Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is samen met Leicester Square en Trafalgar Square één van de bekendste pleinen van heel Londen en dat is te merken! Ongeacht het tijdstip is het altijd gezellig druk op Piccadilly Circus. Het plein, dat eigenlijk meer een knooppunt is, is vooral bekend vanwege zijn enorme videoschermen met reclame en de oogverblindende neonverlichting. Hierdoor wordt het plein dan ook regelmatig vergeleken met een andere beroemde plein met neonreclame, Time Square in New York.

Piccadilly Circus is aangelegd in 1819 en vandaag de dag is het plein een belangrijk verkeersknooppunt, ontmoetingsplek en een drukke toeristische attractie. Het plein verbindt een aantal belangrijke straten in de wijk West End, waaronder Regent Street, Shaftesbury Avenue, The Haymarket, Coventry street en Glasshouse Street. Door de centrale ligging in de stad is Piccadilly Circus een prima startpunt voor een middagje winkelen in Londen. Onder andere Regent Street, één van de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Londen, grenst aan Piccadilly Circus.

Een centrale plek op het plein wordt ingenomen door het Shaftesbury Memorial, dit monument is in 1893 gebouwd voor Lord Shaftesbury (een Britse politici die vocht tegen kinderarbeid) en bevat onder andere een beeld van de Griekse god Anteros. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het beeld tijdelijk van het plein gehaald omdat de locatie te gevaarlijk was door de vele bombardementen van de Duitsers. Na de oorlog is het beeld weer terug geplaatst op zijn oorspronkelijke plek op Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus in Londen

Bereikbaarheid Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is eenvoudig te bereiken dankzij de gelijknamige metrohalte welke onder het plein ligt. De metrolijnen Piccadilly Line en de Bakerloo Line stoppen beide op het Piccadilly metro station. In iedere hoek van het plein bevindt zich een ingang van de metrohalte zodat je vanuit alle kanten snel en eenvoudig de metrohalte kunt bereiken.

Overige metrostations in de buurt van het plein zijn het Charing Cross metro station welke op ongeveer 8 minuten lopen ligt, het Green Park metro station ligt op 9 minuten lopen en het Oxford Circus metro station ligt op +/- 12 minuten lopen. Daarnaast zijn er op en rondom het plein diverse bushaltes te vinden waar je uit kunt stappen om het plein te gaan ontdekken.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren