Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luchthaven transfers vanaf Heathrow Airport

Vlieg je binnenkort op het vliegveld van London Heathrow Airport voor een korte vakantie of stedentrip in Londen? En ben je op zoek naar vervoer van en naar de luchthaven naar het centrum van de stad? Wij hebben alle vliegveld transfers van London Heathrow Airport naar het centrum van Londen voor je op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een goedkope busrit of een relaxte treinrit naar het centrum van Londen, het is allemaal mogelijk!

Heathrow Express – transfer vanaf Heathrow Airport

De snelste manier om vanaf de London Heathrow Airport naar het centrum van Londen te reizen is via de Heathrow Express. De treinen vertrekken ieder kwartier vanaf het station bij de luchthaven en rijden no-stop naar het station van Paddington in het centrum van Londen. De Heathrow Express is een populaire manier om van en naar het vliegveld van Heathrow te reizen, sinds de introductie van de route begin 1998 hebben al meer dan 60 miljoen mensen gebruik gemaakt van de Heathrow Express.

Tickets voor de Heathrow Express trein kunnen eenvoudig online gereserveerd worden via de website van GetYourGuide en worden via de email naar je toe gestuurd. Je tickets kun je vervolgens uitprinten of via het scherm van je mobiele telefoon tonen bij de controle. Het is niet mogelijk om tickets te boeken voor reizen verder dan 3 maanden.

De Heathrow Express beschikt over 2 verschillende reisklassen, de Heathrow Express Saver (2e klasse) is de goedkoopste en kost 25 euro voor een enkele reis en 40 euro voor een retour. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassene. Daarnaast is er de Business First (1e klasse) welke 33 euro per persoon per enkele reis kost en 59,50 euro voor een retour. Let op, deze prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn omdat ze variëren door de wisselkoers van de pond te opzichte van de euro. Kijk daarom altijd op de website van de ticket verkoper voor de meest actuele tarieven.

Tickets zijn onder andere te bestellen via de website van GetYourGuide of via de website van Trainline. Betalen kan met iDeal, PayPal en creditcard. Ook kun je via de ticketautomaten op het station en via de ticketbalie je tickets bestellen, maar deze zijn duurder dan de tickets online. Je kunt ook aan boord een ticket kopen, maar ook deze tickets zijn 5 pond duurder ten opzichte van de tickets die online worden geboekt. Meer info over de tarieven en de dienstregeling vind je op de website van de Heathrow Express.

Klik hier om je Heathrow Express tickets te boeken

De heathrow Express trein in Londen

Heathrow Connect (normale trein)

Naast de Heathrow Express rijdt er ook een normale trein vanaf het vliegveld naar het centrum van Londen. De Heathrow Connect volgt dezelfde route als de duurdere Heathrow Express, maar maakt tijdens zijn rit meer tussenstops waardoor de reistijd bijna 50% langer is ten opzichte van de Heathrow Express.

Een rit met de Heathrow Connect vanaf Terminal 2-3 naar het Paddington Station duurt 27 minuten, de reistijd naar het vliegveld is 32 minuten. Nadeel van de Heathrow Connect is dat deze minder vaak per uur rijdt, slechts twee keer in het uur terwijl de Heathrow Express ieder kwartier rijdt.

In tegenstelling tot de Heathrow Express stopt de Heathrow Connect wel op de halte van Terminal 4 maar niet op het station van Terminal 5. Meer info over de Heathrow Connect en de actuele dienstregeling en de ticket prijzen zijn te vinden op de website.

Metro vanaf Heathrow Airport

De donkerblauwe Piccadilly metrolijn brengt je vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad. Controleer wel goed of de metrolijn niet gesloten is voor onderhoud, iets dat regelmatig voorkomt. Zorgt er ook goed voor dat je weet vanaf welke vertrekhal je vertrekt, er zijn namelijk drie metrostations op de luchthaven wat voor verwarming kan zorgen.

Terminal 2 en 3 heeft een gedeeld metrostation, terwijl Terminal 4 en terminal 5 beide beschikken over een eigen metrostation. Het metrostation Heathrow Terminals 2 + 3 ligt tussen de beide terminals op een aantal minuten lopen van de terminal. De metrohaltes Heathrow Terminal 4 en Heathrow Terminal 5 zijn ondergronds en zijn direct via de terminal te bereiken.

Een enkele reis met de metro kost omgerekend ongeveer 5 euro. De rit tussen de terminals op London Heathrow Airport en de metrohalte Piccadilly Circus in het centrum van de stad duurt ongeveer de 60 minuten. Iedere 5 minuten vertrekt er een metro. Kijk voor de actuele prijzen, vertrektijden en locaties op de website van London Heathrow Airport. Je kunt vooraf eenvoudig je metrokaartje online reserveren via de website van Visit Britain.

De metro in Londen

Heathrow Hotel Shuttle Bus

Heb je een hotel rondom de luchthaven van Heathrow geboekt en ben je op zoek naar een tranfser naar het hotel? Dan kun je een ticket boeken voor de Heathrow Hotel Shuttle Bus.

De bussen van National Express rijden 24 uur per dag, 7 dagen in de week naar de 27 Heathrow hotels rondom het vliegveld. Kinderen onder de 15 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassenen. Je boekt een enkele reis voor de Heathrow Hotel Shuttle Bus al vanaf 5,29 euro per persoon. Tickets zijn te bestellen via de website van GetYourGuide.

Gedeelte transfer naar Londen met taxibus

Ben je met een groep of wil je geen gebruik maken van het openbaar vervoer maar wil je toch snel en voordelig naar het centrum van Londen reizen? Dan is de gedeelte taxi transfer vanaf de luchthaven van Heathrow naar het centrum van de stad de ideale keuze.

De transfer is 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar te reserveren en je wordt voor de deur van je hotel of appartement afgezet door de ervaren chauffeur. De chauffeur staat op je te wachten bij de informatiebalie in de aankomsthal van het vliegveld. Je herkent de chauffeur eenvoudig doordat hij met een bordje met je naam in zijn handen staat te wachten.

De kosten voor de gedeelte taxibus transfer bedragen 23,18 euro per persoon en de tickets zijn te boeken via de website van GetYourGuide.

Vliegveld transfer vanaf de vliegvelden van Londen naar het centrum van Londen

Bus vervoer tussen Heathrow en Gatwick – vanaf 28,97 euro

Moet je vanaf het vliegveld van Heathrow naar het vliegveld van Gatwick reizen? Dan kun je gebruik maken van de directe bus verbinding van National Express Coach. Hiermee bespaar je de reistijd naar het centrum van Londen en vervolgens de reistijd vanuit het centrum van de stad naar de luchthaven van Gatwick.

De meeste bussen zijn bovendien voorzien van gratis Wi-Fi waardoor je onderweg het laatste nieuws kunt lezen of je vakantiefoto’s alvast op social media kunt delen. De stoelen aan boord zijn luxe lederen stoelen met hoofdsteunen en zijn voorzien van een tafeltje en voldoende beenruimte om lekker te kunnen zitten. Ook airco, stopcontacten en een toilet behoren tot de standaard voorzieningen aan boord.

De bus transfer tussen de vliegvelden van Heathrow en Gatwick is te boeken vanaf 28,97 euro per persoon. Deze prijs kan wisselen in verband met de wisselende koersen van de Euro en de Pond. De tickets zijn te boeken via de website van GetYourGuide.

Privé transfer van Heathrow naar Londen

wil je liever niet met het openbaar vervoer reizen en heb je behoefte aan een privé auto? Dan is de privé transfer vanaf het vliegveld van Londen Heathrow naar het centrum van de stad. In alle rust reist je ontspannen en op comfortabele wijze naar het centrum van Londen.

Je wordt op het vliegveld opgewacht door een chauffeur van City Transfers UK die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Je kunt de chauffeur vinden bij de informatiebalie in de aankomsthal. Je chauffeur neemt je bagage mee naar de auto en zorgt ervoor dat je bagage ingeladen wordt zodat je zelf niet hoeft te tillen. Je chauffeur zet je vervolgens na de rit af bij je bestemming naar keuze in Londen. Bij aankomst zal de chauffeur je bagage uitladen en kun je gaan genieten van je vakantie in Londen.

De kosten voor een privé transfer vanaf het vliegveld van Heathrow bedragen 63,74 euro per enkele reis voor maximaal 2 personen. Reis je in je eentje? Dan betaal je ook 63,74 euro. De privé transfer is te boeken via website van GetYourGuide.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com