Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het stadsdeel van West End is het theater- en uitgaansdistrict van Londen. Daarnaast vind je in West End een aantal van de belangrijkste winkelstraten van Londen, Chinatown en de neonverlichting van Piccadilly Circus. Officieel maken de populaire toeristische bestemmingen van Covent Garden en Soho ook deel uit van West End.

Shopliefhebbers kunnen zich in West End dagenlang vermaken dankzij de winkelstraten van Regent Street, Oxford Street en de chique winkels in Bond Street. Vrijwel alle bekende winkelketens en modemerken zijn te vinden in deze populaire winkelstraten. Heb je na het shoppen zin in een hapje of drankje? In West End zijn heel veel gezellige horecagelegenheden te vinden waar je tot in de late uurtjes kunt blijven. Van de klassieke Britse pubs tot fastfoodtentjes en van romantische restaurants tot de hippe winebars, je vindt het allemaal in West End.

West End – de musicalwijk van Londen

Denk je aan Londen, dan denk je aan musicals. Londen staat bekend als de theaterstad van Europa en West End is de theaterwijk van Londen. Of het nu gaat om toneel, muziek of musical, je vindt het allemaal in West End! Verdeelt over de wijk zijn tientallen theaters te vinden waar onder andere de wereldberoemde musicals van Lion King, Phantom of the Opera en Wicked te bewonderen zijn. Enkele bekende theaters in West End zijn het Novello Theater, Her Majesty’s Theatre, The apollo Victoria Theatre, The Shaftesbury Theatre en The London Palladium.

Wil je een musical gaan bezoeken tijdens je stedentrip in Londen? Op onze musicals in Londen pagina vind je alles over het bezoeken van een musical in Londen en tips voor het reserveren van een ticket voor een musical in Londen.

Covent Garden in Londen

Soho en Covent Garden

Officieel maken Soho en Covent Garden ook deel uit van West End, maar vanwege de populariteit van deze twee gebieden in Londen worden de wijken veelal als losse wijk benoemd.

Soho staat vandaag de dag bekend als het uitgaansgebied van Londen. Aan het eind van een werkdag puilen de pubs in Soho uit met Londenaren die na hun werk een drankje komen doen. Soho staat vol met pubs, clubs, LGBT-bars en hippe eettenten. Of het nu gaat om vegetarisch, Spaans, Mexicaans, sushi, Chinees of Indiaans, je vindt het in Soho. In het zuiden van Soho ligt China Town, een unieke straat in Londen waar zelfs de straatbordjes tweetalig zijn uitgevoerd in het Engels en Chinees. Tijdens een bezoek aan China Town waan je jezelf tijdelijk in China door het oriëntaalse uiterlijk van de straat inclusief lampionnen en draken.

Covent Garden staat bekend om de knusse winkelstraatjes en de overdekt Covent Garden Market waardoor het ook wel een dorp midden in de stad wordt genoemd. In Covent Garden is het altijd levendig op straat. Zowel in de zomer als de winter zijn er straatmuzikanten te vinden en in de avonduren trekken veel Londenaren naar de wijk om te dineren in één van de vele restaurants in de wijk. Een aantal van de beste restaurants van Londen zijn te vinden in Covent Garden. Ook het oudste restaurant van Londen, Rules, is te vinden in Covent Garden in Maiden Lane.

Piccadilly Circus in Londen

Bekende pleinen in West End

In West End zijn enkele van de bekendste pleinen van Londen te vinden. Het bekendste plein is zonder twijfel Piccadilly Circus. Dagelijks trekt dit plein met zijn enorme neonreclames vele duizenden bezoekers. Op Piccadilly Circus vind je verder onder andere het standbeeld van Eros en het Trocadero, een gigantisch amusement gebouw met onder andere een casino en enkele bioscopen.

Op enkele minuten lopen van Piccadilly Circus ligt het Trafalgar Square, een andere populaire locatie van West End. Hier zijn onder andere het standbeeld van Nelson met de bronzen leeuwen te vinden. Daarnaast liggen de National Gallery en de National Portrait Gallery aan het plein van Trafalgar Square. Allebei deze musea zijn gratis te bezoeken.

Ook Leicester Square ligt in de wijk van West End. Op dit plein zijn enkele grote bioscopen, gezellige horecagelegenheden en het bekende TKTS-hokje te vinden. Bij het TKTS hokje kun je dagelijks goedkope theater tickets kopen. Meer informatie hierover vind je op onze musicals in Londen pagina.

Bereikbaarheid West End

Dankzij de ligging in het hart van Londen is West End eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Tientallen metrostations stoppen in de wijk van West End waaronder Covent Garden (Piccadilly line), Piccadilly Circus (Piccadilly en Bakerloo line), Leicester Square(Piccadilly en Northern line) en Charing Cross (Northern en Bakeloo line).

Het is ook mogelijk om met de bus naar West End te reizen, maar in verband met de drukte in de bus is de metro een betere optie. Er zijn acht buslijnen die door West End lopen. Wil je je route naar West End plannen? Kijk dan op de Plan a Journey routeplanner van Transport of Londen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com