[the-subtitle]
[the-subtitle]

Piccadilly Line metrolijn

De Piccadilly Line is één van de 11 metrolijnen van de Londense metro. Op de plattegronden en metrokaarten wordt de Piccadilly Line in het donkerblauw weergegeven. De Piccadilly Line loopt grotendeels diep onder de grond van het noordoosten naar het westen van Londen en is een belangrijke verbinding met Heathrow Airport, de belangrijkste luchthaven van Londen.

De Piccadilly Line is de op vier na drukste metrolijn van het metronetwerk in Londen met ruim 220 miljoen passagiers per jaar. Eén van de redenen waarom de Piccadilly Line zo populair is, is doordat een aantal stations vlakbij enkele toeristische hotspots liggen. Onder andere Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Regent Street en Buckingham Palace kunnen eenvoudig en snel bezocht worden door uit te stappen op de stations Piccadilly Circus Station en Green Park Station.

De metro in Londen

Dienstregeling Piccadilly Line

De metro op de Piccadilly Line rijdt iedere dag van de week, inclusief de zondag en vakanties en feestdagen, behalve op 25 december met kerst.

De eerste metro vertrekt op Cockfosters Underground Station om 05:09 van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de metro om 7:00 uur vanaf dit station. Bij het Heathrow Terminal 5 metrostation vertrekt de eerste metro om 05:23 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de eerste metro om 06:07 uur. Bij het Uxbridge mertrostation vertrekt de eerste metro om 6:20 uur van maandag tot zaterdag en om 08:43 uur op zondag.

De laatste metro vertrekt bij het Cockfosters Underground Station om 23:54 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de laatste metro om 23:00 uur. Bij het Heathrow Terminal 5 metrostation vertrekt de laatste metro om 23:42 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de eerste metro om 22:37 uur. Bij het Uxbridge mertrostation vertrekt de laatste metro om 23:04 uur van maandag tot zaterdag en om 22:04 uur op zondag.

Voor een overzicht van alle vertrektijden van de metro op de Piccadilly Line kun je kijken op de website van Transport of London.

Routeplanner voor de metro van Londen

Wil je weten wat de snelste route is van je hotel naar een bezienswaardigheid in Londen? Of wil je weten tot hoe laat je vanaf een bepaald metrostation in Londen kunt reizen naar je hotel of een andere plek in Londen? Op de routeplanner van Transport For Londen kun je eenvoudig en snel je route in Londen plannen. Je kunt je vertreklocatie en de eindbestemming, de vertrektijd en de datum opgeven en de routeplanner laat je binnen enkele seconden alle mogelijkheden zien.

Metrostations op de Piccadilly Line

De Piccadilly Line heeft een totale lengte van 71 kilometer en telt 53 stations, waarvan er 25 ondergronds liggen. In de buitenwijken van Londen loopt het traject van de metrolijn grotendeels bovengronds. Een deel van de Piccadilly metrolijn loopt gelijk met die de metrolijnen District Line en Metropolitan Line.

Het centrale deel van de metrolijn tussen Earl’s Court en King’s Cross St Pancras ligt in de London Transport Zone 1 het traject tussen de metrohaltes Manor House en Turnham Green ligt in zone 2. De metrohaltes tussen Park Royal en Northtfields liggen in zone 3 en Southgate, Sudburry Hill en Hounslow Central liggen in zone 4. Cockfosters, Hatton Cross en Eastcote liggen in zone 5 en het traject van Uxbridge tot de stations bij de terminals van London Heathrow Airport liggen in zone 6.

Hieronder hebben we alle 53 metrostations op de Piccadilly Line overzichtelijk voor je op een rijtje gezet inclusief informatie over de verschillende overstapmogelijkheden op de stations. Klik op de naam van het metrostation om de locatie van het metrostation in Google Maps te openen.

Metrostation Heathrowtak Overstap opties Omgeving
Cockfosters   Trent Park
Oakwood
Southgate
Arnos Grove Bounds Green en Muswell Hill
Bounds Green
Wood Green
Turnpike Lane
Manor House
Finsbury Park Victoria Line en National Rail
Arsenal Emirates Stadion / Arsenal Museum
Holloway Road
Caledonian Road
King’s Cross St. Pancras Victoria Line,  Northern Line, Metropolitan Line, Hammersmith & City Line, Circle Line en National Rail
Russell Square
Holborn Central Line
Aldwych
Covent Garden Covent Garden, London Transport Museum, Jubilee Market Hall en Royal Opera House
Leicester Square Northern Line National Gallery, Leicester Square, Trafalgar Square en Chinatown
Piccadilly Circus Bakerloo Line Piccadilly Circus, St James’s Square en Regent Street
Green Park Jubilee Line en Victoria Line Buckingham Palace, Berkeley Square en Bond Street
Hyde Park Corner Hyde Park
Knightsbridge
South Kensington Circle Line en District Line
Gloucester Road Circle Line en District Line
Earl’s Court  District Line
Barons Court District Line
Hammersmith District Line
Turnham Green District Line
Acton Town Acton Town District Line
Ealing Common ↑↓ District Line
North Ealing ↑↓
Park Royal ↑↓
Alperton ↑↓
Sudbury Town ↑↓
Sudbury Hill ↑↓
South Harrow ↑↓
Rayners Lane ↑↓ Metropolitan Line
Eastcote ↑↓ Metropolitan Line
Ruislip Manor ↑↓ Metropolitan Line
Ruislip ↑↓ Metropolitan Line
Ickenham ↑↓ Metropolitan Line
Hillingdon ↑↓ Metropolitan Line
Uxbridge ↑↓ Metropolitan Line
South Ealing
Northfields
Boston Manor
Osterley
Hounslow East
Hounslow Central
Hounslow West
Hatton Cross
Heathrow Terminal 4 London Heathrow Airport
Heathrow Terminals 2 & 3 London Heathrow Airport
Heathrow terminal 5 London Heathrow Airport

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Dit vind je wellicht ook interessant

Meer Londen tips en bezienswaardigheden

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren