Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piccadilly Line metrolijn

De Piccadilly Line is één van de 11 metrolijnen van de Londense metro. Op de plattegronden en metrokaarten wordt de Piccadilly Line in het donkerblauw weergegeven. De Piccadilly Line loopt grotendeels diep onder de grond van het noordoosten naar het westen van Londen en is een belangrijke verbinding met Heathrow Airport, de belangrijkste luchthaven van Londen.

De Piccadilly Line is de op vier na drukste metrolijn van het metronetwerk in Londen met ruim 220 miljoen passagiers per jaar. Eén van de redenen waarom de Piccadilly Line zo populair is, is doordat een aantal stations vlakbij enkele toeristische hotspots liggen. Onder andere Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Regent Street en Buckingham Palace kunnen eenvoudig en snel bezocht worden door uit te stappen op de stations Piccadilly Circus Station en Green Park Station.

De metro in Londen

Dienstregeling Piccadilly Line

De metro op de Piccadilly Line rijdt iedere dag van de week, inclusief de zondag en vakanties en feestdagen, behalve op 25 december met kerst.

De eerste metro vertrekt op Cockfosters Underground Station om 05:09 van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de metro om 7:00 uur vanaf dit station. Bij het Heathrow Terminal 5 metrostation vertrekt de eerste metro om 05:23 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de eerste metro om 06:07 uur. Bij het Uxbridge mertrostation vertrekt de eerste metro om 6:20 uur van maandag tot zaterdag en om 08:43 uur op zondag.

De laatste metro vertrekt bij het Cockfosters Underground Station om 23:54 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de laatste metro om 23:00 uur. Bij het Heathrow Terminal 5 metrostation vertrekt de laatste metro om 23:42 uur van maandag tot zaterdag, op zondag vertrekt de eerste metro om 22:37 uur. Bij het Uxbridge mertrostation vertrekt de laatste metro om 23:04 uur van maandag tot zaterdag en om 22:04 uur op zondag.

Voor een overzicht van alle vertrektijden van de metro op de Piccadilly Line kun je kijken op de website van Transport of London.

Routeplanner voor de metro van Londen

Wil je weten wat de snelste route is van je hotel naar een bezienswaardigheid in Londen? Of wil je weten tot hoe laat je vanaf een bepaald metrostation in Londen kunt reizen naar je hotel of een andere plek in Londen? Op de routeplanner van Transport For Londen kun je eenvoudig en snel je route in Londen plannen. Je kunt je vertreklocatie en de eindbestemming, de vertrektijd en de datum opgeven en de routeplanner laat je binnen enkele seconden alle mogelijkheden zien.

Metrostations op de Piccadilly Line

De Piccadilly Line heeft een totale lengte van 71 kilometer en telt 53 stations, waarvan er 25 ondergronds liggen. In de buitenwijken van Londen loopt het traject van de metrolijn grotendeels bovengronds. Een deel van de Piccadilly metrolijn loopt gelijk met die de metrolijnen District Line en Metropolitan Line.

Het centrale deel van de metrolijn tussen Earl’s Court en King’s Cross St Pancras ligt in de London Transport Zone 1 het traject tussen de metrohaltes Manor House en Turnham Green ligt in zone 2. De metrohaltes tussen Park Royal en Northtfields liggen in zone 3 en Southgate, Sudburry Hill en Hounslow Central liggen in zone 4. Cockfosters, Hatton Cross en Eastcote liggen in zone 5 en het traject van Uxbridge tot de stations bij de terminals van London Heathrow Airport liggen in zone 6.

Hieronder hebben we alle 53 metrostations op de Piccadilly Line overzichtelijk voor je op een rijtje gezet inclusief informatie over de verschillende overstapmogelijkheden op de stations. Klik op de naam van het metrostation om de locatie van het metrostation in Google Maps te openen.

MetrostationHeathrowtakOverstap optiesOmgeving
Cockfosters Trent Park
Oakwood
Southgate
Arnos GroveBounds Green en Muswell Hill
Bounds Green
Wood Green
Turnpike Lane
Manor House
Finsbury ParkVictoria Line en National Rail
ArsenalEmirates Stadion / Arsenal Museum
Holloway Road
Caledonian Road
King’s Cross St. PancrasVictoria Line,  Northern Line, Metropolitan Line, Hammersmith & City Line, Circle Line en National Rail
Russell Square
HolbornCentral Line
Aldwych
Covent GardenCovent Garden, London Transport Museum, Jubilee Market Hall en Royal Opera House
Leicester SquareNorthern LineNational Gallery, Leicester Square, Trafalgar Square en Chinatown
Piccadilly CircusBakerloo LinePiccadilly Circus, St James’s Square en Regent Street
Green ParkJubilee Line en Victoria LineBuckingham Palace, Berkeley Square en Bond Street
Hyde Park CornerHyde Park
Knightsbridge
South KensingtonCircle Line en District Line
Gloucester RoadCircle Line en District Line
Earl’s Court District Line
Barons CourtDistrict Line
HammersmithDistrict Line
Turnham GreenDistrict Line
Acton TownActon TownDistrict Line
Ealing Common↑↓District Line
North Ealing↑↓
Park Royal↑↓
Alperton↑↓
Sudbury Town↑↓
Sudbury Hill↑↓
South Harrow↑↓
Rayners Lane↑↓Metropolitan Line
Eastcote↑↓Metropolitan Line
Ruislip Manor↑↓Metropolitan Line
Ruislip↑↓Metropolitan Line
Ickenham↑↓Metropolitan Line
Hillingdon↑↓Metropolitan Line
Uxbridge↑↓Metropolitan Line
South Ealing
Northfields
Boston Manor
Osterley
Hounslow East
Hounslow Central
Hounslow West
Hatton Cross
Heathrow Terminal 4London Heathrow Airport
Heathrow Terminals 2 & 3London Heathrow Airport
Heathrow terminal 5London Heathrow Airport

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com