Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Portobello Road Market in Notting Hill

Iedere zaterdagochtend staat de wijk Notting Hill volop in het teken van de Portobello Road Market. Deze tweedehands- en antiekmarkt is één van de grote trekpleisters van de wijk en trekt wekelijks duizenden bezoekers. Als je met de metro naar de Portobello Road reist is het niet moeilijk om de markt te vinden, je hoeft alleen de stroom van mensen te volgen om bij de markt uit te komen.

De Portobello Road Market is niet zomaar een markt, als je alle winkels rondom de markt meetelt, is het de grootste antiekmarkt in de wereld. Als een waar lint loopt deze gezellige en eigenzinnige markt door de wijk heen. Langs het traject van de markt vind je vele kraampjes met vintage producten, antieke meubels en andere oude producten.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te vinden op de Portobello Road Market, van retro koffers tot handgemaakte souvenirs en van oude fotocamera’s tot antieke meubelen, je vindt het er. Naast antiek vind je op de Portobello Road Market ook veel streetfood en groente en fruit op de Fruit & Veg markt. Niet alleen de bekende Chips on a Stick is er te vinden, ook voor bijvoorbeeld falafel, een smoothie of een patatje kun je op de markt kopen. De Fruit & Veg market is te vinden tussen Elgin Crescent en de Talbot Road.

Ben je op zoek naar nieuwe kleding of vintage kleding om je garderobe aan te vullen? Op de Fashion Market van de Portobello Road Market vind je tientallen stalletjes vol met kleding. De Fashion Market is te vinden in de Westway Area van Notting Hill.

Naast de markt op zaterdag is er ook op iedere andere dag van de week een markt te vinden op de Portobello Road, waaronder een fruitmarkt, een tweedehands markt en een kledingmarkt. Kijk voor meer informatie over de Portobello Road Market op de website van de markt.

Openingstijden van de markt

De Portobello Road Market is op zaterdag geopend van 9 uur in de ochtend tot en met 7 uur in de avond. De stalletjes van de markt zijn te vinden tussen de Portobello Road en de Kensington Park Road en van de Westbourne Grove tot en met de Golborne Road. Het is aan te raden vroeg in de ochtend te gaan, dan sta je vooraan bij alle koopjes en ben je de drukte voor.

Portobello Road Market in Londen bezoeken

Waar ligt de Portobello Road Market in Londen?

De wijk Notting Hill is eenvoudig te bereiken met de metro. Diverse lijnen van het uitgebreide metro netwerk lopen onder de wijk waardoor je met veel lijnen de wijk kunt bereiken. Je kunt de Central Line (rode lijn), de Hammersmith & City line (roze lijn) , de Circle Line (gele lijn) of de District Line (groene lijn) pakken als je naar de Portobello Road Market wilt reizen.

De twee metrohaltes die vlakbij de markt liggen zijn de halte Ladbroke Grove op de Circle Line (gele lijn) en de Hammersmith & City line (roze lijn) en de metrohalte NOtting Hill Gate op de Circle (gele lijn), District (groene lijn) en de Central Line (rode lijn). Vanaf het metrostation van Notting Hill Gate is het nog een kleine 5 minuten lopen naar het begin van de Portobello Market. Vanaf de metrohalte Ladbroke Grove is het iets minder dan 4 minuten lopen.

Je kunt ook de halte Westbourne Park nemen op de gele Circle lijn, maar vanaf dit metrostation is het 8 tot 10 minuten lopen. Als je uitgestapt bent bij de metrohalte hoef je alleen nog maar de bordjes van de Portobello Road Market te volgen. Of je volgt de menigte aangezien het veelal gezellig druk is bij de markt loopt er altijd een grote groep mensen vanaf de metrostations naar de markt toe.

Voor meer informatie over de metro in Londen kijk je op onze Metro in Londen pagina.

Copyright header image: Willy Barton / Shutterstock.com

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com