even positief. Veel Londenaren vonden het ontwerp maar niets en het gebouw kreeg dan ook al snel de bijnaam “Walki-Talkie” vanwege de unieke vorm van het gebouw die sterk lijkt op een walki-talkie. Het duurde dan ook niet lang voordat het gebouw werd verkozen tot het lelijkste gebouw van heel Londen.

Het gebouw welke ontworpen is door architect Rafael Viñoly had na de oplevering nog een ander probleem, door de bijzondere vorm van het gebouw en de vele glimmende ramen werden de zonnestralen als één straal naar beneden gestuurd waardoor het gebouw een soort van mega-vergrootglas werd. Hierdoor werd het beneden extreem warm en smolten er letterlijk tapijten en etalages van de winkels rondom het gebouw en zelfs een Jaguar die op straat geparkeerd stond smolt gedeeltelijk. Gelukkig kon dit probleem vrij snel na de opening van het gebouw opgelost worden en is het nu weer veilig om rondom 20 Fenchurch Street te parkeren.

Gratis entree met vooraf reserveren

Het bezoeken van de Sky Garden kun je niet zomaar op de bonnefooi doen. Omdat de toegang tot de Sky Garden gelimiteerd is moet je je van te voren online aanmelden en een dag en tijdstip reserveren. Het beste is om dit vroegtijdig te doen omdat het een populaire attractie is in Londen en doordat ie gratis is, is er volop animo. Vooral in de zomerperiode is de Sky garden hierdoor al vaak ruim een week van te voren helemaal vol geboekt. Je kunt je aanmelden voor de Sky Garden via de website skygarden.londen.

Als je een dag en tijdstip hebt uitgekozen welke nog vrij is kun je het ticket voor de Sky Garden gratis reserveren. Het toegangskaartje kun je vervolgens uitprinten of op je telefoon op slaan om bij de ingang van de Sky Garden te laten zien. Als je de Sky Garden gaat bezoeken moet je je met je ticket melden aan de achterkant van het gebouw en je identiteitsbewijs of paspoort laten zien welke gescand wordt. Vervolgens ga je door de veiligheidscontrole welke je het beste kunt vergelijken met de controle op het vliegveld. Eventuele bagage gaat door een scanner om te controleren of je geen verboden items mee naar boven neemt.

Het beste moment om de Sky Garden te bezoeken is vlak voor de zonsondergang zodat je Londen niet alleen bij dag maar ook in het donker kunt bewonderen.

De Sky Garden in Londen

Restaurants in de Sky Garden

In de Sky Garden zijn een aantal restaurants gevestigd waar je heerlijk kunt eten terwijl je geniet van het waanzinnige uitzicht over Londen. Hieronder hebben we alle restaurants van de Sky Garden voor je op een rijtje gezet.

Fenchurch Restaurant
Openingstijden:
Lunch: Ma – Zo: 11:45 – 14:45 uur
Diner: Ma – Zo: 17:45 – 22:15 uur
Website: skygarden.london/fenchurch-restaurant

Fenchurch Terrace
Openingstijden: Ma – Vr: 18:00 – 22:15 uur en zaterdag: 21:00 – 22:15 uur
Website: skygarden.london/fenchurch-terrace

Darwin Brasserie
Openingstijden:
Ontbijt: Ma – Vr: 07:30 – 10:00 uur en Za – Zo: 08:00 – 09:30 uur,
Lunch: Ma-Vr: 11:30-16:30,
Brunch: Za – Zo: 11:30 – 15:30 uur
Diner: Ma – Do: 17:00 – 22:00 uur, Vr: 17:00 – 22:30 uur, Za: 17:30 – 22:30 uur en Zo: 17:30 – 22:00 uur
Website: skygarden.london/darwin
City Garden Bar
Openingstijden: Ma – Za: 11:00 – 12:00 uur en Zo: 11:00 – 18:00 uur
Website: skygarden.london/city-garden-bar

Sky Pod Bar
Openingstijden: Ma – Di: 07:00 – 12:00 uur, Wo – Vr: 07:00 – 01:00 uur, Za: 08:00 – 01:00 uur en Zo: 08:00 – 12:00 uur
Website: skygarden.london/sky-pod-bar

Waar ligt de Sky Garden in Londen?

De Sky Garden attractie in Londen ligt in het 20 Fenchurch street gebouw in het financiële district van Londen. De ingang van de Sky Garden is te vinden op Philpot Lane, in de zuidwestelijke hoek van 20 Fenchurch Street. Vanaf hier kun je de lift nemen naar de 35e verdieping van de wolkenkrabber waar de Sky Garden te vinden is.

De Sky Garden is eenvoudig te bereiken met de metro in Londen. Je kunt uitstappen bij de metrostations van Monument (Circle en District Line), Tower Hill ( Circle Line en de District Line), Tower gate (Docklands Light Railway), Aldgate (Circle line), Bank (Circle en District Line) of Mansion House (Circle Line en District Line) en het laatste stukje lopend afleggen. Als je met de bus naar de Sky Garden wilt reizen kun je uitstappen bij Stop T and W op route 40. Met de trein kun je uitstappen bij het station London Fenchurch Street, Cannon Street of London Bridge.

De Sky Garden is Londen is dagelijks geopend, van maandag tot vrijdag tussen 10:00 uur en 18:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 11:00 uur en 21:00 uur. De openingstijden kunnen afwijken van wat hier gemeld is, kijk daarom altijd op de website van de Sky Garden voor de meest actuele openingstijden.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com