Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boottocht over de Theems van Westminster naar Greenwich

Ontdek Londen vanaf het water tijdens deze twee uur durende boottocht over de Theems waarbij je van Westminster in het centrum van Londen vaart naar Greenwich en weer terug.

De boottocht start in het centrum van Londen op de Westminster Pier tegenover de London Eye. Nadat iedereen aan boord is gegaan is het tijd om te vertrekken en Londen vanaf het water te gaan ontdekken. Allereerst krijg je een uniek kijkje op het enorme reuzenrad van de London Eye en zie je de Big Ben vanaf het water. Daarna is het tijd voor een andere parel van Londen, de Tower of London met daarachter de Tower Bridge. Ook de opvallende The Shard wolkenkrabber en de Tate Modern krijg je te zien tijdens de boottocht.

Tijdens de boottocht kun je ervoor kiezen om binnen of buiten op het open dek te zitten. Natuurlijk zie je vanaf het panoramisch buitendek alle bezienswaardigheden van Londen het beste, maar mocht het weer niet zo mooi zijn dan kun je het binnen ook prima bewonderen dankzij de grote glazen ramen in de boot. Tijdens de boottocht krijg je live audiocommentaar van de gids die meevaart tijdens de boot tocht. Zo kom je alles te weten over alle hoogtepunten van de stad en de geschiedenis van Londen.

Greenwich Park in Londen

Greenwich bezoeken

De boottocht eindigt bij Greenwich waar je kunt uitstappen om Greenwich te gaan ontdekken, maar je kunt ook blijven zitten om weer terug te varen naar het centrum van Londen. In Greenwich kun je tal van bezienswaardigheden gaan ontdekken zoals de Greenwich Market, de Cutty Shark, Greenwich Park en de Koninklijke sterrenwacht de Royal Observatory Greenwich of het National Maritime Museum. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van de pier zodat je de hoogtepunten van Greenwich in een korte tijd kunt aanschouwen.

Als je uitstapt in Greenwich kun je op een later tijdstip weer aan boord stappen om de terugreis naar Westminster in het centrum van Londen te maken. De boottocht van Westminster naar Greenwich duurt ongeveer één uur, de boottocht van Westminster naar Greenwich en weer terug duurt in totaal twee uur.

Tickets voor de boottocht

Een enkele reis van de boottocht over de Theems is al te boeken vanaf 9,30 euro. Hieronder hebben we alle tarieven voor de Theems riviercruise overzichtelijk op een rijtje gezet. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassene. De hieronder vermelde prijzen kunnen wisselen in verband met de wisselende koers van de pond ten opzichte van de euro.

Volwassenen
Enkele reis: 14,20 euro
Retour: 18,60 euro

Studenten en 65+
Enkele reis: 9,70 euro
Retour: 12,90 euro

Kinderen (5 tot 15 jaar)
Enkele reis: 8,90 euro
Retour: 11,70 euro

De tickets voor de boottocht over de Theems zijn eenvoudig vooraf via internet te reserveren via de website van Tiqets.com of de website van GetYourGuide. Door je tickets vooraf via internet te reserveren loop je niet het risico dat je moet wachten in de lange rij voor de kassa of dat er geen plek meer is in de boten op het tijdstip dat je de cruise over de Theems wilt gaan doen. Je kunt online veilig en snel betalen met iDeal, creditcard of PayPal en je betaalt in euro’s waardoor je geen last hebt van de wisselkoers van de euro en de pond en de bijkomende vreemde valuta kosten van de bank.

Klik hier om je tickets voor de boottocht te reserveren

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com