[the-subtitle]
[the-subtitle]

Kerstverlichting in Londen

Halverwege november gaat het kerstseizoen van start in Londen, en dat betekend dat de miljoenen kerstlichtjes in de stad aangezet gaan worden. Traditiegetrouw wordt het aansteken van de kerstverlichting in Londen in onder andere Regent Street, Marylebone, Oxford Street en Covent Garden groots gevierd met een heus “Switch On” feest. Vaak wordt er een bekend persoon uitgenodigd om de lichtjes voor het eerst aan te zetten. De “Christmas Light Switch on” feesten in de bekende winkelstraten van Londen trekken dan ook vaak duizenden bezoekers.

Vanaf halverwege november veranderd een groot deel van Londen in één grote kerstshow als de traditionele kerstverlichting aangaan en de straten in de avonduren schitterend verlicht worden. Wij hebben de beste kerstverlichtingen in Londen voor je op een rijtje gezet zodat je niets hoeft te missen tijdens je kerstreis naar Londen. Kijk voor een overzicht van de kerstmarkten in de Engelse hoofdstad op onze Kerstmarkten in Londen pagina.

Kerst in Londen 2022

Zie Londen op zijn mooist tijdens de kerst periode en ervaar de duizenden kerstlichtjes in de stad. Of je nu de kerstmarkt in Hyde Park bezoekt, kerstinkopen gaat doen in Oxford Street of Christmas at Kew Gardens gaat bezoeken, overal hangt een unieke kerstsfeer die je alleen in Londen kunt vinden! Wil je tijdens kerst een stedentrip maken naar Londen? Neem dan een kijkje op onze speciale Kerst in Londen pagina waar je alles kunt vinden over kerstshoppen in Londen en Londen tijdens de kerstdagen.

Covent Garden Christmas lights

De tienduizenden kerstlichtjes in Covent Garden zijn in 2022 voor het eerst te bewonderen op dinsdag 8 november. Natuurlijk is ook dit jaar weer de enorme kerstboom van ruim 16 meter van de partij welke traditiegetrouw weer volgehangen zal worden met 30.000 lichtjes en kerstversieringen. Ook de 40 kroonluchters die in 2018 voor het eerst te bewonderen waren, komen in 2022 weer terug. De kroonluchters van 2,5 tot 3,5 meter zijn versierd met ruim 700 glinsterende bollen, 320 meter aan slingers en ruim 115.000 lichtjes.

Hou voor meer informatie over de kerstlichtjes van Covent Garden kun je een kijkje nemen op de website van Covent Garden.

Locatie: Piazza, Covent Garden
Datum: Dinsdag 8 november 2022
Entree: Gratis
Metrohalte: Covent Garden
Entree: Gratis
Website: www.coventgarden.london

Regent Street Christmas Lights

Al sinds 1954 is Regent Street ieder jaar volop verlicht tijdens de kerst periode en dat is dit jaar niet anders. Regent Street is al vele jaren de trotste houder van de titel “grootste kerstverlichtingshow van Londen“ en alleen daarom mag een bezoek aan Regent Street tijdens je kerst citytrip naar Londen niet ontbreken. Regent Street is ook de ideale straat om je kerst inkopen te gaan doen.

De honderdduizenden lichtjes en schitterende kerstversieringen van Londen’s populairste winkelstraat zullen aangestoken worden op zaterdag 13 november. Speciaal voor deze feestelijke gebeurtenis zal de gehele straat afgesloten worden voor al het verkeer om ruimte te geven voor de duizenden toeschouwers die aanwezig zullen zijn bij de Christmas light switch-on van Regent Street.

In 2022 gaan de kerstlichtjes in Regent Street voor het eerst aan op woensdag 9 november. De kerstlichtjes zijn iedere avond te bewonderen tot en met eind januari 2023.

Locatie: Regent Street
Datum: Woensdag 9 november 2022
Entree: Gratis
Metrohalte: Oxford Circus / Piccadilly Circus
Website: www.regentstreetonline.com

Oxford Street Christmas lights 2022

Oxford Street behoort samen met Regent Street tot de populairste winkelstraten van Londen en is een waar paradijs voor liefhebbers van winkelen. Met name tijdens de kerst periode is het altijd erg druk in deze straat en dat komt niet alleen vanwege de vele winkels in de straat. Jaarlijks trekt de winkelstraat ook tienduizenden bezoekers die komen kijken naar de schitterende kerstversieringen in de straat.

In Oxford Street zijn vanaf begin november 2022 rond de 750.000 LED lichtjes te bewonderen welke gecombineerd worden met ongeveer 1800 verlichte objecten. Een waar schouwspel welke je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip naar Londen. Dit jaar is het de 60e editie en beloofd de verlichting nog spectaculairder te worden dan voorheen.

Traditiegetrouw is Oxford Street één van de eerste winkelstraten in Londen die de tienduizenden kerstlichtjes aanzet. In 2022 worden de lichtjes op 2 november aangestoken. Net zoals voorgaande jaren zijn de 27 spectaculaire LED licht gordijnen aanwezig die over de gehele breedte van de straat hangen en voorzien zijn van 220.000 flikkerende lichtjes.

Locatie: Oxford Street
Datum: 2 november 2022
Entree: Gratis
Metrohalte: Oxford Circus
Website: www.oxfordstreet.co.uk

Christmas at Kew Gardens

Christmas at Kew Gardens 2022

In november worden de Kew Gardens omgetoverd tot een waar kerst spektakel. Let op, Christmas at Kew Gardens is alleen geopend van woensdag tot zondag. Miljoenen lichtjes verlichten in de donkere decembermaand de botanische tuinen op bijzondere wijze. Loop door de meterslange verlichte tunnel of bezoek de kerstmarkt en drink heerlijke gluhwein.

Nieuw dit jaar is de Moonlit Laser Garden welke verstopt ligt in het bos en een vloot van honderden drijvende verlichte bootjes op het meer. Ook zullen er dit jaar spectaculaire laser projecties te bewonderen zijn op de honderden ramen van het Temperate House in de tuinen van Kew Gardens. Daarnaast is er een loopbrug met oopbrug met glinsterende roze kersenbomen en een nieuwe route langs een waterval van licht en een 18 meter hoge Treetop Walkway in Kew’s arboretum.

Locatie: Kew Gardens
Datum: 16 november 2022
Openbaar vervoer: Metro Kew Gardens of Kew Bridge rail
Entreeprijs: 18,- pond voor volwassenen, 11 pond voor kinderen. Familieticket 52 pond.
Website: http://www.kew.org/christmas

Bond Street Christmas lights 2022

In 2022 gaat de verlichting in Bond Street op de schop aangezien de beroemde pauwlichten waar de bezoekers de afgelopen zeven seizoenen van hebben genoten worden vervangen door vorstelijke themaverlichting met meer dan 90.000 LED-lampjes.

Het maken van de nieuwe lichtjes heeft maar liefst 12 maanden geduurd en ze zijn geïnspireerd op de kroonjuwelen, maar ook op de vele luxe juwelierszaken die zich door de eeuwen heen in Bond Street hebben gevestigd. Een tiara-achtige poort aan elk uiteinde van Bond Street verwelkomt shoppers in het gebied, met ‘halskettingen’ die op diverse plekken op Old en New Bond Street terugkomen en over de straten hangen. Zie ze verlicht vanaf donderdag 17 november 2022.

Locatie: Bond Street
Datum: donderdag 17 november 2022
Entree: Gratis
Metrohalte: Bond Street, Oxford Circus en Green Park
Website: www.bondstreet.co.uk

Trafalgar Square Christmas tree 2022

Ieder jaar komt de burgemeester van Westminster samen met de ambassadeur van Noorwegen en de burgemeester van Oslo naar Trafalgar Square om daar de lichtjes van de enorme kerstboom aan te steken. Traditiegetrouw vindt dit plaats op de eerste donderdag van december.

De reden dat er twee afgevaardigde van Noorwegen aanwezig zijn bij de ceremonie komt doordat de kerstboom op Trafalgar Square een cadeau is van Noorwegen. Sinds 1947 geeft het Scandinavische land ieder jaar een kerstboom cadeau aan de burgers van Engeland als bedankje voor de steun van Groot-Brittannië tijdens de 2e Wereldoorlog.

Locatie: Trafalgar Square
Datum: 1e donderdag van december
Tijd: Nog niet bekend

The Shard Christmas lights 2022

In december wordt The Shard, het hoogste gebouw van Londen, omgetoverd tot de hoogste kerstboom van de stad. Speciaal voor de feestmaand zijn de bovenste 20 verdiepingen versierd met duizenden lichtjes die alle kleuren van de regenboog kunnen laten zien.

