Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

London City Airport

London City Airport (LCY) ligt zoals de naam al doet vermoeden in de stad zelf, ten oosten van het centrum van Londen nabij de A13 snelweg in het Royal Docks gebied. Dankzij de centrale ligging midden in de stad is het vliegveld met name populair bij zakenmensen die ’s ochtends vroeg richting Londen vliegen en in de avond weer terug naar huis.

Het vliegveld ligt vrijwel direct aan de Theems in de buurt van het zaken district City of London en de Canadry Wharf. Het vliegveld is relatief klein waardoor het een verademing is ten opzichte van het drukke vliegveld van Heatrow. Door de kleinschaligheid ben je relatief snel langs de douane en kun je binnen no time je koffers ophalen bij de bagageband.

London City Airport
Copyright image: London City Airport Ltd.

Vliegen op London City Airport

Dagelijks gaan er rechtstreekse vluchten van o.a. KLM, Cityjet en British Airways van Amsterdam en Rotterdam naar de luchthaven van London City Airport. De ligging van London City Airport mag dan ideaal zijn, nadeel aan de luchthaven zijn de prijzen die relatief hoog liggen. Dit komt vooral doordat de low-cost airlines niet op deze luchthaven in hartje Londen vliegen. Maar daar staat wel tegenover dat je flink bespaart op reiskosten en reistijd naar het centrum van Londen.

Afstand & openbaar vervoer

London City Airport ligt op 14 kilometer van het centrum van Londen, op ongeveer 30 minuten rijden. De snelste manier op vanaf London City Airport naar het centrum van Londen te reizen is door middel van de Docklands Light Railway (DLR). Een ticket kost je een paar euro en binnen een half uur brengt de DLR je vanaf het station London City Airport naar het metrostation Bank in het zakendistrict City. Vanaf hier kun je overstappen op de overige metrolijnen die je naar het centrum van Londen brengen.

Terminal van London City Airport
Copyright image: London City Airport Ltd.

Taxi en auto huren op London City Airport

Wil je een taxi reserveren vanaf het vliegveld van London City Airport? Via de website van Taxi2Airport kun je voordelig en snel een taxi reserveren. Door vooraf je taxi te reserveren ben je zeker van een taxi en heb je geen kans op onverwachte kosten.

Wil je een auto huren op London City Airport? Dat is geen enkel probleem. Er zijn in de terminal diverse bekende verhuurmaatschappijen gevestigd. Het is aan te raden om vooraf via internet je auto te reserveren zodat je op een voordeliger tarief kunt rekenen. De prijzen voor autoverhuur op London City Airport kun je eenvoudig en snel vergelijken via Easyterra/a>. Let er wel op dat het rijden in Londen zelf prijzig kan zijn vanwege de parkeertarieven en de “Congestion Charges”. Of kijk op de pagina auto huren in Londen voor meer aanbieders van huurauto’s in Londen en informatie over het huren van een auto in Londen.

Kijk voor meer informatie over London City Airport op de officiële website van de luchthaven.

Vliegtickets London City Airport

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar London City Airport? Vergelijk eenvoudig en snel alle vliegtickets voor vluchten naar Londen op de website van Tix.nl of Skyscanner.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com