Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Notting Hill staat bekend als één van de mooiste wijken van Londen en is natuurlijk vooral bekend geworden door de gelijknamige film “Notting Hill” met de acteurs Julia Roberts en Hugh Grant. Gelukkig heeft Notting Hill veel meer te bieden dan enkel de boekenwinkel uit de film, er is zelfs zoveel te zien in de wijk dat je er makkelijk een dag of langer kunt genieten.

De wijk is de perfecte mix tussen shabby chic en high end, met een vleugje trendy. En vandaag de dag is de wijk hotter dan hot en voor veel Londenaren en toeristen is het de place to be. Niet alleen vanwege het bijzonder sfeertje wat je overal in de wijk kunt vinden, maar ook vanwege de bijzonder pasteltinten en de Victoriaanse bouwstijl in de wijk. Ook is de wijk erg populair vanwege de vele markten die er georganiseerd worden. De Portobello Road Market is hiervan verreweg de bekendste en populairste en trekt weekelijks duizenden bezoekers.

Notting Hill heeft ook altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op beroemdheden, en dan met name uit de artistieke hoek. Veel kunstenaars, acteurs en popmusici zijn veelal te vinden in Notting Hill en vele beschikken zelfs over een huis in de populaire wijk. Onder andere Kate Moss, Claudia Schiffer, Madonna, Robbie Williams, Naomi Cambell en Liam Gallagher worden met grote regelmaat gespot in Notting Hill.

Notting Hill in Londen

Bezienswaardigheden in Notting Hill

De levensader van Notting Hill is de Portobello Road waar je onder andere de bekende buurtkroeg The Sun in Splendour kunt vinden. Deze kroeg is geopend in 1850 en vormt vandaag de dag het startpunt voor een groot aantal toeristische rondleidingen en wandelingen door de wijk. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de metrohalte van Notting Hill Gate om de hoek van de kroeg ligt.

Als je de wijk Notting Hill inloopt vanaf de kroeg The Sun begrijp je ook waaraan de wijk zijn naam te danken heeft. De wijk is gebouwd op een heuvel en vanaf The Sun in Splendour loopt de Portobello Road heuvelafwaarts. Aan het einde van de Portobello Road sla je de Moscow Road in. Hier staat tientallen statige witte gebouwen die je terug in de tijd nemen naar de Victoriaanse tijd. Ook vind je in Moscow Road een Griekse orthondoxe kerk. Mede door deze kerk vind je in dit deel van Notting Hill opvallend veel Grieken. Mocht je dus zin hebben in Grieks eten, dan zit je in de Moscow Road goed.

Wil je de prachtige gekleurde huizen waar de wijk Notting Hill om bekend staat een keertje op de foto zetten? Dan moet je in de Lancaster Road zijn die kruist met de Portobello Road. Loop ook vooral de straten rondom de Lancaster Road in en ontdek de mooiste dingen van de wijk.

Bloesem
Eén van de dingen die gelijk opvalt als je in Notting Hill rondloopt is de bloesem die je overal in de wijk tegenkomt. Samen met de kleurrijke huizen fleurt de bloesem het straatbeeld nog verder op. Met name Magnolia’s zijn erg populair in Notting Hill. Wil je Notting Hill op zijn mooist bewonderen, dan is het aan te raden om de wijk in het voorjaar of de zomer te bezoeken, in deze periode staat de bloesem volop in bloem en is de bijzondere wijk nog mooier.

Hummingbird Bakery
Ben je gek op zoetigheid? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Hummingbird Bakery op de Portobello Road. Deze winkel staat vol met heerlijke cupcakes in tal van verschillende smaken. Zoveel dat je ze eigenlijk allemaal wel wilt proberen. Nadeel is dat de cupcakes flink aan de prijs zijn, dus het maken van een keuze uit het enorme assortiment is aan te raden zodat je niet helemaal blut de winkel uit loopt. Schaam je niet dat je maar één cupcake koopt, Hummingbird Bakery is het gewend en ook bij slechts één cupcake krijg je hem mee in een schattig klein doosje.

Notting Hill Carnival

Al jaren trekt het Notting Hill Carnival een kleine twee miljoen bezoekers naar de wijk toe tijdens het laatste weekend van augustus. Het Notting Hill Carnival is één van de grootste carnavals en straatfestivals van heel Europa en dat is goed te merken in de wijk. Overal waar je kijkt ie het één groot feest en komen de straten tot leven. Naast de vele kraampjes waar je het lekkerste eten kunt halen is de optocht maandag het absolute hoogtepunt van het festival. De zondag staat in het teken van familie met volop aandacht voor activiteiten voor kinderen en in de middag een speciale family parade.

Traditiegetrouw wordt het carnaval afgesloten met de Grand Finale parade op maandagmiddag. Tientallen praalwagens trekken tijdens deze parade door de straten van de wijk en worden afgewisseld door steel-drum bands uit de Caribische gebied en duizenden dansende mensen. Dankzij de Bank Holiday zijn veel mensen in Londen op maandag vrij waardoor het altijd erg druk is op de maandag van het Notting Hill Carnival. De afgelopen jaren trok het festival op maandag alleen al 1 miljoen bezoekers.

Het festival is het gevolg van de enorme toestroom van mensen uit het Caribische gebied die na de Tweede Wereldoorlog naar Londen trokken. Later volgde ook een grote stroom Marokkanen en Indiers. Al deze verschillende bevolkingsgroepen samen hebben gezorgd voor een mengelmoes van nationaliteiten die sinds 1964 het Notting Hill Carnaval vieren. Het carnaval is voor met name de afro-Caraïbische gemeenschap het ideale evenement om uiting te geven aan hun culturele tradities die in hun thuisland al vele honderden jaren gevierd worden.

In 2018 wordt het carnaval georganiseerd van zaterdag 25 augustus tot en met maandag 27 augustus. Kijk voor meer informatie over het Notting Hill Carnival op de website van het evenement.

Portobello Road Market

De Portobello Road Market in Londen bezoeken

Iedere zaterdagochtend staat Notting Hill volop in het teken van de Portobello Road Market. Deze tweedehands- en antiekmarkt is één van de grote trekpleisters van de wijk en trekt wekelijks vele duizenden bezoekers. Als je met de metro naar Notting Hill of de Portobello Road reist is het niet moeilijk om de markt te vinden, je hoeft alleen de stroom van mensen te volgen en je komt vanzelf bij de markt uit.

De Portobello Road Market is niet zomaar een markt, als je alle winkels rondom de markt meetelt, is het de grootste antiekmarkt in de wereld. Als een waar lint loopt deze gezellige en eigenzinnige markt door de wijk heen. Langs het traject van de markt vind je vele kraampjes met vintage producten, antieke meubels en andere oude producten.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te vinden op de Portobello Road Market, van retro koffers tot handgemaakte souvenirs en van oude fotocamera’s tot antieke meubelen, je vindt het er. Naast antiek vind je op de Portobello Road Market ook veel streetfood en groente en fruit op de Fruit & Veg markt. Niet alleen de bekende Chips on a Stick is er te vinden, ook voor bijvoorbeeld falafel, een smoothie of een patatje kun je op de markt kopen. De Fruit & Veg market is te vinden tussen Elgin Crescent en de Talbot Road.

Ben je op zoek naar nieuwe kleding of vintage kleding om je garderobe aan te vullen? Op de Fashion Market van de Portobello Road Market vind je tientallen stalletjes vol met kleding. De Fashion Market is te vinden in de Westway Area van Notting Hill.

Naast de markt op zaterdag is er ook op iedere andere dag van de week een markt te vinden op de Portobello Road, waaronder een fruitmarkt, een tweedehands markt en een kledingmarkt. Kijk voor meer informatie over de Portobello Road Market op de website van de markt.

Openingstijden
De Portobello Road Market is op zaterdag geopend van 9 uur in de ochtend tot en met 7 uur in de avond. De stalletjes van de markt zijn te vinden tussen de Portobello Road en de Kensington Park Road en van de Westbourne Grove tot en met de Golborne Road. Het is aan te raden vroeg in de ochtend te gaan, dan sta je vooraan bij alle koopjes en ben je de drukte voor.

Notting Hill in Londen

Waar ligt Notting Hill in Londen?

De wijk Notting Hill is eenvoudig te bereiken met de metro. Diverse lijnen van het uitgebreide metro netwerk van Londen lopen onder de wijk waardoor je met veel lijnen de wijk kunt bereiken. Je kunt de Central Line (rode lijn), de Circle Line (gele lijn) of de District Line (groene lijn) pakken als je naar Hotting Hill wilt reizen.

Het ideale begin voor je wandeling door Notting Hill is het metrostation Notting Hill Gate welke te bereiken is via de Central Line, Circle Line en de District line. Ook het metrostation Bayswater op de Circle en District Line is een ideaal station om je wandeling door de wijk te beginnen. Het metrostation van Bayswater ligt aan de rand van de wijk waardoor je niets mist van al het moois wat Notting Hill te bieden heeft. Voor meer informatie over de metro in Londen en alle lijnen van het metronetwerk kijk je op onze Metro in Londen pagina.

Wandeltocht Notting Hill

Ontdek de wijk van Notting Hill op een unieke manier tijdens een georganiseerde wandeltocht onder begeleiding van een lokale inwoner. De wandeltocht duurt ongeveer 100 minuten en laat je alle hoogtepunten van de wijk zien. De kosten voor de wandeltocht bedragen 17 euro per persoon en de wandeltocht is online te reserveren via de website van GetYourGuide.

Copyright header image: a-image / Shutterstock.com

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com