Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisstekker voor Londen

Ga je op vakantie naar Londen? Let er dan goed op dat je de juiste stekker(s) mee neemt, anders kun je je telefoon, laptop of camera wellicht niet opladen in je hotelkamer.

In Londen is er net zoals in Nederland en de rest van Europa sprake van 230/240 Volt wisselstroom. Alle apparaten die in Nederland werken kunnen dus probleemloos op het elektriciteitsnetwerk van Londen. Wel is het zo dat ze in Engeland andere stopcontacten en stekkers gebruiken dan wij in Nederland gewend zijn. Zonder speciale reisstekker kun je dan ook geen gebruik maken van de stopcontacten in je hotel of appartement in Londen.

Reisstekker voor Londen en Engeland

Copyright afbeelding: Cheaptickets

Wereldstekker voor Engeland

In Engeland maken ze gebruik van stopcontact G terwijl we in Nederland en de rest van Europa gebruik maken van stopcontacten C en G waarin stekker C en F passen. Stekker C (platte stekker die in Nederland gebruikt wordt) en stekker F (dikke stekker die in Nederland gebruikt wordt) passen niet in het stopcontact G. Alleen stekker G past in de stopcontacten in Londen en de rest van Engeland.

In sommige hotels kun je een wereldstekker of adapter lenen of hebben ze continentale stopcontacten zoals die in Nederland ook gebruikt worden, maar dit is niet overal. Wil je er zeker van zijn dat je je telefoon, laptop of camera zonder problemen kunt opladen tijdens je stedentrip in Londen? Koop dan voordat je naar Londen reist een wereldstekker. Een wereldstekker, ook wel reisstekker genoemd, is een soort van adapter en past in de stopcontacten die in Londen en de rest van Engeland gebruikt worden. In de wereldstekker kun je vervolgens je normale stekker stoppen die je in Nederland ook gebruikt en zo je apparaat opladen via het stopcontact.

Reisstekker kopen

Heb je nog geen reisstekker? Het is slim om deze vooraf te kopen omdat ze in Londen zelf soms vrij prijzig kunnen zijn omdat de winkels in Londen weten dat je ze met spoed nodig hebt als je erachter komt dat je niets kunt opladen in het stopcontact.

Via onder andere Mediamarkt, Bol.com of Coolblue kun je een wereldstekker bestellen. Er worden tal van soorten wereldstekkers aangeboden, van simpele die alleen in 1 type stopcontact passen tot uitgebreide wereldstekkers die overal ter wereld gebruikt kunnen worden en diverse usb poorten hebben. Ben je iemand die veel verre reizen maakt? Dan is het aan te raden om een wereldstekker te kopen die ook in andere soorten stopcontacten gebruikt kan worden zodat je niet voor iedere reis een aparte wereldstekker nodig hebt.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com