Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wisseling van de wacht op Buckingham Palace

Het hele jaar door worden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om klokslag 11:00 uur de Queen’s Guard bij Buckingham Palace afgelost tijdens de “Changing of the Guards”. Deze ceremonie is zeker de moeite waard om te bezichtigen, de entree is gratis. De volledige ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en is te bewonderen bij de voorkant van Buckingham Palace, het paleis van de Koningin van het Verenigd Koninkrijk. De wisseling van de wacht vindt plaats binnen de omheining van Buckingham Palace op het voorplein en wordt begeleid door een blaasorkest. Wees er wel op tijd anders is de kans groot dat je op de derde of vierde rij staat waardoor je een stuk minder ziet!

De wisseling van de wacht in London bestaat al sinds 1660 en is na al die jaren nog steeds een traditie die in ere wordt gehouden. Tijdens de ceremonie overhandigt de kapitein van de oude wacht ceremonieel de sleutels van Buckingham Palace aan de kapitein die de nieuwe wacht overneemt.

Let op, de hierboven genoemde data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV, de website van de Household Division van het Koninklijke huis of op de website changing-guard.com de actuele data om teleurstelling te voorkomen.

Horse Guards Parade

De wisseling van de lijfwachten van de Koningin van de Household Cavalry zijn te zien tijdens een aparte ceremonie. De wisseling van de Queen’s Life Guards vindt dagelijks plaats bij de Horse Guards Parade op de kleine binnenplaats naast Whitehall die ten oosten van St. James’s Park ligt.

De Horse Guards Parade duurt 25 minuten en hierbij marcheren de wachten van Hyde Park Corner, via Constitution Hill en The Mall naar de Horse Guards Parade. Het Wisselen van de Wacht bij de Horse Guards Parade vindt dagelijks plaats om 11:00 uur, op zondag begint de ceremonie om 10:00 uur. Deze data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV of de website van Visit London de actuele tijden om teleurstelling te voorkomen.

Deze wisseling van de wacht is minder bekend dan de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, maar door de aanwezigheid van de paarden en de unieke kleding van de ruiters is deze indrukwekkender dan die bij Buckingham Palace.

Wisseling van de wacht in Londen

The Four O’ Clock Parade of Dismounting Ceremony

Iedere dag om 4 uur vindt er nog een wisseling van de wacht plaats bij Buckingham Palace. Niet bij de hoofdingang, maar bij de Horse Guards. Deze ingang wordt bewaakt door The Queen’s Life Guard met onder andere twee Guards te paard.

Tijdens deze wisseling van de wacht inspecteert een officier te voet de Guards en de Guards te paard. Na de inspectie worden de paarden naar de stallen gebracht en nemen Guards te voet de wacht over en worden de poorten van de Horse Guards gesloten.

Bereikbaarheid Buckingham Palace

Als je met het openbaar vervoer naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace wilt reizen kun je het beste met de metro gaan. De metrostations St. James Park, Victoria Station en Green Park liggen in de buurt van Buckingham Palace. Vanaf één van deze metrostations loop je in ongeveer 5 tot 10 minuten naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

Wandeltocht wisseling van de wacht

Wil je niets missen van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace? Dan kun je een speciale wisseling van de wacht wandeltocht van 1 uur en 45 minuten boeken waarbij je naast de Changing of the Guards ook heel veel achtergrond informatie krijgt te horen over de wachtceremonie.
Vanaf het verzamelpunt bij Piccadilly Circus loop je samen met de ervaren gids door het centrum van Londen langs The Mall en Waterloo Palace waar je meer te weten krijgt over het Britse leger en haar grootste generaal, de Duke of Wellington. Aangekomen in The Mall krijg je de monumenten voor royals en generaals te zien en het St. James’s Park. Hierna kun je het mooiste koninklijke park bewonderen en aanschouw je de Horse Guards Parade. Hierna is het tijd voor de Household Cavalry die je zien vertrekken vanuit hun kazerne in Hyde Park. Één van de hoogtepunten van de wandeltour is het samen met de bewakers marcheren als ze het St. James’s Palace verlaten.

De kosten voor de speciale wisseling van de wacht wandeltocht bedragen 19,55 euro voor volwassenen en 14,95 euro voor kinderen. De wandeltocht langs de wisseling van de wacht in Londen is online te reserveren via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Klik hier om de wandeltocht online te boeken

Wisseling van de wacht in Londen

Wisseling van de Wacht tour met koepelbeklimming Westminster

Tijdens deze speciale wandeltocht zie je niet één maar twee wisselingen van de wacht. Deze uitgebreide tour begint bij Buckingham Palace waar je de populaire wisseling van de wacht te zien krijgt. Ondertussen vertelt de gids je van alles over het koninklijk huis en neemt jou en de rest van je kleine gezelschap mee naar een plek met het beste uitzicht.

Na de ceremonie wandel je door St. James’s Park en ben je precies op tijd voor de tweede wisseling van de wacht van de dag, die van de Changing of the Queen’s Life Guard bij de Horse Guards Parade. De tour wordt afgesloten met een exclusieve beklimming van een koepel in het nabijgelegen Westminster. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Westminster Abbey en het centrum van Londen.

De ultieme wisseling van de wacht rondleiding kost 33,80 euro per persoon en kan eenvoudig vooraf via internet geboekt worden via de website van Tiqets. De tour is niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar.

Klik hier om de wandeltocht inclusief Westminister bezoek te reserveren

Buckingham Palace bezoeken

Buckingham Palace ligt in het westen van het centrum van Londen en is hierdoor eenvoudig te bereiken met zowel de metro als bus.Met bus nummer 11, 211 C1 of C10 kun je uitstappen bij de halte Buckingham Palace Road, vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar Buckingham Palace.

Als je met de Londense metro naar Buckingham Palace wilt reizen heb je de keuze uit zes metrolijnen (Victoria, Piccadilly, Jubilee, Northern, District en Circle Line) en vijf nabijgelegen stations (Victoria, Green Park, St. James’s Park, Hyde Park Corner en Charing Cross) die allemaal op loopafstand van Buckingham Palace liggen. Welke metrohalte de beste optie is, is afhankelijk van wat je precies wilt gaan bekijken bij Buckingham Palace en waar je vandaan komt.

Hieronder hebben we de vijf metrostations in de buurt van Buckingham Palace overzichtelijk voor je op een rijtje gezet inclusief de afstanden naar Buckingham Palace en de tijd die je gemiddeld nodig hebt om van het metrostation naar Buckingham Palace te lopen.

MetrohalteMetrolijnAfstand
Green Park StationPiccadilly Line, Victoria Line en Jubilee Line700 meter / 5 minuten lopen
St. James’s Park StationCircle Line en District Line650 meter / 8 minuten lopen
Victoria StationCircle Line, District Line en Victoria Line800 meter / 10 minuten lopen
Hyde Park Corner StationPiccadilly Line1000 meter / 14 minuten lopen
Charing Cross StationBakerloo Line en Northern Line1500 meter / 20 minuten lopen

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com