Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weekendje naar Londen gebruik een VPN!

Ga jij voor een zakenreis naar Londen? Helaas is veilig internetten op een zakenreis in het buitenland niet altijd vanzelfsprekend. Het is aan te raden om in Londen altijd een VPN-verbinding te gebruiken. Lees in dit artikel waarom jij er goed aan doet om te kiezen voor een veilige VPN-verbinding tijdens een zakenreis naar Londen!

Wat is een VPN?

Je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat is een VPN nou precies? VPN staat voor Virtual Private Network. Dit is een efficiënte en makkelijke manier veilig te kunnen internetten op een laptop, mobiele telefoon of tablet.

Bij gebruik van internet wordt er continu informatie uitgewisseld tussen verschillende partijen op het internet. Met een VPN-verbinding zorg je voor een versleutelde verbinding. Al het dataverkeer wordt via de beveiligde verbinding eerst naar een VPN-server gestuurd. Daarna pas wordt het dataverkeer het internet opgestuurd.

Het gebruiken van een VPN verhoogt dus de vrijheid, anonimiteit en veiligheid. Dankzij een VPN is jouw identiteit voor de buitenwereld minder goed zichtbaar.

De werking van een VPN

Om gebruik te kunnen maken van een VPN in het buitenland dien je een abonnement af te sluiten bij een aanbieder. Vaak kun je abonnement afsluiten bij betrouwbare aanbieders voor slechts enkele euro’s per maand. Vervolgens download je de software, vanaf dat moment doet de VPN de rest voor je.

Dit is hoe een VPN werkt:
Een VPN werkt als volgt:

  • Dankzij VPN-software wordt jouw data versleuteld en via een beveiligde verbinding naar een VPN-server verstuurd.
  • Eenmaal bij de VPN-server aangekomen, wordt de data ontsleuteld zodat het weer leesbaar is.
  • Vervolgens wordt de ontsleutelde data het internet opgestuurd, op weg naar de eindbestemming. Alle internetverkeer dat van jou is of voor jou bedoeld is verloopt via die veilige VPN-server.
  • Wanneer er data naar jou verstuurd wordt verloopt dit ook via een beveiligde verbinding. De VPN-server ontvangt de data en versleutelt dit. De software op jouw mobiele telefoon, laptop of tablet ontsleutelt de data bij ontvangst zodat het voor jou weer leesbaar is.

Voordelen zakelijke VPN
We zetten de voordelen nog eens voor je op een rijtje:

  • Het is zonder bescherming eenvoudig voor andere gebruikers, waaronder ook gebruikers met eventuele slechte bedoelingen zoals hackers, mee te luisteren met dataverkeer en om internetverbindingen te omzeilen. Met een VPN-verbinding versleutel je de verbinding waardoor je veilig kunt internetten op publieke netwerken.
  • Met behulp van een VPN wordt jouw IP-adres en locatie verborgen. Zo blijf je anoniem op het internet. Dit komt doordat het internetverkeer wordt omgeleid via een externe server.
  • Het gebruik van een VPN maakt het mogelijk om makkelijker op afstand te kunnen werken door in te loggen op het bedrijfsnetwerk.
  • Ook advertentienetwerken zoals sociale media platforms (Facebook, Instagram) kunnen geen toegang krijgen tot jouw gegevens.

Waar let je op bij het kiezen?
En hoe kies je dan de juiste VPN? Er zijn talloze verschillende aanbieders op de markt. Kijk van te voren goed naar wat past bij wat jouw bedrijf gebruikt aan apparaten en naar het internetgedrag. Maak je gebruik van Windows of van MacOs?

Sommige software geeft de mogelijkheid om met één account op meerdere apparaten te kunnen inloggen. Dit kan natuurlijk handig zijn wanneer je zoekt naar de juiste software voor zakenreizen naar het buitenland, zoals Londen. En ten slotte is het van groot belang om altijd goed te letten op de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden