Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ben je gek van tennis? Dan mag een bezoek aan het Wimbledon Tennis Museum niet ontbreken tijdens je bezoek aan Londen. Tijdens je bezoek aan het tennis museum ontdek je de rijke geschiedenis van tennis in het algemeen en het beroemde tennis toernooi van Wimbledon.

Het museum biedt een afwisseling tussen interactieve tentoonstellingen waar je alles over tennis kunt bekijken, touch screens met beelden van de wedstrijden en uiteraard een grote verzameling van triomfen, kleding en andere memorabilia uit de geschiedenis van Wimbledon. Er zijn zelfs nog kledingstukken van de tennissers uit de Victoriaanse tijd rond 1877.

In totaal beschikt het museum over maar liefst 20.000 items uit de tennis geschiedenis. Van een boek over tennis uit de 18e eeuw tot de ballen die tijdens de heren finale van 2014 zijn gebruikt. Naast de gebruikelijke tennis items beschikt het museum ook over bijzondere items zoals theepotten en speelgoed.

In het museum kun je ook unieke interviews beluisteren met tennisheld John McEnroe waarin onder andere zijn ervaringen op Wimbledon en zijn beroemde tegenstanders aan bod komen. Ook andere wereldsterren uit de tenniswereld en winnaars van Wimbledon komen volop aan bod in het museum zoals onder andere Roger Federer, Novak Dokovic, Rafael Nadal, Anna Koernikova, Serena Williams en Andy Murray. Naast de vaste collectie zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen rondom tennis in het museum te wonderen. Bij een museum aan het museum krijg je ook toegang tot CentreCourt360, een interactieve kijkervaring van Centre Court.

Wimbledon in Londen

Tickets Wimbledon Museum

De tickets voor het Wimbledon museum kosten 14,60 euro voor volwassenen, 60-plussers en studenten betalen 12,30 euro en kinderen tussen de 5 en 16 jaar betalen 9 euro voor de entree. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. De entreeprijs kan wisselen in verband met de schommelende wisselkoers van de euro ten opzichte van de pond.

De tickets voor het Wimbledon Museum in Londen zijn eenvoudig en snel vooraf via internet te reserveren via de website van Tiqets.com. Door vooraf je tickets te reserveren voorkom je te moeten wachten in de rij bij de kassa. Betalen kan veilig en snel via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren ontvang je de e-tickets in je mailbox. Je betaalt altijd in euro’s zodat je geen last hebt van de wisselkoersen en eventuele extra kosten van de bank in verband met vreemde valuta’s.

Naast de toegang tot het museum krijg je ook toegang tot het 360 graden uitkijkplatform van Centre Court en een interactieve galerij. Er zijn audio gidsen verkrijgbaar in diverse talen, helaas niet in het Nederlands. Er zijn ook openbare rondleiding waaraan je kunt deelnemen welke met een Engelstalige gids worden georganiseerd.

Klik hier om de tickets online te boeken

Wimbledon Museum en tour

Wil je naast het Wimbledon Museum ook een tour langs de beroemde grasvelden van Wimbledon doen? Dan is er een speciale combi ticket waarbij je naast het museum ook de tennisvelden te zien krijgt onder begeleiding van de Blue Badges Guides.

Met de tour kom je op beroemde plekken waar je normaal gesproken normaal nooit mag komen, waaronder de BBC televisie studio en de pers kamer waar de tennishelden worden geïnterviewd. Ook krijg je een rondleiding over het iconische Centre Court, misschien wel de meest beroemde tennisvelden van de wereld. Ook mag je tijdens de tour een bezoek brengen aan de watertuin, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Londen en dit is de ideale locatie voor een foto. Daarna is het tijd voor het Aorangi Terras, liefkozend ook het Henman Hill of Murray Mount genoemd. Hier kun je heerlijk picknicken zoals vele tennisfans dit doen tijdens de wedstrijden.

Uiteraard krijg je met de Wimbledon Tour ook toegang tot het museum van Wimbledon. Tussen 19 juni en 21 juli worden er geen tours georganiseerd in verband met de toernooien. Op 24 tot 26 december en 1 januari zijn er ook geen tours in verband met de feestdagen. De rondleiding op Wimbledon duurt ongeveer 90 minuten. Een bezoek aan het museum plus de tour duurt ongeveer 2,5 uur. De rondleidingen worden iedere 30 minuten georganiseerd gedurende de openingstijden van het museum. Het museum is 7 dagen in de week geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 17:30 uur.

Tickets Wimbledon Tour

De Wimbledon Tour inclusief museum kost 28,75 euro voor volwassenen (16+), 65+ en studenten betalen 24,15 euro voor de tour en de prijs voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar bedraagt 17,25 euro. Je boekt de Wimbledon Tour eenvoudig online via de website van GetYourGuide. Door vooraf je tickets te reserveren voorkom je te moeten wachten in de rij bij de kassa en weet je zeker dat je een ticket hebt op de dag en het tijdstip dat je het beroemde stadion wilt gaan bezoeken.

Klik hier om de tickets online te boeken

Het Wimbledon Museum in Londen bezoeken

Het museum is dagelijks geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 17:00 uur. De laatste toegang is mogelijk om 16:30 uur. Op 24 tot 26 december en 1 januari is het museum gesloten. Tijdens kampioenschappen kan het zijn dat het museum alleen toegankelijk is voor abonnees van de tennisclub.

Het museum ligt op het terrein van de beroemde tennisvelden van Wimbledon, op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Londen. De beste manier om naar Wimbledon te reizen is via het openbaar vervoer van Londen. Het metrostation van Southfields ligt op 15 minuten lopen van het stadion, maar je kunt ook de bus van lijn 493 nemen naar Wimbledon. Voor het museum moet je poort 4 of 5 nemen.

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com