Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aan de oevers van de Theems vlakbij de London Tower Bridge staat The Shard, een opvallende piramidevormig glazen gebouw. Met een hoogte van 310 meter is The Shard het hoogste gebouw van Europa en daarmee ook gelijk het hoogste gebouw van Londen.

Sinds februari 2013 is het voor het publiek mogelijk om The Shard te bezoeken en op een hoogte van 244 meter te genieten van het prachtige 360 graden uitzicht over Londen. Dit 360 graden uitzicht is mogelijk door het observatieplatform wat zich bevindt op de 69e verdieping van de toren. Vanaf dit punt kunt je bij mooi weer tot wel 64 kilometer ver kijken. Zo kun je zonder moeite een groot deel van de bezienswaardigheden van Londen spotten, waaronder de London Eye, de Tower of Londen, St Paul’s Cathedral en de Tower Bridge.

Het uitzicht op Londen kan nog worden versterkt door middel van de diverse multimedia displays en de digitale telescopen die op deze verdieping zijn te vinden. Ook bieden deze displays je de mogelijkheid om het uitzicht op de stad op verschillende tijdstippen te laten zien.

Wie nog niet genoeg heeft gehad van het prachtige uitzicht over Londen kan de trap nemen naar de 72e verdieping, dit is de hoogste verdieping die open is voor het publiek. Deze gehele verdieping bevindt zich in de open lucht en biedt wederom een prachtig 360 graden uitzicht over de stad. OP deze verdieping wordt ook duidelijk waaraan The Shard zijn naam dankt. Overal waar je kijkt zie je glas en dat is precies waar de toren naar vernoemd is, The Shard betekend namelijk glasscherf.

The Shard in Londen

Locatie van The Shard

The Shard staat in de wijk Soutwark, een wijk gelegen op de zuidoever van de rivier de Theems. Vlakbij The Shard zijn onder andere de London Tower Bridge en de HMS Belfast te vinden. Voordat The Shard gebouwd kon worden moest eerst het oude kantoorgebouw Soutwark Towers gesloopt worden om plaatst te maken voor deze supermoderne wolkenkrabber.

In 2009 was het oude pand gesloopt en kon men beginnen aan de 2 miljard euro kostende toren. De bouw van The Shard heeft uiteindelijk meer dan 12 jaar geduurd en in november 2012 was de toren voltooid en klaar om in gebruik genomen te worden. Naast het observatieplatform op de 69 en 72e verdieping heeft de 72 verdieping telende wolkenkrabber 26 verdiepingen aan kantoren, een restaurant en hotel + 12 verdiepingen met peperdure appartementen.

Tickets voor The View – The Shard Londen

De prijs voor een kaartje voor het observatie gedeelte van de wolkenkrabber is niet goedkoop. Volwassenen betalen 30,34 euro en voor een kind ben je 23,32 euro kwijt. Hiervoor krijg je wel een schitterend 360 graden uitzicht over Londen, op een heldere dag kun je zelfs bijna 64 kilometer ver kijken. Daarnaast zijn er nog diverse multimedia displays die je informatie geven over de stad Londen en de diverse bezienswaardigheden die je vanuit de toren kunt bekijken.

Als je door de veiligheidscontrole bent ga je met een supersnelle ‘caleidoscopische’ lift (rolstoel toegankelijk) naar het observatieplatform. De liften beschikken over een televisie in het plafond wat zorgt voor een unieke ervaring. Op de 33e verdieping moet er nog even gewisseld worden van lift waarna een tweede lift je naar de 68e verdieping brengt. Naast het educatieve gedeelte dat bekend staat als de Cloudscape, is de 68e verdieping de thuisbasis van The Sky Boutique, de hoogste winkel in Londen!

Klik hier om online je Shard tickets te kopen

The Shard in Londen

Prijzen tickets voor The Shard

Als je online je tickets bestelt bespaar je €5 per ticket vergeleken met de tickets die je aan de de balie van The Shard kan kopen. Tickets voor The Shard in Londen bestel je eenvoudig online via de website van GetYourGuide of de website via de website van Tiqets.

De tickets voor The Shard kosten 37 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 4 en 15 jaar betalen 27 euro (alleen in combinatie met minimaal 1 betalende volwassene). Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Op het ticket staat een tijdstip vermeld waarop je met de lift naar het observatieplatform op de 69e verdieping kunt gaan. Ben je iets te laat? Geen probleem, het is mogelijk om The View te bezoeken tot 30 minuten na het tijdstip dat op het ticket vermeld staat. Als je eenmaal boven bent kan je zo lang blijven als je wilt, er is geen tijdsbeperking.

De hierboven vermelde prijzen kunnen gewijzigd zijn in verband met de wisselkoers van de Euro ten opzichte van de Pond. Hierdoor kunnen de tickets voor The Shard duurder of goedkoper uitvallen dan hierboven vermeld.

Openingstijden The Shard

Het uitkijkpunt in The Shard is in de winter (begin november tot eind maart) dagelijks geopend van 10 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond. Op donderdag tot en met zaterdag sluit The View form the Shard om 22:00 uur. De laatste toegang is mogelijk tot een uur voor sluitingstijd. In de zomerperiode, die loopt van 26 maar tot 28 oktober, is The Shard dagelijks geopend van 10 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond. De laatste toegang is mogelijk tot 21:00 uur.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren