Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Greenwich Market

De Greenwich Market is een dagelijkse markt in Londen die op een unieke plek op een Unesco werelderfgoed locatie in de wijk Greenwich gehouden wordt. De historische markt is te vinden in het centrum van Greenwich, op loopafstand van een aantal andere populaire bezienswaardigheden in de wijk waaronder de Cutty Sark, het National Maritime Museum en het Royal Observatory Greenwich.

De Greenwich Market behoort volgens kenners tot één van de beste markten van Londen en komt dan ook veel voor in de diverse top-10 lijstjes van Londen. De reden dat de Greenwich Market zo goed scoort bij de kenners en lokale bevolking komt vanwege het brede aanbod van de marktkraampjes met onder andere kunst, handgemaakte producten, sierraden en kleiding.

De Greenwich Market in Londen

In het weekend vind je in de Greenwich Market ook tal van verse producten en etenswaren. In de kraampjes vind je tal van unieke smaken vanuit de hele wereld waaronder Indiaans, Italiaans en Mexicaans. Naast de ruim 120 kraampjes vind je in deze overdekte markt ook enkele restaurants en gezellige pubs welke voornamelijk rondom de markthal te vinden zijn. Hier kun je heerlijk eten en drinken na je bezoek aan de markt.

Waar ligt Greenwich in Londen?

Vanuit het centrum van Londen is Greenwich gemakkelijk te bereiken als je de trein pakt of met de boot gaat. De leukste manier om naar Greenwich te reizen is met de boot zodat je onderweg een groot deel van Londen vanaf het water kunt aanschouwen. Je kunt onder andere met de Theems cruise vanuit Westminster naar Greenwich varen of als je ook andere hoogtepunten van Londen wilt bezoeken kun je kiezen voor de hop-on hop-off stadscruise. Opstappen kan onder andere bij de pier bij de London Eye of bij de London Tower.

Je kunt ook kiezen voor de bootbussen van de Thames Clipper welke vertrekken vanaf alle belangrijkste pieren in het centrum van Londen en naar Greenwich varen. Vanaf onder andere de London Bridge Pier, de Tower Pier en de bankside Pier varen er boten naar de overige pieren in Londen waaronder de pier bij Greenwich. Ieder uur vertrekken er meerdere boten en met een dagkaart van 22 euro kun je zo vaak je wilt op- en uitstappen bij alle pieren in Londen. Tickets voor de Thames Clipper zijn eenvoudig online te reserveren via de website van GetYourGuide waarbij je in euro’s kunt betalen.

Als je met de trein naar Greenwich wilt reizen kun je het beste kiezen voor de Docklands Light Railway (DLR). Deze trein zonder bestuurder, een soort van metro dus, rijdt vanuit het centrum van Londen naar Oost en Zuid-Oost Londen. Het DLR station van Cutty Sark ligt het meest in de buurt van de bezienswaardigheden van Greenwich. Of het normale treinstation van Greenwich. Als je met de metro wilt reizen kun je het best afreizen naar het metrostation Bank en hier overstappen op de DLR richting het Cutty Sark DLR station. Iedere 10 minuten vertrekt er een DLR-trein vanuit Greenwich naar het centrum en vanuit Londen centrum naar Greenwich. In het centrum van Londen ligt er onder andere een DLR station bij de Tower of London, het Tower Gateway DLR Station.

Ook met de bus kun je naar Greenwich reizen, de buslijnen 129, 177, 180, 188, 199, 286 en 386 stoppen allemaal in Greenwich town centre.

Openingstijden Greenwich Market

De Greenwich Market is dagelijks geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 17:30 uur, ook in de Bank Holidays is de markt gewoon open. Meer informatie over de Greenwich Market is te vinden op de officiële website van de markt.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com