Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aangepaste dienstregeling openbaar vervoer in Londen tijdens de feestdagen

Tijdens kerst en oud en nieuw zijn er de nodige wijzigingen in de dienstregeling van het openbaar vervoer in Londen door de inzet van minder metro’s, bussen en treinen zodat de chauffeurs ook kunnen genieten van de feestdagen. Het is daarom slim om van te voren goed uit te zoeken hoe je het beste kunt reizen voor het geval je tijdens kerst in Londen of oud en nieuw met de metro, bus of tram in Londen moet reizen. Dit kun je eenvoudig doen via de routeplanner van Transport of London op tfl.gov.uk/plan-a-journey.

Hieronder hebben we per dag de aangepaste dienstregeling van het openbaar vervoer in Londen voor je op een rijtje gezet.

Dienstregeling Londen – 1e kerstdag (25 december)

Op 1e kerstdag op 25 december, voor de Engelsen de enige kerstdag, rijden er in Londen geen metro’s, bussen, trams en treinen van TFL rail, National Rail, London Overground, DLR. Ook de vervoersopties over de Theems en de Emirates Air Lines zijn op 1e kerstdag gesloten. De enige optie van openbaar vervoer zijn de huurfietsen van o.a. Santander of de taxi’s in Londen.

Dienstregeling Londen – Boxing Day (26 december)

Op 26 december, ook wel Boxing Day genoemd in Engeland rijden de metro, bussen trams en treinen in Londen wel maar met een aangepaste dienstregeling. De London Overground, TfL Rail en de Thames Clipper rijden ook op 26 december niet.

In Engeland heeft men geen 2e kerstdag zoals wij dat in Nederland hebben, de dag na kerstmis noemt men in Londen Boxing Day en traditiegetrouw start op deze dag de uitverkoop in de grote winkelstraten van Londen en de rest van Engeland. Kijk voor meer informatie over de dienstregeling van de treinen in en rondom Londen op de speciale “National Rail’s Christmas” pagina.

Meer informatie over de dienstregeling tijdens kerst en oud en nieuw is te vinden op de speciale feestdagen pagina op de website van Transport of London.

De metro in Londen

Dienstregeling treinen vanaf de vliegvelden

Ook bij de treinen welke vanaf de diverse luchthavens van Londen rijden geldt er een aangepaste dienstregeling, deels vanwege de kerstdagen maar ook vanwege werkzaamheden aan het spoor. Zo rijdt de Gatwick Express trein niet tussen 23 december 2018 en 2 januari 2019, als vervangend vervoer kun je kiezen voor de standaard
Thameslink trein of de Gatwick bus transfer.

Ook de treinen van de Heathrow Express rijden niet rond kerstmis, om precies te zijn tussen 23 en 26 december en op 30 december is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Heathrow Express trein. Kijk voor meer informatie op de website van de Heathrow Express. De Stansted Express trein rijdt niet op 25 december en de treinen vanaf Luton Airport rijden niet op 25 en 26 december.

Wil je vanaf één van de vliegvelden reizen tussen 23 en 26 december en rijdt de trein niet? Dan kun je het beste kiezen voor de bussen van National Express, deze hebben rondom kerst geen afwijkende dienstregeling en rijden alle dagen. Kijk op de Londen vliegveld transfer pagina voor de bus transfer opties.

Dienstregeling Londen – oud en nieuw

Op 31 december kan er tijdens oud en nieuw in Londen vanaf 23:45 uur tot 1 januari 04:30 uur gratis gebruik gemaakt worden van de TfL netwerken in de stad waaronder de bussen, metro en TfL Rail. Enkel de Thames Clipper en Emirates Air Line doen niet mee aan de gratis vervoer actie tijdens oud en nieuw.

Hou er wel rekening mee dat sommige stations alleen een exit-only station zijn waar je alleen kunt uitstappen en niet kunt instappen. Check dus goed je route via de website van Transport of London.

Laatst update: 21 december 2022

Tags

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com