Iedere avond als de zon onder is gegaan wordt er een 30 minuten durende lichtshow opgevoerd op het topje van de glazen toren. De show, welke de hoogste lichtshow van West-Europa is, wordt zonder pauze herhaald tussen 16:00 en 01:00 uur. Tijdens oud en nieuw in Londen is er rond middernacht een unieke show te bewonderen op de toren.

Locatie: The Shard
Datum: 1 tot 31 december
Tijd: 16:00 en 01:00 uur

Carnaby Christmas Lights 2022

De hippe Carnaby Street is ook dit jaar weer volop verlicht tijdens de kerstperiode. De verlichting van Carnaby Street behoord al jaren tot de meest bijzondere in heel Londen en ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Dit jaar kun je vanaf donderdag 3 november 2022 tot en met begin januari 2023 kun je de duizenden lichtjes bij Carnaby Street aanschouwen. De grote “Switch On” party zal plaatsvinden op donderdag 3 november.

Dit jaar is het thema Carnaby Kaleidoscope en de lichtshow beloofd wederom spectaculair te worden met maar liefst 600 2D en 3D vlinders die door de staat heen zullen vliegen. Dit jaar heeft Carnaby weer samengewerkt met Project 0 voor het behoud van de oceaan en een duurzaam display van verlichting ontwikkeld. Net zoals ieder jaar kun je ook dit jaar vele oogverblindende licht installaties verwachten die je verstelt doen staan. Wat het geheel bijzonder maakt dit jaar is dat alles gemaakt is van gerecyclede en herbruikbare materialen, waaronder hergebruikte visnetten, 500 meter bubbeltjesplastic wat al een keer gebruikt is en meer dan 1500 gerecyclede plastic flessen.

Locatie: Carnaby Street
Datum: 3 november 2022 tot begin januari 2023
Metrohalte: Oxford Circus
Entree: Gratis
Website: www.carnaby.co.uk

Christmas at Leadenhall Market

In november en december staat het winkelcentrum van Leadenhall Market volop in het teken van kerstmis. Het unieke winkelcentrum welke in Victoriaanse stijl is, en bij Harry Potter fans ook wel bekend is als Diggon Alley, is van zichzelf uit al een plaatje om te zien, maar tijdens de decembermaand is het winkelcentrum nog mooier. Vergeet vooral ook niet de zes meter hoge verlichte kerstboom te bekijken.

Locatie: Leadenhall Market
Datum: nog niet bekend
Metrohalte: Bank
Entree: Gratis
Website: www.leadenhallmarket.co.uk

kerst_in_londen

Kerstlichtjes rondrit door Londen

Wil je alle kerstlichtjes in Londen bewonderen? Dan kun je kiezen voor een rondrit met de London Christmas Lights Tour waarbij je met een originele Routemaster bus uit de jaren zestig een rondje maakt door het centrum van Londen. De Routemaster bus is de bekende rode dubbeldekker bus die je vaak in films en op ansichtkaarten terug ziet komen. Doordat het openbaar vervoersbedrijf de historische Routemaster bussen allemaal heeft vervangen door moderne exemplaren zie je ze helaas bijna niet meer in Londen rijden.

De rondrit door Londen duurt tussen de 75 en 90 minuten, afhankelijk van de drukte op straat. Tijdens de rondrit vertelt een Engelssprekende gids je allerlei weetjes over Londen, de bezienswaardigheden en natuurlijk de unieke kerst verlichting die je onderweg tegenkomt.

De speciale kerstlichtjes rondrit door Londen kost 28,40 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 6 en 16 jaar betalen 18,99 euro voor een ticket en voor 65+ en studenten is er een speciaal tarief van 21,30 euro per persoon. De tour is te boeken vanaf 15 november tot en met 5 januari. De tour is erg populair waardoor het aan te raden is om deze vooraf via internet te reserveren zodat je zeker weet dat je op de gewenste dag en tijdstip de tour kunt maken. Je boekt je tickets eenvoudig en snel via de website van GetYourGuide. Betalen kan veilig via iDeal, creditcard of PayPal en binnen enkele uren na je reservering ontvang je de e-vouchers op het opgegeven emailadres.

Klik hier om je Christmas Light tour online te reserveren

Boek je Londen excursies en tickets online

Hotel Londen boeken?

 
Powered bij Booking.com

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren