Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je in het centrum van Londen langs de Theems loopt dat zie je ter hoogte van de Tower of Londen een gigantisch oorlogsschip in het water liggen. Dit enorme schip is de HMS Belfast en het lijkt verdwaalt te zijn maar het ligt al vele tientallen jaren permanent aangemeerd aan de Morgan Lane. Tegenwoordig door de HMS Belfast dienst als museumschip als onderdeel van het Imperial War Museum.

De HMS Belfast is een oorlogschip van de Royal Navy die tijdens de Tweede Wereldoorlog mee heeft gevochten tegen de Duitsers tijdens D-Day. Ook is het schip ingezet is in de strijd in het poolgebied waar het wekenlang patrouilleerde in het ijzige water van het poolgebied. In het poolgebied maakte het schip onder andere jacht op de Scharnhorst. Ook is het schip na de Tweede Wereldoorlog ingezet in de Koreaanse Oorlog.

het schip maakte deel uit van de Edinburgh klasse, een soort lichte kruisers die in de jaren 30 gebouwd werden als opvolgers van de succesvolle Southhampton klasse. De bouw van de HMS Belfast werd in 1936 gestart en in 1938 werd het enorme schip met vier geschutkoepels ter water gelaten door Chamberlain. De kruiser dankt zijn naam aan de hoofdstad van Noord-Ierland waarbij de letters HMS staan voor “Her Majesty’s Ship”, een verwijzing naar de Britse koningin.

Voor zowel kinderen als volwassenen is een bezoek aan de HMS Belfast de ideale manier om de geschiedenis van het schip te leren. Het schip telt in totaal 9 dekken waar je onder andere een kijkje kunt nemen in de slaapvertrekken waar de soldaten wekenlang dicht op elkaar zaten tijdens één van de vele missies. Of ervaar in de interactieve Operations Room hoe het was tijdens de strijd van Gun Turret. Dit en nog veel meer beleef je tijdens een bezoek aan dit unieke oorlogschip.

De HMS Belfast in Londen

Tickets voor de HMS Belfast

Wil je de HMS Belfast bezoeken? Dat kan! Bestel je tickets voor dit bijzondere schip in het hartje van Londen snel en eenvoudig via de website van GetYourGuide. Betalen doe je veilig via iDeal of creditcard in euro’s zodat je geen last hebt van wisselkoersen.

Volwassenen betalen 18,50 euro per persoon. Voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar is er een speciaal kindertarief van 9 euro per kind. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Als je de tickets voor de HMS Belfast online bestelt ontvang je via de email een voucher die je uit dient te printen en ter plekke moet laten zien.

Tijdens je bezoek aan de HMS Belfast zijn er gratis audio tours beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans en Duits. Voor kinderen en gezinnen zijn er speciale audio tours beschikbaar.

Klik hier om de tickets online te boeken

Waar ligt de HMS Belfast in Londen?

De HMS Belfast ligt in het centrum van Londen aan de Morgan Lane, op een steenworp afstand van de bekende Tower Bridge en aan de overkant van de Tower of London. Als je bij de Tower of Londen of de Tower Bridge staat zie je het schip al snel in de verte liggen in het water.

het oorlogsschip HMS Belfast is dagelijks geopend, met uitzondering van 24, 25 en 26 december. Tussen maart en oktober is het schip geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur met de laatste toegang om 17:00 uur. Tussen november en februari is het schip geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur met de laatste toegang om 16:00 uur.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com