Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Buckingham Palace – Bezoek het paleis van de koning in Londen

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Londen is zonder twijfel Buckingham Palace, de officiële residentie van de Koningin van Engeland. Ieder jaar staan miljoenen toeristen aan de poorten van dit indrukwekkende paleis in de hoop een glimp op te vangen van de koningin en de wisseling van de wacht. Leuk detail, als de koningin aanwezig is, wappert de Koninklijke vlag op de vlaggenstok op het dak. Is ze niet aanwezig, dan is de Union Jack te zien.

Buckingham Palace is in 1703 gebouwd voor John Sheffield, de hertog van Buckingham. In 1762 kocht koning George III het enorme pand en sinds 1837 doet het gebouw dienst als residentie voor de koninklijke familie, de eerste monarch die het paleis permanent bewoonde was Koningin Victoria. Buckingham Palace is in de loop der jaren een aantal keer verbouwd en telt in totaal zo’n 775 kamers en 78 badkamers die verdeeld zijn over een oppervlakte van maar liefst 77.000 vierkante meter. De paleisgevel is maar liefst 108 meter breed en het gebouw is 120 meter diep en 24 meter hoog. In het paleis zijn 1514 deuren en 760 ramen die om de zes weken worden gereinigd. Bij het paleis hoort ook een Koninklijke tuin met een oppervlakte van 40 hectare.

Naast de vele kamers zijn er ook een kapel, een dokterskabinet, een zwembad en een cafetaria voor het personeel in het paleis te vinden. De grootste zaal in Buckingham Palace is de balzaal die een afmeting heeft van 36,6 x 18 x 13,5 meter. In deze balzaal vinden onder andere de staatsdiners plaats. Indien er een staatshoofd op bezoek komt bij de koningin van Engeland, dan slapen ze in de Belgische suite die gebouwd is door koningin Victoria voor haar oom, koning Leopold I van België.

Buckingham Palace bezoeken – State Rooms

Het grootste gedeelte van het paleis is afgesloten voor het publiek, maar gelukkig is het wel mogelijk om delen van het paleis te bezoeken. Dit is grotendeels te danken aan de gebeurtenissen in 1992, in dat jaar beleefde de Koninklijke familie twee stukgelopen huwelijk en een scheiding. Bovendien werd kort voor het einde van het jaar Windsor Castle getroffen door een verwoestende brand.

Om de kostbare reparaties van Windsor Castle te kunnen betalen, kwam de koningin in 1993 op het idee om de 19 state rooms (staatsievertrekken) in het paleis open te stellen voor betalende bezoekers. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds mogelijk om het paleis te bezoeken, echter alleen in de maanden augustus en september, om precies te zijn van 30 juli tot en met 25 september. Er is in deze twee maanden een dagelijkse rondleiding waarvoor je vooraf kaartjes moet aanschaffen. Je tickets kun je reserveren via de website van Tiqets.com of de website van GetYourGuide vanaf 26 euro per persoon. In deze zomermaanden zijn er geen plechtigheden in Buckingham Palace en viert de royal family vakantie op hun kasteel in Schotland.

Openingstijden
30 juli tot en met 31 augustus
Dagelijks geopend van 09:15 uur tot 19:45 uur – laatste entree 17:15 uur.

1 september tot en met 25 september
Dagelijks geopend van 09:15 uur tot 18:45 uur – laatste entree 16:15 uur.

Een bezoek aan de State Rooms in Buckingham Palace duurt gemiddeld tussen de 2 en 2,5 uur. Hou er rekening mee dat de openingstijden die hierboven vermeld staan gewijzigd kunnen zijn. Kijk altijd voor de meest actuele data en tijden op de website van de Royal Collection of boek je tickets direct op de website van Tiqets.com en betaal in euro’s.

Toegangsprijzen
Het bezoeken van de State rooms in Buckingham Palace kost 21,50 pond per persoon. 60+ en studenten betalen 19,60 pond en kinderen onder de 17 en gehandicapten betalen 12,30 pond. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Het bezoeken van de State rooms inclusief een Garden Highlights Tour kost 30,50 pond voor volwassenen. 60+ en studenten betalen 27,50 pond en kinderen onder de 17 en gehandicapten betalen 18,20 pond. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen.

Klik hier om je State Rooms tickets te kopen

Buckingham Palace in Londen

Naast de State Rooms die slechts twee maanden in het jaar te bezoeken zijn, zijn er ook twee delen van het paleis die het hele jaar door te bezoeken zijn. Ten eerste is de Queen’s Gallery naast het kasteel aan de Buckingham Palace Road toegankelijk voor het publiek. De koninklijke familie van Engeland bezit één van de kostbaarste kunstverzamelingen van de wereld met onder andere unieke werken van Vermeer, Rembrandt en Rubens. Ook bezit de koninklijke familie een enorme collectie Sèvres-porselein en fraai Brits en Frans meubilair. Deze schilderijen en overige kunst items hangen en staan allemaal in de Queen’s Gallery en zijn te bekijken door een ticket voor de Queen’s Gallery te kopen.

De Queen’s Gallery is te bereiken door uit te stappen bij de metrohalte Victoria, Green Park of Hyde Park Corner. Met bus nummer 11, 211 C1 of C10 kun je uitstappen bij de halte Buckingham Palace Road, vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar de ingang van de Queen’s Gallery.

Openingstijden
1 januari tot 29 juli
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur – laatste entree 16:15 uur.

30 juli tot 25 september
Dagelijks geopend van 09:30 uur tot 17:30 uur – laatste entree 16:15 uur.

26 september tot 31 december
Dagelijks geopend van 09:30 uur tot 17:30 uur – laatste entree 16:15 uur.

Let op, op 15 december is de Queen’s Gallery gesloten om 17:15 uur. Op 25 en 26 december is de Queen’s Gallery de gehele dag gesloten.

De hierboven vermelde data en tijden kunnen gewijzigd zijn. Kijk voor de meest actuele data en tijden op de website van de Royal Collection.

Toegangsprijzen
Het bezoeken van de Queen’s Gallery in Buckingham Palace kost 12 euro per persoon en kinderen onder de 16 jaar betalen 6,50 euro. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets voor een bezoek aan Buckingham Palace – Queen’s Gallery zijn te boeken via de website van Tiqets.com.

Klik hier om je Queen’s Gallery tickets te kopen

Buckingham Palace bezoeken – Royal Mews

Naast de Queen’s Gallery zijn ook de Royal Mews, de koninklijke stallen van Buckingham Palace, het hele jaar door te bezoeken. In de stallen, die nog steeds actief gebruikt worden, vind je onder andere een prachtige collectie met staatsiekoetsen. Onder andere de grote gouden koets uit 1762 staat in de Royal Mews. Deze beroemde koets is gebruikt voor iedere kroning sinds George III in 1760. Ook de glazen koets waarin Prince William en Catherine Middleton getrouwd zijn is te bewonderen in de Royal Mews

Openingstijden
1 februari tot 24 maart
Maandag tot zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur – laatste entree 15:15 uur.

26 maart tot 31 oktober
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur – laatste entree 16:15 uur.

1 november maart tot 30 november
Maandag tot zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur – laatste entree 15:15 uur.

Let op, tijdens staatsbezoeken en koninklijke evenementen zijn de stallen gesloten. Kijk voor de meest actuele data en tijden op de website van de Royal Collection.

Toegangsprijzen
Het bezoeken van de Royal Mews in Buckingham Palace kost 11 euro voor volwassenen, tussen de 5 en 16 jaar betalen 6,50 euro. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets zijn eenvoudig online te reserveren via de website van Tiqets.com. Let op, de hierboven genoemde prijzen kan verouderd zijn. Kijk voor de actuele prijzen op de website.

Klik hier om je Royal Mews tickets te kopen

Buckingham Palace in Londen

Dagtour Buckingham Palace & Windsor Castle

Wil je een complete koninklijke ervaring beleven tijdens je vakantie in Londen? Maak een koninklijke pelgrimstocht naar de twee beroemdste koninklijke residenties van Groot-Brittannië tijdens deze Buckingham Palace en Windsor Castle dagtour van ruim 9 uur.

De tour begint om kwart over 9 in hartje Londen en brengt je langs twee van de meest vooraanstaande koninklijke residenties van Groot-Brittannië, Buckingham Palace en Windsor Castle. Tijdens de tocht kun je een kijkje nemen in de officiële residentie van de Queen of England in Buckingham Palace en krijg je een multimedia-audiogids door de State Rooms en de paleistuin.

Nadat je Buckingham palace hebt bewonderd is het tijd voor de rit naar het tweede koninklijke paleis van de dag, Windsor Castle. Onderweg wordt er eerst gestopt voor een 2 gangen lunch in het 14e eeuws hotel Harte and Garter. Op het menu staat in de pan geroosterde kipfilet met verwelkte groenten en beboterde nieuwe aardappelen of een vegetarische maaltijd met geitenkaas met mediterrane groenten en aardappelen. Als dessert wordt er appelkruimeltaart geserveerd.

Kosten van de dagtour
De tickets voor volwassenen van 17 tot 59 jaar kosten 138,90 euro, tickets voor kinderen tussen de 3 en 16 jaar kosten 127,22 euro. Senioren van 60 jaar en ouderen en studenten betalen 133,10 euro voor een ticket. Speciaal voor gezinnen is er een family ticket waarbij je toegang krijg voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Het family ticket kost 520 euro.

Klik hier om je tickets voor de dagtour te reserveren

Wisseling van de wacht in Londen

Wisseling van de wacht in Londen

Ieder dag van april tot en met juli wordt rond de klok van 11:30 uur de Queen’s Guard afgelost tijdens de “Changing of the Guards”. Deze ceremonie is zeker de moeite waard om te bezichtigen, de entree is gratis. De volledige ceremonie duurt ongeveer 30 minuten en is te bewonderen bij Buckingham Palace, het paleis van de Koningin van het Verenigd Koninkrijk. De wisseling van de wacht vind plaats binnen de omheining van Buckingham Palace op het voorplein en wordt begeleid door een blaasorkest. Wees er wel op tijd anders is de kans groot dat u derde of vierde rij staat waardoor u een stuk minder ziet!

Buiten het seizoen, wat loopt van april tot en met juli, vind de ceremonie om de dag plaats. In de maand oktober vindt de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace plaats op oneven dagen, in november op even dagen en in december op de oneven dagen. Deze data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV of op de website changing-guard.com de actuele data om teleurstelling te voorkomen.

Je kunt ook deelnemen aan de wisseling van de wacht wandeltocht waarbij je onder begeleiding van een gids de wisseling van de wacht gaat bekijken en tijdens de wandeltocht alle ins en out van de wisseling van de wacht krijgt te horen. De wandeltocht kost 20 euro per persoon en is online te reserveren via de website van GetYourGuide.

Horse Guards Parade
De wisseling van de lijfwachten van de Koningin zijn te zien tijdens een aparte ceremonie. Deze vindt dagelijks plaats bij de Horse Guards Parace vlakbij Whitehall. De Horse Guards Parade duurt 25 minuten en hierbij marcheren de wachten van Hyde Park Corner, via Constitution Hill en The Mall naar de Horse Guards Parade. Het Wisselen van de Wacht bij de Horse Guards Parade vindt dagelijks plaats om 11:00 uur, op zondag begint de ceremonie om 10:00 uur. Deze data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV of de website van Visit London de actuele tijden om teleurstelling te voorkomen.

Waar ligt Buckingham Palace?

Buckingham Palace ligt in het westen van het centrum van Londen en is hierdoor eenvoudig te bereiken met zowel de metro als bus.Met bus nummer 11, 211 C1 of C10 kun je uitstappen bij de halte Buckingham Palace Road, vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar Buckingham Palace.

Als je met de Londense metro naar Buckingham Palace wilt reizen heb je de keuze uit zes metrolijnen (Victoria, Piccadilly, Jubilee, Northern, District en Circle Line) en vijf nabijgelegen stations (Victoria, Green Park, St. James’s Park, Hyde Park Corner en Charing Cross) die allemaal op loopafstand van Buckingham Palace liggen. Welke metrohalte de beste optie is, is afhankelijk van wat je precies wilt gaan bekijken bij Buckingham Palace en waar je vandaan komt.

Hieronder hebben we de vijf metrostations in de buurt van Buckingham Palace overzichtelijk voor je op een rijtje gezet inclusief de afstanden naar Buckingham Palace en de tijd die je gemiddeld nodig hebt om van het metrostation naar Buckingham Palace te lopen.

Metrohalte Buckingham PalaceMetrolijnAfstand
Green Park StationPiccadilly Line, Victoria Line en Jubilee Line700 meter / 5 minuten lopen
St. James’s Park StationCircle Line en District Line650 meter / 8 minuten lopen
Victoria StationCircle Line, District Line en Victoria Line800 meter / 10 minuten lopen
Hyde Park Corner StationPiccadilly Line1000 meter / 14 minuten lopen
Charing Cross StationBakerloo Line en Northern Line1500 meter / 20 minuten lopen

 

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com