Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Guy Fawkes Night (Bonfire Night) – 5 november

Ieder jaar wordt er in het Verenigd Koninkrijk en Londen op 5 november het historische moment gevierd waarop Guy Fawkes en een aantal medestanders in 1605 het parlement probeerde op te blazen om zo Koning James I te doodde. Gelukkig voor Koning James I werd het complot van de katholieken verijdeld en om te herdenken dat koning James I de aanslag overleefde worden elk jaar vreugdevuren en vuurwerk ontstoken. Tijdens veel vreugdevuren wordt ook een stropop van Guy Fawkes in de brand gestoken. Sinds die dag staat 5 november bekend als de Guy Fawkes Day, ook wel de Bonfire Night genoemd.

In de aanloop naar 5 november vinden er in Londen op een groot aantal plaatsen vuurwerkshows plaats die veelal gepaard gaan met lekker eten, drinken, muziek en diverse familie activiteiten. Hieronder hebben wij de populairste evenementen tijdens de Guy Fawkes Night voor je op een rijtje gezet. Vaak worden de vuurwerkshows in het weekend voor 5 november gehouden in het centrum van de stad.

Battersea Park Fireworks

Eén van de locaties waar een grote vuurwerkshow georganiseerd wordt is het Battersea Park. Tijdens het Battersea Park Fireworks Display kun je vanaf de oevers van de Thames de vuurwerkshow bekijken. Voor de beste plaatsen zijn er tickets nodig, maar het is ook mogelijk om van een afstand de show gratis te bekijken. De prijzen beginnen bij 10,- pond per persoon. Kinderen onder de 10 jaar mogen gratis naar binnen. Naast de vuurwerkshow is er ook een gigantisch vreugdevuur. Jaarlijks trekt de Battersea Park vuurwerkshow vele duizenden bezoekers, dus wees op tijd met de aankoop van je tickets. Tijdens het evenement is er bij de diverse stalletjes op het terrein eten en drinken te kopen.

Let op, de Battersea Park Fireworks show vind plaats op 2 november in de avond. Het terrein opent vanaf 18:00 uur zijn deuren en het vreugdevuur zal om 19:30 uur aangestoken worden. De vuurwerkshow start om klokslag 20:00 uur. Kijk op de website van Visit London voor meer informatie of bekijk de evenement pagina op deze website.

Blackheath Fireworks

Blackheath Fireworks is één van de grootste vieringen van Bonfire Night in Londen en trekt jaarlijks ruim 80.000 bezoekers. Het vuurwerk wordt afgestoken bij de kerk in Blackheath Common in oost Londen. De toegang tot het evenement is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. De deuren van het evenement gaan al om 12 uur ‘s middags open. De restaurantjes en de bars gaan open om 17:00 uur. het vuurwerk begint om 8 uur in de avond. Let op, het vuurwerk wordt op 2 november afgestoken bij Blackheath Common. Bekijk de evenement pagina voor meer informatie over deze vuurwerkshow.

Oud en nieuw in Londen

Southwark’s Fireworks Night – 5 november

Jaarlijks trekt de Southwark’s Fireworks Night ruim 30.000 bezoekers, daarmee is het in één klap één van de grootste gratis shows van de stad. Het evenement vindt plaats op de south bank van de Thames rivier en naast een vuurwerkshow vind je er onder andere ook een funfair, tal van restaurants en bars en volop entertainment.

Aangezien de Southwark vuurwerkshow heel populair is, is het aan te raden om vroegtijdig je tickets te kopen. De prijzen van de tickets bedragen 8,50 pond voor volwassenen, kinderen tussen den 4 en 15 jaar betalen 2,50 pond. Speciaal voor gezinnen is er het Family ticket welke 20 pond kost en toegang geeft voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen.

De Southwark vuurwerkshow vindt plaats op 5 november. De hekken van het terrein gaan om 5 uur open en je dient voor half 7 binnen te zijn, na die tijd sluiten de deuren en mag je niet meer naar binnen. De vuurwerkshow zelf begint om klokslag 8 uur. Kijk op de website van Visit London voor meer informatie.

Overige locaties

Naast het battersea Park en het de Soutwark’s Firework Night zijn er in Londen op nog een aantal locaties vuurwerkshows te bewonderen. Onder andere bij het Lambeth Firework in het Brockwell Park in Zuid Londen. Bij het Croydon Road Recreation Ground kun je op 2 november 2019 terecht voor het Beckenham Firework en op 3 november 2019 is er ook een grote vuurwerkshow in het Victoria Park tijdens de Fireworks Night at Victoria Park. Deze show is gratis te bekijken.

Op 1 en 2 november 2019 wordt in het Alexandra Park het Alexandra Palace Fireworks Festival georganiseerd, uiteraard is er hier in de avond ook een vuurwerkshow. Kijk voor alle informatie over de Bonfire Night vuurwerkshows ook een kijkje op de evenementen pagina op de website van Visit Londen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com